آموزش افزونه Autoptimize برای بهینه سازی وردپرس و افزایش سرعت
اگر می خواهید یک کسب و کار آنلاین موفق داشته باشید، داشتن یک وب سایت سریع و واکنش گرا برای شما لازم است. سرعت بارگذاری وب سایت رابطه مستقیم با میزان رضایت مشتریان، رنکینگ موتورهای جستجو، بونس ریت بازدیدکنندگان و بسیاری موارد دیگر دارد. بهینه سازی یکی از بهترین کارهایی است که می توانید برای افزایش سرعت سایت وردپرس خود انجام دهید. افزونه Autoptimize یکی از بهترین افزونه ها برای بهینه سازی وردپرس است که در این مقاله به آموزش آن می پردازیم.
اگر می خواهید با دیگر راه های سریع تر کردن سایت وردپرس آشنا شوید، مقاله راهنمای جامع افزایش سرعت وردپرس را مطالعه کنید.
افزونه Autoptimize یکی از جالب ترین و بهترین افزونه های وردپرس است که اجازه می دهد تمام فایل های CSS و JS را فشرده و ترکیب کرده و آنها را با ترتیب مناسبی لود کنید. به این صورت که استایل ها به هدر و اسکریپت ها به فوتر بروند. همچنین این افزونه به فشرده کردن کدهای HTML و کش کردن فایل ها کمک می کند.
مزایای استفاده از افزونه Autoptimize به صورت خلاصه به شرح زیر است:
- کاهش تعداد درخواست هایی که به سمت سرور ارسال می شود. زیرا فایل ها به یکدیگر متصل شده (concatenation) و تعداد آنها کمتر می شود.
- کاهش اندازه صفحه و اندازه فایل های وب سایت زیرا این افزونه فایل ها را فشرده (minify) می کند.
- کاهش زمان بارگذاری اولیه وب سایت زیرا پردازش فایل های JS به تعویق می افتد (فایل های JS به فوتر منتقل شده اند).
یکی دیگر از روش هایی که می توانید سرعت سایت وردپرس خود را افزایش دهید، بهینه سازی دیتابیس است. در مقاله بهترین افزونه های بهینه سازی دیتابیس وردپرس می توانید با افزونه های مناسب این کار آشنا شوید.
در این مقاله افزونه Autoptimize را مورد بررسی قرار داده و نحوه کار با این افزونه و تنظیمات آن را توضیح می دهیم.
آموزش افزونه Autoptimize و نحوه بهینه سازی وردپرس
ابتدا افزونه را از پایین صفحه دریافت نموده و آن را در سایت خود در بخش افزونه ها نصب کنید. اگر منو افزونه را ندیدید یا اطلاعات جزئی تری لازم دارید، به راهنمای گام به گام ما در مورد آموزش نصب افزونه وردپرس مراجعه کنید.
بعد از اینکه افزونه نصب شد آن را فعال کنید. پس از فعال سازی افزونه در صفحه افزونه های نصب شده، افزونه بهینه ساز خودکار را پیدا کرده و روی لینک تنظیمات کلیک کنید.
یا در پیشخوان وردپرس به مسیر تنظیمات » Autoptimize بروید. صفحه ای مشابه شکل زیر مشاهده خواهید کرد.
در بالای صفحه تنظیمات افزونه، دکمه ای با عنوان “مخفی نمودن تنظیمات پیشرفته” مشاهده می کنید. با کلیک بر روی این دکمه تنظیمات پایه افزونه Autoptimize نشان داده شده و بخش های پیشرفته پنهان می شوند.
صفحه تنظیمات افزونه Autoptimize از تب های مختلفی تشکیل شده است که در ادامه آموزش به بررسی آنها می پردازیم.
تنظیمات CSS ،HTML و جاوااسکریپت
بهینه سازی جاوااسکریپت
این قسمت مهمترین بخش بهینه سازی افزونه است زیرا بیشتر خطاهایی که ممکن است رخ دهد به خاطر فایل های جاوااسکریپت است.
بهینه سازی کد Javascript: برای بهینه کردن کدهای جاوااسکریپت سایت گزینه “بهینه سازی کد Javascript” را فعال کنید. با فعال کردن این باکس، گزینه “تجمیع پرونده های JS” به صورت پیش فرض فعال می شود. آن را به صورت فعال باقی بگذارید.
JS درون خطی نیز یکی سازی شود: بعضی قالب های وردپرس دارای جاوا اسکریپت درون خطی هستند که در میان فایل های HTML واقع شده اند. شما می توانید این جاوا اسکریپت را بیرون کشیده و آن را در یک فایل ترکیب کنید. به این ترتیب سرعت بارگذاری صفحه بهبود می یابد. این گزینه را با احتیاط فعال کنید زیرا می تواند به سرعت باعث افزایش حجم کش Autoptimize شود.
بارگذاری Javascript در تگ <head>: اگر با اجزاء جاوااسکریپت در سایت خود مشکل دارید و آنها به خوبی کار نمی کنند، این گزینه را امتحان کنید. با فعال کردن این گزینه جاوااسکریپت در ابتدا لود شده و مشکلات رایج با رندر کردن صفحه حل می شود.
محروم کردن اسکریپت ها از Autoptimize: ممکن است با اسکریپتی برخورد کنید که بعد از اینکه افزونه Autoptimize آن را مینیفای یا متراکم کرد به خوبی کار نکند. شما در این قسمت می توانید این اسکریپت را وارد کرده و مانع از مینیفای شدن آن توسط افزونه شوید.
اضافه نمودن دسته بندی بوسیله try-catch: اگر یک خطای JS مانع از عملکرد درست صفحات شما شود، این گزینه را فعال کنید. فعال کردن این گزینه باعث می شود هر خطایی قبل از اینکه بتواند رندر کردن صفحه را متوقف کند، گرفته شود.
بخش بعدی مربوط به تنظیمات CSS است که در ادامه آموزش افزونه Autoptimize به بررسی آن می پردازیم.
تنظیمات CSS
بهینه سازی کد CSS: برای اینکه کدهای CSS توسط افزونه Autoptimize بهینه سازی شوند باید این گزینه را فعال کنید. با فعال کردن این باکس گزینه های “تجمیع پروندههای CSS“و “CSS درون خطی نیز یکیسازی شود” نیز به صورت پیش فرش فعال می شوند. آنها را به حالت فعال باقی بگذارید.
تولید data: URIs برای تصاویر: این گزینه به شما اجازه می دهد تصاویر کوچک را در فایل های CSS کد گذاری کرده و در آنها قرار دهید. در این صورت مانع از درخواست های زیاد سرور برای دانلود تک تک آنها می شوید.
تبدیل CSS به صورت خطی (inline) و تعویق بارگذاری (defer) : این گزینه به شما اجازه می دهد که اگر نیاز به بارگذاری صفحه دارید، تعدادی CSS در فایل HTML قرار دهید. بارگذاری CSS های دیگر به تعویق افتاده و بعد از آنها بارگذاری می شوند.
درون خطی (inline) نمودن تمام کدهای CSS: این گزینه برای وب سایت هایی که ترافیک کمی دارند مناسب است. درون خطی نمودن تمام CSS ها باعث افزایش سرعت سایت هایی با بازدید کم می شود، اما برای سایت هایی با ترافیک بالا به صورت عکس عمل خواهد کرد.
محروم کردن CSS ها از Autoptimize: در این قسمت می توانید لیستی از CSS ها که افزونه Autoptimize اجازه دسترسی به آنها ندارد را وارد کنید.
بهینه سازی کد HTML
برای فشرده و مینیفای کردن تمام کدهای HTML درون سایت خود گزینه “بهینه سازی کد HTML” را فعال کنید. فعال کردن این گزینه تمام فضاهای سفید بین کدهای HTML را پاک می کند که می تواند باعث کاهش اندازه فایل های وب سایت شما و افزایش سرعت بارگذاری وب سایت شود.
تنظیمات CDN
اگر از یک CDN (شبکه تحویل محتوا) برای فایل های سایت خود استفاده می کنید می توانید جزئیات آن را در این قسمت وارد کنید.
برای آشنایی با مفهوم CDN، مقاله CDN چیست و آموزش استفاده از CDN در وردپرس را مشاهده کنید.
اطلاعات کش
این قسمت اطلاعاتی در مورد کش سایت شما در اختیارتان قرار می دهد.
تنظیمات متفرقه
این بخش گزینه ای برای تغییر نحوه ادغام فایل ها توسط وب سرور دارد. این گزینه به صورت پیش فرض فعال است که بهتر است آن را به همین ترتیب باقی بگذارید مگر اینکه سرور شما نتواند فایل ها را فشرده کند. همچنین گزینه ای برای غیرفعال کردن Autoptimize برای کاربران معتبر دارد.
در نهایت پس از اعمال تغییرات لازم روی دکمه “ذخیره تغییرات و تخلیه کش” کلیک کنید.
تب بعدی در صفحه تنظیمات افزونه Autoptimize تب تصاویر است که در بخش بعدی آموزش به بررسی آن می پردازیم.
تنظیمات تصاویر
افزونه Autoptimize دارای قابلیت بهینه سازی تصاویر در CDN از طریق افزونه ShortPixel است.
هنگامی که افزونه Autoptimize را بر روی سایت خود نصب کرده و در تب تصاویر گزینه “بهینه سازی تصاویر” را فعال کردید، به URL تصاویر وب سایت شما ShortPixel CDN اضافه خواهد شد.
در این صورت به جای اینکه تصاویر از هاست شما بارگذاری شوند روی fly بهینه سازی و تغییر سایز داده خواهند شد و سپس به سرعت از طریق CDN بارگذاری می شوند.
به این ترتیب سرعت بارگذاری وب سایت شما افزایش پیدا می کند. با فعال کردن گزینه “تصاویر Lazy Load” می توانید این قابلیت را نیز در سایت خود فعال کنید.
LazyLoad یا بارگذاری تنبل قابلیتی است که به افزایش سرعت سایت وردپرس شما کمک می کند. برای آشنایی با این مفهوم و آشنایی با افزونه های این دسته، مقاله بهترین افزونه های بارگذاری تنبل تصاویر وردپرس را مطالعه کنید.
اضافی
در تب اضافی می توانید قابلیت های بیشتری را در سایت خود فعال کرده و عملکرد سایت خود را بهینه تر کنید.
آموزش پاک کردن کش در افزونه Autoptimize
کش Autoptimize یک فایل کش بسیار ساده است. به صورت پیش فرض فایل هایی که ترکیب و مینیفای می شوند در فولدر /wp-content/cache/autoptimize نگه داری و ذخیره می شوند. شما می توانید این کش را با کلیک کردن بر روی حذف کش در مکانی که در تصویر زیر نشان داده شده است، هر زمان که بخواهید پاک کنید.
اگر می خواهید از یک کش قدرتمند در سایت خود استفاده کنید، مقاله بهترین افزونه های کش وردپرس را مطالعه کنید.
جمع بندی
افزونه Autoptimize یک افزونه قدرتمند و حرفه ای برای بهینه سازی تمام جنبه های سایت وردپرس شامل بهینه سازی و مینیفای کردن فایل های HTML، CSS و جاوا اسکریپت، بهینه سازی تصاویر و بسیاری بهینه سازی های دیگر است. این افزونه بیش از یک میلیون نصب فعال داشته و امتیاز 4.7 از 5 را کسب کرده است.
امیدواریم این آموزش مورد توجه و استفاده شما قرار گرفته باشد.
دانلود افزونه
با سلام و خسته نباشید…
واقعا سایت بسیار مفیدی دارید. من تازه وارد در وردپرس هستم و از سایت شما خیلی استفاده میکنم، با قدرت ادامه بدید.
تشکر
با سلام
بعد از استفاده از این افزونه دیگه آیکن های fontawsome نمایش داده نمیشن.
چطور میتونم درستش کنم؟
سلام دوست عزیز ..وقت شما بخیر … font-awesome.min.css را در قسمت “محروم کردن CSS ها از Autoptimize” قرار بدید.
سلام
قالب من هم صحیفه هست .
افزونه راکت هم دارم .
ولی نمی دونم چرا توی گوگل اسپید سرعت سایت من خیلی پایینه
ممنون میشم راهنمایی کنید.
جواب را ایمیل کنید یا بیام اینجا بخونم
منتظرم سایت من را چک نکید و مشکلش را بفرمایید.
سایت شما ۹۵ بود یعنی خیلی عالی هست .
سلام دوست عزیز .. وقت بخیر .. همانطوری که می دونید سرعت سایت به عوامل مختلفی بستگی داره .. کش کردن فقط یک راه از راه های زیادیه که باعث افزایش سرعت سایت میشه .. پیشنهاد میکنم مقاله راهنمای جامع افزایش سرعت وردپرس رو بخونید
این افزونه در کنار wp super cache خیلی خوب باهم کار میکنن ممنون از راهنمایی هاتون البته
سلام وقت بخیر
بنده از پلاگین راکت استفاده میکنم ایا این پلاگین قابلیت های راکت داره ؟ که مجددا پلاگین اضافه ای روی سایت نصب نکنم.
سلام دوست عزیز .. وقت بخیر .. افزونه Autoptimize تمرکزش روی بهینه سازی کد هست و عمدتا روی بهینه سازی یک قسمت خاص از پرفورمنس مثل کد سایت شما HTML ، CSS JavaScript و غیره متمرکز شده ولی WP Rocket یک افزونه قدرتمند کش هست که اگرچه ویژگی های بهینه سازی کد رو داره مثلاً میتونه به شما کمک کنه CSS و JavaScript رو مینیفای کنید، ولی عمق کارش به اندازه Autoptimize نیست و Autoptimize خیلی عمیق تر این کار رو انجام میده بنابراین اگه می خواهید کنترل دقیق تری روی بهینه سازی کد داشته باشید میتونید از هر دو افزونه استفاده کنید
سلام
خوبی؟
من افزونه نیتروپک برای بهینه سازی دارم و وقتی اینو نصب کردم این پیغامو میده
به نظر می رسد Autoptimize فعال است. NitroPack و Autoptimize دارای عملکرد همپوشانی هستند و می توانند با یکدیگر تداخل داشته باشند. لطفاً برای دستیابی به بهترین نتیجه در NitroPack ، بهینه سازی خودکار را غیرفعال کنید.
نیترو پک بهتره یا این
سلام مریم عزیز .. وقت بخیر .. Autoptimize افزونه کش نیست. کاری که این افزونه انجام میده بهینه سازی سایت برای افزایش سرعت هست.
سلام
ممنون از راهنماییتون
نیتروپک هم کش می کنه و هم بهینه سازی به شدت هم خوب بهینه سازی می کنه هم عکس ها و هم همه چیز توصیه می کنم یه بار امتحانش کنید