آموزش افزونه EWWW Image Optimizer و بهینه سازی تصاویر وردپرس
یکی از بهترین راه ها برای افزایش سرعت وردپرس و بهینه سازی سرعت بارگذاری سایت، فشرده سازی تصاویر است. در این مقاله به آموزش افزونه EWWW Image Optimizer که یکی از افزونه های قدرتمند بهینه سازی تصاویر است، می پردازیم.
امروزه سرعت بارگذاری وب سایت از هر زمان دیگری مهم تر است. صفحاتی که سرعت بارگذاری پایینی دارند تأثیر زیادی بر سرعت، پهنای باند و فضای ذخیره سازی سایت شما دارند.
در دنیای امروز وب سایت شما نباید در بیشتر از 4 ثانیه بارگذاری شود. در غیر این صورت ریسک از دست دادن ترافیک بالایی خواهید داشت. الگوریتم های گوگل نیز برای رتبه بندی وب سایت ها اهمیت زیادی به سرعت بارگذاری سایت می دهند. از طرف دیگر تصاویر می توانند مقدار زیادی از پهنای باند هاستینگ و فضای ذخیره سازی شما را اشغال کنند.
استفاده از بهترین افزونه های بهینه سازی تصاویر وردپرس به شما کمک می کنند حجم تصاویر وب سایت تان را کنترل کرده و سرعت بارگذاری وب سایت را افزایش دهید. اساساً گوگل یک آستانه بین کیفیت تصاویر و میزان فشرده سازی آنها تعیین کرده است و استفاده از افزونه های فشرده سازی تصویر که به دلیل تأثیر آنها در رنکینگ گوگل جزء بهترین افزونه های سئو وردپرس نیز هستند باعث می شود از مزایای زیادی بهره مند شوید.
افزونه EWWW image Optimizer گزینه های متنوعی شامل فشرده سازی JPG/PNG/GIF ، تغییر اندازه تصویر، تبدیل تصویر، پشتیبانی WebP و بسیاری موارد دیگر را ارائه می دهد. با بیش از 800.000 نصب فعال و بروزرسانی های متعدد یکی از افزونه های محبوب فشرده سازی تصویر وردپرس است.
در این آموزش افزونه EWWW Image Optimizer را مورد بررسی قرار داده و نحوه فشرده سازی تصاویر با این افزونه را توضیح خواهیم داد.
آموزش افزونه EWWW Image Optimizer و نحوه فشرده سازی تصاویر وردپرس
ابتدا افزونه را از پایین صفحه دریافت نموده و آن را در سایت خود در بخش افزونه ها نصب کنید. اگر منو افزونه را ندیدید یا اطلاعات جزئی تری لازم دارید، به راهنمای گام به گام ما در مورد آموزش نصب افزونه وردپرس مراجعه کنید.
بعد از اینکه افزونه نصب شد آن را فعال کنید. پس از فعال سازی افزونه در منوی تنظیمات پیشخوان وردپرس زیرمنوی EWWW Image Optimizer اضافه خواهد شد.
بر روی آن کلیک کنید. صفحه ی تنظیمات افزونه برای شما باز خواهد شد. صفحه تنظیمات افزونه EWWW دارای تب های متعددی است که در ادامه آموزش به بررسی آنها می پردازیم.
تنظیمات افزونه EWWW Image Optimizer
پایه
کلید API بهینه سازی: اولین گزینه در تب پایه “کلید API بهینه سازی” است که در این قسمت باید یک کلید API برای بهینه سازی ابری (cloud optimization) وارد کنید. در این صورت افزونه به شما اعتبار استفاده از خدمات ابری را داده و سطوح پیشرفته تر و حرفه ای بهینه سازی را در اختیارتان قرار می دهد. پس از کلیک بر روی لینک “یک کلید API را خریداری کنید” می توانید ایمیل خود را وارد کرده و افزونه EWWW Image Optimizer کلید API را به آدرس ایمیل شما ارسال می کند. با کپی و پیست کردن کلید API در این قسمت، افزونه EWWW خدمات پرمیوم خود را به صورت رایگان تا 300 تصویر در اختیارتان قرار می دهد. پس از آن باید پلن های پرمیوم را خریداری کنید. لازم به ذکر است که خدمات WebP در آپدیت جدید افزونه جزء سرویس های حرفه ای است و برای استفاده از آن باید کلید API دریافت کنید.
حذف متاداده: یکی از ویژگی هایی که عکس های گرفته شده با دوربین های دیجیتال و دوربین های گوشی های هوشمند دارند داده Exif است که به آن متا داده نیز گفته می شود. متاداده در فایل های تصاویر ذخیره می شود و شامل اطلاعاتی مانند موقعیت جغرافیایی، مدل دوربین، نوع فشرده سازی، تاریخ، زمان و بسیاری اطلاعات دیگر است. همانطور که تصور می کنید این داده ها مقدار کمی فضا اشغال می کنند.
اگر می خواهید افزونه EWWW به صورت خودکار این متاداده را از تمام تصاویر بهینه سازی شده شما حذف کند، گزینه حذف متاداده را فعال کنید.
برای سطوح بهینه سازی JPG، PNG و GIF باید سطح فشرده سازی را بر روی پیکسل کامل تنظیم کنید. پیکسل کامل همان بهینه سازی Lossless است.
فشرده سازی lossless به معنی این است که هیچ پیکسلی در حین فشرده سازی تغییر نمی کند و تصاویر قبل و بعد از بهینه سازی دارای تعداد پیکسل یکسان هستند. اما در فشرده سازی loosy کیفیت تصاویر بعد از فشرده سازی کاهش می یابد اما فضای زیادی آزاد می شود.
سطح بهینه سازی PDF باید روی بدون فشرده سازی باشد زیرا فشرده سازی PDF ویژگی پرمیوم این افزونه است. از طرف دیگر معمولاً PDF چیزی است که بر روی آن کلیک می شود و دانلود می گردد. بنابراین باعث کاهش سرعت بارگذاری سایت نمی شود.
باقی گزینه ها سطوح بالاتری از فشرده سازی را ارئه می دهند و برای استفاده از آنها باید کلید API افزونه را خریداری کنید. در نهایت بر روی دکمه ذخیره سازی تغییرات کلیک کنید.
Easy Mode
Easy IO یک راه حل جامع بهینه سازی تصویر است که نه تنها تصاویر شما را فشرده می کند بلکه به شما اطمینان می دهد که اندازه تصاویر مناسب دستگاه های مختلف مانند تلفن های همراه و تبلت ها هستند.
Easy IO ویژگی بارگذاری تنبل دارد یعنی مانع از لود شدن تصاویر قبل از ظاهر شدن آنها در صفحه نمایش می شود. از طرف دیگر تصاویر را به فرمت های تصویری نسل بعد مانند WebP تبدیل کرده و از CDN (شبکه توزیع محتوا) استفاده می کند.
پلن Easy IO Developer علاوه بر اشتراک سرویس Easy IO ، دارای یک کلید لایسنس برای Compress API است که به شما امکان می دهد با سرور وب خود در فضای ذخیره سازی صرفه جویی کنید و از مزایای Easy IO بهره مند شوید.
Easy Mode جزء خدماتی است که برای استفاده از آن باید یک اشتراک خریداری کنید.
در ادامه آموزش افزونه EWWW به بررسی تب پیشرفته می پردازیم.
پیشرفته
سطح کیفیت JPEG: اولین گزینه در تب پیشرفته سطح کیفیت JPEG است. EWWW به شما امکان تغییر کیفیت پیش فرض وردپرس برای تغییر اندازه تصاویر و بندانگشتی ها را می دهد. توصیه می شود سطح کیفیت را روی 80 تنظیم کنید. سطح پیش فرض وردپرس 82 است. اما تفاوت زیادی بین این دو سطح نیست و بعد از فشرده سازی تصاویر هیچ نوع اخطاری مشاهده نمی شود.
بهینه سازی موازی: یکی دیگر از گزینه هایی که می تواند برای سرعت بخشیدن به عمل فشرده سازی مورد استفاده قرار گیرد، بهینه سازی موازی است. با فعال کردن این گزینه افزونه EWWW به صورت همزمان حداکثر 5 تصویر را فشرده سازی می کند. بهتر است از فعال کردن این گزینه صرف نظر کنید تا بار اضافی بر روی سرور اعمال نکنید.
بهینه سازی برنامه ریزی شده: افزونه EWWW دارای یک ویژگی اسکن کردن پوشه ها است که به دنبال تصاویر قالب و همچنین تصاویر چندین پوشه از پیش پیکربندی شده برای افزونه هایی مانند buddypress و meta-slider می گردد تا مطمئن شود تصاویر این پوشه ها به صورت مرتب بهینه سازی می شوند. فعال کردن این گزینه نیز توصیه نمی شود.
پوشه های رسانه ای را وارد کنید: اگر می خواهید پوشه های کتابخانه رسانه خود را هنگام بهینه سازی فله یا برنامه ریزی شده فشرده سازی کنید باید این گزینه را فعال نمایید. افزونه دو پوشه آخر کتابخانه رسانه را اسکن کرده و عکس هایی را که بهینه سازی نیاز دارند، پیدا می کند.
پوشه ها برای بهینه سازی: اگر تصاویری در جایی دیگر از سایت وردپرسی خود دارید می توانید آدرس آنها را در این قسمت وارد کنید تا بهینه سازی بر روی آنها نیز انجام شود.
پوشه ها برای نادیده گرفتن: اگر می خواهید افزونه EWWW از فشرده سازی تصاویر قالب شما یا پوشه های دیگری صرف نظر کند می توانید در این قسمت آنها را مشخص کنید.
تغییر اندازه
در این بخش از آموزش افزونه EWWW به بررسی تب تغییر اندازه می پردازیم. تمام تنظیمات در این صفحه دارای توضیحات کافی است. تنها قسمتی که در این صفحه نیاز به فعال سازی دارد گزینه “تغییر اندازه تصاویر موجود” است. اگر این گزینه فعال شود می توانید وب سایت خود را در حالیکه وارد پیشخوان شده اید مرور کرده و تصاویری را که اندازه درستی ندارند، مشاهده کنید.
تبدیل
فقط تصاویر موجود در کتابخانه رسانه می توانند تبدیل شوند. این ویژگی به دلیل پرهیز از تبدیل تصادفی تصاویر موجود در فولدرهای قالب و افزونه یا دیگر مکان هایی است که احتمال بروزرسانی پایگاه داده با نام های جدید فایل ها کم است.
اگر از یک اپلیکیشن ویرایش عکس برای مدیریت و ذخیره عکس های خود استفاده می کنید این تب برای شما کاربردی نخواهد داشت.
WebP
WebP یک فرمت تصویر است که توسط گوگل توسعه داده شده است. این فرمت در کیفیت با JPG رقابت می کند اما اندازه فایل کوچکتری دارد. گوگل و اکثر مرورگرهای مدرن دیگر از این فرمت پشتیبانی می کنند.
همانطور که توضیح داده شد، افزونه EWWW Image Optimizer پشتیبانی از تصاویر WebP را جزء پلن های حرفه ای قرار داده است و برای استفاده از آن باید کلید API داشته باشید که در قسمت آموزش تنظیمات پایه در مورد نحوه دریافت کلید API توضیح داده شد.
پس از آنکه کلید API را در قسمت مربوطه قرار داده و صفحه را ذخیره کردید، تنظیمات مربوط به WebP به صورت زیر قابل دسترسی می شود.
گزینه تبدیل WebP را فعال کرده و تنظیمات را ذخیره کنید.
توجه داشته باشید که افزونه EWWW IO تنها در صورتی تصاویر را به فرمت WebP تبدیل می کند که کوچکتر از فرمت اصلی (JPG یا PNG) شوند.
حال که تمام تنظیمات را پیکربندی کردید زمان آن رسیده است که افزونه را راه اندازی کنید. در ادامه آموزش افزونه EWWW به بررسی نحوه انجام این کار می پردازیم.
آموزش استفاده از بهینه سازی فله در افزونه EWWW
برای راه اندازی افزونه به مسیر رسانه » بهینه سازی فله بروید. افزونه EWWW هر تصویری را که پردازش می کند، ردیابی می نماید. این امر باعث می شود تصاویر بهینه سازی شده تا وقتی که مجدداً اندازه فایل تغییر نکند، بهینه سازی نشوند. با این حال گاهی اوقات لازم است افزونه را مجبور به بهینه سازی مجدد یک تصویر یا کل کتابخانه خود نمایید. برای این کار می توانید گزینه “نیروی دوباره بهینه ساز” را فعال کنید.
هنگامی که برای اولین بار بهینه سازی را انجام می دهید می توانید از گزینه “نیروی دوباره بهینه سازی” صرف نظر کرده و چگونگی مکث بین تصاویر را انتخاب کنید. در این قسمت می توانید یک بازه زمانی (به ثانیه) بین بهینه سازی تصاویر انتخاب کنید.
پنج تا ده ثانیه فاصله زمانی معقولانه بین بهینه سازی ها است. اگر از فاصله زمانی کوتاه استفاده کنید ممکن است عملکرد سایت و سرور تحت تأثیر قرار گیرد. اگر تعداد زیادی تصویر داشته باشید و فاصله زمانی بلند را انتخاب کنید، زمان صرف شده برای عملیات بهینه سازی بسیار طولانی خواهد شد.
حال می توانید بر روی دکمه “اسکن برای تصاویر بهینه سازی نشده” کلیک کنید. پس از کلیک بر روی این دکمه یک نوار پیشرفت ظاهر خواهد شد که می توانید وضعیت بهینه سازی را در آن مشاهده کنید. به صورت معمول عملیات در چند دقیقه تمام خواهد شد مگر اینکه تعداد تصاویر زیادی داشته باشید.
امیدواریم این آموزش مورد توجه و استفاده شما قرار گرفته باشد. دیدگاه های خود را با ما در میان بگذارید.
دانلود افزونه
سلام من از این افزونه برای بهینه سازی عکس های سایتم استفاده کردم اما وقتی کار بهینه سازی تموم شد توی صفحه اصلی سایتم دور تمام تصاور نقطه چین ابی ایجاد شده لطفا کمکم کنید
سلام دوست عزیز…نگران نباشید…این ویژگی مربوط به شناسایی تغییر اندازه هست که فقط برای مدیران سایت نمایش داده میشه..می تونید در قسمت تغییر اندازه این ویژگی رو غیرفعال کنید
سلام . وقت بخیر. ببخشید همینو چطور باید اعمال کرد. مثلا الان نویسنده برای من ۱۵۰ هست که نوشته باید ۲۹ بشه. چطور باید این کار رو بکنم؟
و اینکه امکانش هست لطفا بگید که چطوری webpرو فعال کنم. باید فایل .htacces رو ویرایش کنم؟
سلام.. متوجه قسمت اول سوال شما نشدم.. در مورد قسمت دوم برای فعال کردن Webp در آپدیت جدید افزونه اول باید کلید API رو دریافت کنید که برای ۳۰۰ تصویر خدمات رایگان به شما می ده و بعد از اون باید پلن رو خریداری کنید بعد از این که کلید API رو وارد کردید وارد تب WebP شده و تبدیل WebP رو فعال کرده و تغییرات رو ذخیره کنید.