آموزش افزونه TablePress و ساخت حرفه ای جدول در وردپرس
اگر میخواهید اطلاعات زیادی را در یک صفحه به کاربران خود نشان دهید، بهترین کار سازماندهی آنها در قالب یک جدول است. گرچه وردپرس در ویرایشگر مبتنی بر بلوکش که به نام ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس شناخته می شود، بلوک جدول را ارائه کرده است اما جداولی که با این بلوک ساخته می شوند بسیار مقدماتی بوده و جوابگوی نیازهای حرفه ای نیستند. بهترین کار استفاده از افزونه است. در این مقاله به آموزش افزونه TablePress که یکی از محبوب ترین و بهترین افزونه های جدول ساز وردپرس است، می پردازیم.
افزونه TablePress تا به امروز بیش از 800 هزار نصب فعال داشته و با بیش از 3900 بررسی، امتیاز 5 از 5 را کسب کرده است. بنابراین می توان گفت که یکی از محبوب ترین افزونه های وردپرس است. همچنین این افزونه به عنوان یکی از افزونه های ضروری وردپرس برای سایت های کسب و کار معرفی شده است.
در این آموزش افزونه TablePress را مورد بررسی قرار داده و نحوه کار با آن را توضیح می دهیم.
اگر می خواهید با دیگر افزونه هایی که برای ساخت جدول در وردپرس ارائه شده اند آشنا شوید، می توانید لیستی از آنها را در مقاله بهترین افزونه های جدول ساز وردپرس مشاهده کنید.
آموزش افزونه Tablepress و نحوه ساخت جدول در وردپرس
ابتدا افزونه را از پایین صفحه دریافت نموده و آن را در سایت خود در بخش افزونه ها نصب کنید. اگر منو افزونه را ندیدید یا اطلاعات جزئی تری لازم دارید، به راهنمای گام به گام ما در مورد آموزش نصب افزونه وردپرس مراجعه کنید.
بعد از اینکه افزونه نصب شد آن را فعال کنید. پس از فعال سازی افزونه در پیشخوان وردپرس منوی جدیدی به نام TablePress اضافه خواهد شد.
با کلیک بر روی این منو صفحه ای مشابه شکل زیر برای شما نشان داده خواهد شد.
این صفحه مرکز کنترل افزونه است. فرآیند تولید، ویرایش و سفارشی سازی جدول ها از اینجا آغاز می شود. هنگامی که برای اولین بار این صفحه را باز می کنید یک پیام خوش آمدگویی با لینک های FAQ documentation و support در بالای صفحه نشان داده می شود. در پایین صفحه می توانید لیست جدول ها را ملاحظه کنید (در ابتدا این لیست خالی است).
آموزش را با نحوه ساخت یک جدول جدید با استفاده از افزونه TablePress شروع می کنیم.
آموزش اضافه کردن جدول جدید در افزونه TablePress
برای شروع روی دکمه “Add New” در منوی ناوبری بالای صفحه کلیک کنید.
صفحه ای مشابه شکل زیر نشان داده می شود.
در صفحه افزودن جدید از شما خواسته می شود یک نام برای جدول خود انتخاب کنید. همچنین اگر مایل باشید می توانید در قسمت description یک توضیح اختیاری وارد کنید. در پایین صفحه ابعاد جدول (تعداد ردیف ها و ستون ها) را وارد نمایید.
پس از وارد کردن اطلاعات لازم روی دکمه “Add Table” کلیک کنید. با کلیک بر روی این دکمه صفحه ویرایشگر جدول باز خواهد شد.
ویرایش جدول جدید
در صفحه ویرایشگر جدول می توانید اطلاعات جدول خود را وارد کرده و ساختار آن را مشخص سازید. گزینه هایی که می توانید در جدول خود وارد کنید نامحدود هستند و شامل هر نوع اطلاعاتی مانند متن، تصویر یا لینک، تغییر دادن ویژگی های جدول و حذف، جابجا کردن و پنهان کردن ستون ها و ردیف ها می شوند.
صفحه ویرایش جدول از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که هر یک مربوط به یکی از ویژگی های افزونه TablePress است. در ادامه آموزش به بررسی آنها می پردازیم.
مشاهده اطلاعات جدول یا Table Information
در قسمت Table Information یک ID و یک شورت کد به جدول ساخته شده اختصاص داده خواهد شد. شما از این اطلاعات می توانید برای اضافه کردن جدول به نوشته ها و برگه های وردپرس استفاده کنید.
اضافه کردن محتوا به جدول
در زیر باکس Table Information ناحیه ای به نام Table Content قرار دارد. در این قسمت اطلاعاتی که می خواهید برای خوانندگان نمایش داده شود را در جدول وارد می کنید.
محتواهای اضافه شده در این بخش را می توانید مستقیماً در جدول تایپ کنید.
همچنین می توانید ستون ها و ردیف های جدول را با کشیدن و رها کردن، مجدداً مرتب کنید.
آموزش وارد کردن تصویر در جدول با استفاده از افزونه TablePress
اگر می خواهید یک تصویر وارد جدول خود کنید به سمت پایین صفحه اسکرول کرده و به باکس Table Manipulation بروید.
- روی دکمه Insert Image کلیک کنید.
- سپس روی باکسی که می خواهید تصویر را در آن وارد کنید کلیک نمایید.
با کلیک بر روی باکس، کتابخانه رسانه وردپرس باز خواهد شد. تصویری که می خواهید در جدول خود وارد کنید را انتخاب کرده یا یک تصویر جدید آپلود کنید. سپس روی دکمه Insert into Table کلیک کنید.
برای اینکه بفهمید جدول شما به چه شکل درآمده است روی دکمه Preview در بالای صفحه کلیک کنید.
آموزش وارد کردن لینک در افزونه TablePress
همچنین می توانید در جدول خود لینک وارد کنید. برای این کار نیز مانند قبل مراحل زیر را دنبال کنید:
- روی دکمه Insert Link در Table Manipulation کلیک کنید.
- روی باکسی که می خواهید لینک را در آن وارد نمایید کلیک کنید.
یک پنجره پاپ آپ به شکل زیر نشان داده می شود.
در این پنجره می توانید با استفاده از رابط کاربری استاندارد وردپرس لینک خود را پیکربندی کنید.
پس از اتمام کار روی دکمه “افزودن پیوند” کلیک کنید. لینک در جدول شما وارد خواهد شد.
ویرایش ساختار جدول
افزونه TablePress به شما اجازه می دهد ساختار جدول را به راحتی تغییر دهید. در بخش Table Manipulation گزینه های زیادی در اختیار شما قرار داده شده است که شما را قادر می سازد سلول ها را ترکیب کنید؛ ردیف ها را اضافه یا پنهان کنید؛ ردیف ها را تکرار، حذف یا وارد نمایید. انجام کارهای فوق به راحتی امکان پذیر است و در ادامه آموزش توضیح مختصری در مورد آنها خواهیم داد.
برای این کار روی ردیفی که می خواهید آن را ویرایش کنید کلیک نمایید. سپس افکت مورد نظر خود را انتخاب کنید. به عنوان مثال در جدول زیر با کلیک روی دکمه Hide، ردیف انتخاب شده را پنهان می کنیم.
توجه داشته باشید که قسمت سمت راست در صفحه بالا مربوط به سطرها و سمت چپ مربوط به ستون ها است.
وقتی تمام ویرایش های لازم را انجام دادید روی دکمه Save Changes در پایین صفحه کلیک کنید.
وارد کردن جدول در نوشته یا برگه وردپرس
بعد از اینکه جدول خود را ساختید باید آن را در یکی از برگه ها یا نوشته های وب سایت خود وارد کنید. اگر از ویرایشگر کلاسیک وردپرس استفاده می کنید، از دو روش می توانید استفاده کنید.
ابتدا یکی از نوشته ها یا برگه های موجود در سایت را به حالت ویرایش باز کنید یا یک نوشته یا برگه جدید بسازید.
در ویرایشگر کلاسیک وردپرس پس از نصب و فعال سازی افزونه، دکمه جدیدی به نام “Insert a Table from TablePress” در نوار ابزار بصری ویرایشگر اضافه خواهد شد. با کلیک بر روی این دکمه می توانید جدول مورد نظر خود را به صفحه اضافه کنید.
روش دیگری که می توانید از آن برای اضافه کردن جدول به نوشته یا برگه استفاده کنید بکارگیری شورت کدی است که افزونه در اختیار شما قرار می دهد. می توانید این شورت کد را کپی کرده و در هر جایی از صفحه که مایل باشید، پیست نمایید.
در ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس اضافه کردن جدول با استفاده از افزونه TablePress تا تاریخ انتشار مقاله تنها با استفاده از شورت کد امکان پذیر است. توجه داشته باشید که برای وارد کردن شورت کد به نوشته ها و برگه های ویرایشگر گوتنبرگ باید از بلوک کد کوتاه استفاده کنید.
یکی از دلایل محبوبیت افزونه TablePress قابلیت انعطاف آن است. به عنوان مثال اگر قبلاً اطلاعات خود را به صورت یک صفحه Excel آماده کرده باشید می توانید آن را مستقیماً وارد افزونه TablePress کنید. در ادامه آموزش به بررسی نحوه ایمپورت کردن داده ها در این افزونه می پردازیم.
آموزش درون ریزی جداول در افزونه TablePress
برای ایمپورت کردن داده ها در افزونه TablePress، در پیشخوان وردپرس به مسیر TablePress » Import a Table بروید.
در این صفحه منبع درون ریزی خود را انتخاب کنید. این منبع می تواند آپلود مستقیم، URL، یک فایل در سرور یا ورودی دستی به یک ناحیه متنی خالی باشد.
هنگامی که روی دکمه Import کلیک کردید به همان صفحه ویرایشگر جدول هدایت می شوید. در این صفحه تغییرات مورد نظر خود را روی جدول اعمال کرده و روی دکمه Save Changes کلیک کنید.
پس از آن از شورت کدی که افزونه در اختیار شما قرار می دهد استفاده کرده و جدول را در نوشته و برگه موردنظر خود وارد کنید.
همچنین افزونه TablePress یک ویژگی درون ساخته برای برون بری جدول ها دارد که در ادامه آموزش به بررسی آن می پردازیم.
آموزش برون بری جدول در افزونه TablePress
برای اکسپورت کردن جدول ها در پیشخوان وردپرس به مسیر TablePress » Export a Table بروید.
در این قسمت می توانید جدولی که می خواهید برون بری کنید را انتخاب کرده و فرمت آن (CSV، HTML، JSON) را نیز انتخاب نمایید. اگر در یک زمان بیش از یک جدول را برون بری می کنید باید آنها را zip کنید.
سفارشی سازی استایل جدول ها
اگرچه افزونه TablePress رابط کاربری بسیار ساده ای دارد و گزینه های برون بری/درون ریزی آن زیاد است اما سفارشی سازی طراحی آن بسیار محدود است (البته می توان این ویژگی را با استفاده از add-on های مربوطه گسترش داد).
برای سفارشی سازی استایل جدول ها باید در پیشخوان وردپرس به مسیر TablePress » Plugin Options رفته و در ناحیه متنی که در این صفحه قرار دارد کدهای CSS سفارشی را برای تغییر دادن رنگ پس زمینه بعضی از ردیف ها، هایلایت کردن برخی از سلول ها، قرار دادن جدول در وسط صفحه و … وارد کنید.
افزونه TablePress یک افزونه قدرتمند و با کاربرد آسان است که به راحتی می توانید هر نوع جدولی که می خواهید را با آن ساخته و در ناحیه متنی مورد نظر خود وارد کنید.
اگر می خواهید اطلاعات مربوط به قیمت ها و محصولات خود را در قالبی که درک و مشاهده آن راحت تر و سازمان دهی شده تر است نشان دهید، افزونه Easy Pricing Tables، افزونه مناسبی است
امیدواریم این آموزش مورد توجه و استفاده شما قرار گرفته باشد.
دانلود افزونه
من از گوتنبرگ استفاده می کنم
فقط به خاطر اینکه خودش جدول ساز خوشگلی داره 😍😍😍دمت گرم مینا جان