آموزش افزونه Soliloquy و ساخت اسلایدرهای رسپانسیو در وردپرس
اسلایدرها معمولاً در صفحه اول وب سایت های تجاری یا پورتفولیو و ارائه نمونه کار استفاده می شوند. یک اسلایدر اگر درست استفاده شود می تواند تأثیر زیادی در بهبود ظاهر وب سایت، استفاده بهتر از صفحه و نگه داشتن کاربر در صفحه برای مدت زمان طولانی تر داشته باشد. اما مسأله اینجا است که چون افزونه های اسلایدر تصاویر مختلف، استایل های CSS و کدهای جاوااسکریپت را بارگذاری می کنند، اگر به درستی کدنویسی نشده باشند می توانند سرعت بارگذاری سایت شما را کاهش دهند. به همین دلیل استفاده از یک افزونه باکیفیت بسیار مهم است. افزونه Slider by Soliloquy یکی از سریع ترین افزونه های اسلایدر وردپرس است که به خوبی کدگذاری شده و می تواند پاسخگوی نیازهای شما باشد و در این مقاله به آموزش آن می پردازیم.
همانطور که می دانید سرعت مسأله بسیار مهمی است که هم سئو و هم تجربه کاربری سایت شما را تحت تأثیر قرار می دهد. برای اینکه سرعت بارگذاری سایت شما پایین نیاید راه های زیادی وجود دارد که در مقاله راهنمای افزایش سرعت وردپرس می توانید با این روش ها آشنا شوید.
افزونه های اسلایدر بسیاری زیادی برای وردپرس طراحی شده اند که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. اینکه بدانید از چه افزونه ای برای ساخت اسلایدر استفاده کنید که بیشترین هماهنگی را با سایت شما داشته و پاسخگوی نیازهای شما باشد، مسأله چالش برانگیزی است. در مقاله بهترین افزونه های اسلایدر وردپرس می توانید لیستی از این افزونه ها را مشاهده کنید.
افزونه Soliloquy یکی از قدرتمندترین افزونه های اسلایدر وردپرس است که ویژگی های بسیار قویی داشته و مدیریت آن بسیار آسان است. توسعه دهندگان افزونه Soliloquy توجه بسیاری به مقوله سرعت داشته اند و این افزونه را طوری طراحی کرده اند که سرعت بالایی داشته باشد. به جرأت می توان گفت Soliloquy سریع ترین افزونه اسلایدر وردپرس است. برخی از ویژگی های افزونه Soliloquy که آن را از دیگر افزونه های اسلایدر متمایز می کند عبارت است از:
- Soliloquy به استانداردهای کدگذاری وردپرس و بهترین شیوه ها پایبند است.
- از یک نوع پست سفارشی برای مدیریت اسلایدها استفاده می کند که درون ریزی و برون بری اسلایدها را بسیار آسان می نماید.
- سئو دوستانه است و شما می توانید متا داده ها، متن های alt و کپشن برای هر اسلاید بنویسید.
- دارای ویژگی مرتب سازی کشیدن و رها کردن اسلایدها نیرو گرفته از Ajax که استفاده از آنها را بسیار آسان کرده است.
- اسلایدر رسپانسیو با پشتیبانی از جاروب کردن لمسی برای دستگاه های تاچ مانند تلفن های هوشمند و تبلت ها
در این آموزش افزونه Soliloquy را آموزش می دهیم و نحوه استفاده از اسلایدر در نوشته ها و برگه ها را توضیح می دهیم.
آموزش افزونه Soliloquy و نحوه ساخت اسلایدر در وردپرس
ابتدا افزونه را از پایین صفحه دریافت نموده و آن را در سایت خود در بخش افزونه ها نصب کنید. اگر منو افزونه را ندیدید یا اطلاعات جزئی تری لازم دارید، به راهنمای گام به گام ما در مورد آموزش نصب افزونه وردپرس مراجعه کنید.
بعد از اینکه افزونه نصب شد آن را فعال کنید. پس از فعال سازی افزونه منوی جدیدی به نام Soliloquy در پیشخوان وردپرس اضافه خواهد شد.
با کلیک بر روی این منو به صفحه لیست اسلایدرها هدایت می شوید که در ابتدا این صفحه خالی است زیرا هنوز اسلایدری ساخته نشده است.
برای ساخت اولین اسلایدر روی زیرمنوی Add New کلیک کنید. صفحه ای مشابه شکل زیر مشاهده خواهید کرد.
در ابتدا باید یک عنوان برای اسلایدر انتخاب کنید. سپس نوبت به اضافه کردن اسلایدها می رسد.
در نسخه رایگان افزونه Soliloquy می توانید تصاویر را از طریق تب Native Slider با استفاده از رابط کاربری کشیدن و رها کردن یا با استفاده از تصاویری که قبلاً در کتابخانه رسانه سایت وردپرس خود آپلود کرده اید، اضافه کنید.
شاید برای شما جالب باشد که بدانید وردپرس برای هر تصویری که در سایت وردپرس خود آپلود می کنید، نسخه های متعددی می سازد که از آنها در موقعیت های مختلف مانند اسلاید استفاده می کند. برای آشنایی با این مفهوم، مقاله تغییر سایز تصویر در وردپرس را مطالعه کنید.
هنگامی که تصاویر را با موفقیت آپلود کرده و به رابط کاربری افزونه اضافه کردید، می توانید با اسکرول کردن به سمت پایین صفحه، درست پس از تب های تنظیمات آنها را مشاهده کنید.
بعد از اینکه تصاویر را آپلود کردید می توانید آنها را ویرایش نمایید. برای این کار کافی است روی آیکون مداد آبی رنگ که روی هر تصویر قرار دارد، کلیک کنید.
با کلیک بر روی آیکون مداد که مربوط به ویرایش تصاویر است، یک پنجره پاپ آپ مطابق شکل زیر ظاهر می شود.
در این پنجره می توانید اطلاعات لازم برای سئوی تصاویر یعنی عنوان تصویر، متن alt و کپشن تصویر را وارد کنید.
همچنین می توانید یک URL هدف برای تصویر مشخص کنید. در این صورت کاربر با کلیک کردن بر روی تصویر به آدرس URL مورد نظر هدایت می شود. علاوه بر این می توانید انتخاب کنید که هایپرلینک مشخص شده در یک تب جدید باز شود یا خیر.
تمام کاری که برای ساخت اسلایدر در افزونه Soliloquy باید انجام دهید همین است. رابط کاربری این افزونه ساخت اسلایدها را بسیار سریع و آسان کرده است و تنها با چند کلیک ساده می توانید اسلایدها را ساخته و تمام موارد مهم سئو را نیز انجام دهید.
اما افزونه Soliloquy شما را تنها محدود به استفاده از تصاویر برای اسلایدها نکرده است. شما با استفاده از این افزونه می توانید از طریق فیلم های YouTube یا Vimeo اسلایدهای ویدئویی بسازید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که نسخه رایگان افزونه خود را ارتقا داده و در تب Native Slider روی دکمه “Select Files from Other Sources” کلیک کنید. سپس مشاهده خواهید کرد که گزینه هایی برای اسلایدهای تصویر، اسلایدهای ویدئویی یا حتی اسلایدهای HTML خواهید داشت.
در ادامه نحوه پیکربندی تنظیمات اسلایدر با استفاده از افزونه Soliloquy را آموزش می دهیم.
پیکربندی تنظیمات اسلایدر
پس از اضافه کردن تصاویر (یا ویدئوها) باید اسلایدر را پیکربندی کنید. در زیر ناحیه کشیدن و رها کردن چندین تب به صورت زیر وجود دارد.
روی تب Configuration کلیک کنید تا به گزینه های پیکربندی افزونه Soliloquy دسترسی پیدا کنید. در پایین تب ها پنجره ای مطابق شکل زیر باز می شود.
در این قسمت می توانید قالب اسلایدر (Slider Theme) را انتخاب کنید. دو گزینه پیش فرض برای قالب اسلایدر وجود دارد که عبارتند از: classic و base. همچنین می توانید ابعاد اسلایدها، استایل انتقال، زمان بین انتقال ها و حتی سرعت حقیقی انتقال را تنظیم کنید.
اگر می خواهید اسلایدهای شما موبایل دوستانه تر باشند می توانید افزونه Soliloquy را ارتقا داده و با استفاده از تب mobile نحوه نمایش اسلایدر خود را در چنین دستگاه هایی مشخص و انتخاب کنید. همچنین با ارتقا افزونه می توانید نحوه ترتیب نمایش اسلایدها را به صورت رندم انتخاب کنید، هنگامی که کاربر روی اسلایدها هاور می کند آنها را متوقف کنید و به بازدیدکنندگان اجازه دهید به صورت دستی اسلایدها را حرکت دهند یا این اجازه را به آنها ندهید.
گزینه های پیکربندی این افزونه بسیار زیاد است و هر آنچه که بخواهید را می توانید داشته باشید.
برای کاربران حرفه ای تر یک تب دیگر به نام Misc در نسخه رایگان افزونه وجود دارد. در این تب می توانید یک عنوان، نامک، کلاس CSS سفارشی و مکانیزم های درون ساخته برون بری یا درون ریزی برای برون بری یا درون ریزی کردن اسلایدها به/از سایت های دیگر اضافه کنید.
بعد از اینکه تنظیمات مورد نظر خود را اعمال کردید روی دکمه انتشار کلیک کنید تا اسلایدر شما ذخیره شده و در دسترس عموم قرار گیرد.
در ادامه آموزش به شما نشان خواهیم داد که چگونه اسلایدر ساخته شده با افزونه Soilioquy را در نوشته ها و برگه ها یا ناحیه ابزارک های وردپرس وارد کنید.
آموزش اضافه کردن اسلایدر ساخته شده با افزونه Soliloquy در نوشته ها و برگه های وردپرس
پس از اینکه اسلایدر خود را ساختید، گام بعدی وارد کردن اسلایدر به نوشته ها یا برگه های وردپرس است. در افزونه Soliloquy به دو روش می توانید این کار را انجام دهید. یک روش با استفاده از بلوک Soliloquy یا دکمه Add Slider در ویرایشگر وردپرس و روش دیگر با استفاده از شورت کد است. در ادامه آموزش به بررسی هریک از این روش ها می پردازیم.
روش اول با استفاده از بلوک Soliloquy در ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس یا دکمه Add Slider در ویرایشگر کلاسیک است. ابتدا نوشته یا برگه مورد نظر خود را در حالت ویرایش باز کنید یا یک نوشته/برگه جدید بسازید.
در ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس پس از نصب و فعال سازی افزونه بلوک جدیدی به نام Soliloquy اضافه می شود.
روی این بلوک کلیک کرده و از پنجره کشویی اسلایدر ساخته شده را انتخاب کنید. سپس روی دکمه انتشار کلیک نمایید.
در ویرایشگر کلاسیک وردپرس پس از نصب و فعال سازی افزونه یک دکمه Add Slider به صفحه ویرایشگر اضافه خواهد شد. روی این دکمه کلیک کنید.
صفحه ای مطابق شکل زیر باز خواهد شد.
در این صفحه برای هر اسلایدری که ساخته اید یک باکس مشاهده می کنید. اسلایدری که می خواهید به صفحه اضافه کنید را انتخاب کرده و روی دکمه Insert Slider کلیک کنید.
پس از آن شورت کد اسلایدر در صفحه قرار می گیرد و شما می توانید اسلایدر خود را ذخیره کرده یا پیش نمایشی از آن را مشاهده کنید.
روش دیگری که می توانید برای اضافه کردن اسلایدر به نوشته یا برگه استفاده کنید، شورت کد است. پس از اینکه اسلایدر را ساخته و آن را انتشار دادید، افزونه Soliloquy یک شورت کد برای آن خواهد ساخت. شما می توانید از صفحه اسلایدرهای ساخته شده به این شورت کد دسترسی پیدا کنید. کافی است در پیشخوان وردپرس به مسیر Soliloquy » Soliloquy رفته و شورت کد اسلایدر مورد نظر خود را از قسمت Shortcode کپی کنید.
این شورت کد را می توانید در هر ناحیه متنی سایت که می خواهید اسلایدر در آن قرار گیرد، استفاده کنید.
آموزش ویرایش و بروزرسانی اسلایدر با استفاده از افزونه Soliloquy
یکی از ویژگی های جالب افزونه Soliloquy این است که می توانید هر زمان که بخواهید اسلایدر خود را بدون ویرایش نوشته یا برگه ای که اسلایدر را در آن قرار داده اید، ویرایش و بروزرسانی کنید. کافی است در پیشخوان وردپرس به مسیر Soliloquy » Soliloquy رفته و روی لینک ویرایش که با قرار دادن موس روی اسلایدر مورد نظر شما ظاهر می شود، کلیک کنید.
به یاد داشته باشید بعد از اعمال هر تغییراتی روی دکمه بروزرسانی کلیک کنید تا مطمئن شوید شورت کدی که استفاده می کنید آخرین نسخه اسلایدر را نشان می دهد.
اگر می خواهید افزونه Soliloquy قابلیت های بیشتری را به شما ارائه دهد می توانید این افزونه را ارتقا داده و از نه افزودنی (add-on) پرمیوم آن بهره ببرید. این Add-on ها در عین حال که با همان کدنویسی که برای بهینه سازی عملکرد می باشد ساخته شده اند، ویژگی های بسیار متنوعی را نیز ارائه می دهند.
افزودنی های پایه
Add-on های پایه افزونه Soliloquy ویژگی های مفیدی را ارائه می دهند که در ادامه آموزش به آنها اشاره می کنیم.
- زمان بندی: اسلایدهای خاصی را تنها در ساعت های مشخصی از روز نشان می دهد.
- قالب ها: دو پوسته اضافی برای اسلایدرها ارائه می دهد.
- پینترست: در هر اسلاید یک دکمه Pin It به تصاویر اضافه می کند تا بازدیدکنندگان بتوانند تصاویر اسلایدر را در پینترست به اشتراک بگذارند.
- اینستاگرام: تصاویر را مستقیماً از اکانت اینستاگرام شما به اسلایدرها اضافه می کند.
افزودنی های پیشرفته
Add-on های پیشرفته افزونه Soliloquy ویژگی های زیر را ارائه می دهند.
- محتوای شاخص: یک اسلایدر ایجاد می کند تا بتوانید جدیدترین نوشته های خود را در دسته بندی های مشخص شده به نمایش بگذارید. این ویژگی برای صفحه اصلی بسیار مناسب است.
- پویا: اسلایدرها را مستقیماً از گالری های افزونه NextGen یا وردپرس می سازد.
- گردونه: گردونه های تصویر زیبا و رسپانسیو می سازد.
- لایت باکس: تصاویر را با کلیک کردن بر روی آنها بزرگ می کند. این ویژگی برای پورتفولیو و ارائه نمونه کار بسیار مناسب است.
- تصاویر بندانگشتی: تصاویر بندانگشتی اسلایدها در پایین اسلایدر نشان داده می شود.
افزونه Soliloquy و افزودنی های پایه و پیشرفته آن هر آنچه را که از یک افزونه اسلایدر انتظار دارید ارائه می دهند. این افزونه نه تنها به خوبی کدگذاری شده است و بارگذاری سریع و استفاده آسانی دارد بلکه از نظر امنیت و یکپارچگی با UI وردپرس هم عالی است.
جمع بندی
افزونه Soliloquy یک افزونه قدرتمند برای ساخت اسلایدر و قرار دادن آن در نوشته ها، برگه ها، نوار کناری و هر ناحیه دیگری در سایت وردپرس شما است. این افزونه بسیار خوب کدگذاری شده است و توسعه دهندگان آن این ادعا را دارند که به هیچ عنوان سرعت بارگذاری سایت شما را تحت تأثیر قرار نمی دهد. افزونه Soliloquy بیش از 70 هزار نصب فعال داشته و امتیاز 4.7 از 5 را کسب کرده است.
امیدواریم این آموزش مورد توجه شما قرار گرفته باشد. منتظر دریافت دیدگاه های شما هستیم.
دانلود افزونه
دیدگاه ها