آموزش افزونه W3 Total Cache برای افزایش سرعت وردپرس
یکی از دغدغه های تمام مالکان وب سایت ها از جمله وب سایت های وردپرس، افزایش سرعت است. سرعت هم از نظر تجربه کاربری و هم از نظر سئو اهمیت بسیار زیادی دارد. یکی از قدرتمندترین و عالی ترین راه ها برای افزایش سرعت در سایتهای وردپرس استفاده از افزونه های کش وردپرس است. در این مقاله به آموزش افزونه W3 Total Cache که یکی از قدرتمند ترین افزونه های کش وردپرس است می پردازیم.
در مقاله راهنمای جامع افزایش سرعت وردپرس می توانید با روش های دیگر افزایش سرعت سایت های وردپرس آشنا شوید.
سرعت یکی از مهمترین فاکتورهای SEO است. وب سایت های سریعتر در گوگل رتبه بندی بالاتری دارند و این به معنای بازدیدکنندگان بیشتر برای وب سایت کسب و کار شما و نرخ تبدیل بیشتر است.
به همین دلیل است که افزونه های کش وردپرس جزء بهترین افزونه های سئو وردپرس نیز هستند.
افزونه W3 Total Cache از بهترین افزونه های کش وردپرس است که به شما این امکان را می دهد که فایل های فشرده و کش شده را به بازدیدکنندگان خود ارائه دهید. این کار باعث کاهش بار سرور شده و به این ترتیب وب سایت شما سریعتر می گردد.
سیستم عملکرد کش به این صورت است که صفحات موردنظر افزونه یا مدیر سایت بصورت یک نسخه کش روی دیسک ذخیره میگردد. هنگامی که کاربر آن صفحه را درخواست می کند، صفحه دیگر توسط وب سرور پردازش نشده و نسخه کش شده آن به کاربر نشان داده می شود. این عمل باعث می شود زمانی برای پردازش صرف نشود و بنابراین صفحه موردنظر با سرعت بیشتری برای کاربر نمایش داده شود. نصب یک افزونه کش برای هر سایت وردپرسی لازم است و جزء افزونه های ضروری وردپرس مخصوصاً برای سایت های کسب و کار می باشد.
عمل کش علاوه بر افزایش سرعت بارگذاری سایت، در میزان استفاده از منابع سرور نیز تاثیر زیادی دارد. همین امر باعث می شود که سایت در بازدید های بالا، مصرف بهینه ای از منابع داشته باشد و در نتیجه سرور و یا هاست سایت شما پاسخگوی تعداد درخواست های بیشتری باشد.
افزونه W3 Total Cashe، افزونه قدرتمندی است و گزینه های تنظیم در آن بسیار پیشرفته تر از دیگر افزونه های مشابه مانند افزونه WP Super Cache است.
در این آموزش افزونه W3 Total Cache را مورد بررسی قرار داده و به شما نشان خواهیم داد که چگونه این افزونه را در سایت خود تنظیم کرده و شاهد افزایش سرعت سایت وردپرسی خود باشید.
آموزش افزونه W3 Total Cache و نحوه افزایش سرعت وردپرس
قبل از نصب و فعالسازی افزونه، بهتر است با ابزاری مانند GTmetrix یک تست سرعت صفحه انجام دهید. این کار شما را قادر به مقایسه پیشرفت سرعت سایت بعد از استفاده از افزونه W3 Total Cache می سازد.
افزونه را از پایین صفحه دریافت نموده و آن را در سایت خود در بخش افزونه ها نصب کنید. اگر منو افزونه را ندیدید یا اطلاعات جزئی تری لازم دارید، به راهنمای گام به گام ما در مورد آموزش نصب افزونه وردپرس مراجعه کنید.
بعد از اینکه افزونه نصب شد آن را فعال کنید. پس از فعالسازی افزونه، منوی جدیدی به نام Performance در پیشخوان وردپرس نشان داده می شود.
این لیست بزرگ می تواند ترسناک باشد، اما خبر خوب این است که شما ممکن است با بسیاری از آیتم ها، به خصوص در هاست اشتراکی، سر و کار نداشته باشید. در ادامه آموزش افزونه W3 Total Cache به بررسی مهمترین زیرمنوهای این لیست می پردازیم.
راهنمای راه اندازی
افزونه W3 Total Cache یک راهنمای راه اندازی ارائه کرده است که به محض فعال سازی افزونه وارد آن می شوید. ابتدا صفحه خوش آمدگویی به شما نشان داده می شود.
در صورتی که نمی خواهید از راهنمای راه اندازی استفاده کنید، روی دکمه Skip کلیک کنید. در غیر این صورت روی دکمه Next یا تب Page Cache کلیک کنید. صفحه ای مشابه شکل زیر را مشاهده خواهید کرد.
مدت زمانی که بین درخواست صفحه مرورگر بازدید کننده و دریافت اولین بایت پاسخ طول می کشد، Time to First Byte نامیده می شود. W3 Total Cache با استفاده از Page Cache می تواند به شما در سرعت بخشیدن به زمان بایت اول کمک کند. این افزونه ابتدا در حالی که کش صفحه غیرفعال است، صفحه اصلی شما را تست می کند. سپس با چندین موتور ذخیره سازی آزمایش خواهد کرد. شما باید نتایج آزمون را مرور کرده و بهترین ها را برای وب سایت خود انتخاب کنید.
سپس وارد تب Database Cache شوید.
بسیاری از کوئریهای پایگاه داده در هر درخواست صفحه پویا ایجاد می شود. کش پایگاه داده ممکن است سرعت ایجاد صفحات پویا را افزایش دهد. Database Cache نتایج جستجو را مستقیماً از یک موتور ذخیره سازی ارائه می دهد.
سپس وارد تب Object Cache شوید.
وردپرس اشیایی (object) که برای ساخت صفحات استفاده شده اند را کش می کند اما برای درخواست های صفحه در آینده از آنها استفاده مجدد نمی کند. W3 Total Cache با ذخیره سازی مداوم اشیا objects به شما در سرعت بخشیدن به صفحات پویا کمک می کند.
با کلیک روی دکمه Skip در انتهای صفحه وارد صفحه پیشخوان می شوید.
پیشخوان افزونه W3 Total Cache
پیشخوان مکانی برای پاک کردن ماژول های کش و بررسی سازگاری افزونه- سرور است.
برای شروع، روی compatibility check کلیک کنید. نتایج نشان می دهد که افزونه با پیکربندی فعلی سرور شما چه کاری می تواند و چه کاری نمی تواند انجام دهد. بر اساس نتایج، شما می توانید گزینه های افزونه را فعال کنید و بررسی کنید که آیا برای برخی از تنظیمات نیاز به سرور اضافی دارید یا خیر.
با هاست اشتراکی، بعید است نتوانید هر گونه مسئله مربوط به سازگاری را حل کنید. بنابراین نگران نباشید.
با کلیک روی دکمه empty your caches می توانید کش را از پیشخوان افزونه پاک کنید.
حال در ادامه آموزش به بررسی تنظیمات و پیکربندی افزونه W3 Total Cache می پردازیم.
تنظیمات عمومی
بخش General Setting مربوط به تنظیمات عمومی افزونه است. شما در این بخش می توانید توابع فردی افزونه را فعال یا غیر فعال کنید.
با کلیک بر روی هریک از لینک های بالای صفحه، مستقیماً به بخش تنظیمات مربوط به آن برده می شوید.
برخی از تنظیمات مانند Opcode Cache و Fragment Cache فقط در نسخه Pro این افزونه قابل استفاده هستند و بعضی دیگر مانند Reverse Proxy بیشتر مربوط به محیط سرور خصوصی می باشند و یا ممکن است نیاز به نرم افزار اضافی (مونیتورینگ) داشته باشند.
صفحه تنظیمات عمومی افزونه W3 Total Cache شامل قسمت های مختلفی است که در ادامه آموزش به بررسی هریک از این قسمت ها می پردازیم.
General
حالت پیش نمایش یا Preview به شما کمک می کند تغییرات را قبل از اعمال آنها، امتحان کنید. با کلیک روی دکمه Enable می توانید از این حالت استفاده کنید.
شما می توانید تغییرات را در یک مرورگر جداگانه مشاهده نمایید و تا زمانی که آنها را به کار نگیرید یعنی روی دکمه Deploy کلیک نکنید، اثری روی سایت شما نخواهند گذاشت.
بهتر است در ابتدا همیشه از حالت پیش نمایش استفاده کنید، چون توابعی مانند minifying گاهی اوقات می توانند سایت شما را بشکنند.
فراموش نکنید که با ایجاد هرگونه تغییر در صفحه تنظیمات، تغییرات را ذخیره کنید.
Page cache
این گزینه حقیقتاً قلب افزونه است. کش صفحه مسئول ایجاد صفحات کش استاتیک برای هر صفحه ای است که بارگذاری می شود. به این ترتیب هر بار که صفحه ای درخواست می شود، صفحه ی کش به صورت ایستا بارگذاری خواهد شد و زمان بارگذاری صفحه به میزان قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.
خوشبختانه، راه اندازی آن آسان است. کافی است باکس Enable را فعال کرده و برای روشن کش کردن Disk: Enhanced را انتخاب کنید. روش Disk:Enhanced بهترین روش برای هاست های اشتراکی در وردپرس است.
Minify
این گزینه این امکان را به شما می دهد که کدهای موجود در صفحات سایت خود را که شامل HTML، CSS و JS هستند، فشرده سازی کنید. با فشرده شدن این فایلها و کاهش حجم صفحات، سرعت لود سایت شما بهینهتر می شود.
فشرده سازی گاهی اوقات سایت شما را می شکند، بنابراین باید با احتیاط عمل کنید.
در ابتدا باکس Minify را فعال کرده و برای Minify mode گزینه Auto یا حالت خودکار را انتخاب کنید.
بعد از انتخاب این تنظیم حتماً حالت پیش نمایش را اجرا کنید تا اطمینان حاصل کنید که فشرده سازی هیچ مشکلی در سایت شما ایجاد نکرده است.
Database cache
این گزینه کوئری ها و درخواست های ارسال شده به پایگاه داده را کش می کند. البته چنین قابلیتی کاربردی نیست و باعث می شود دادههای دیتابیس در بیشتر مواقع به درستی آپدیت نشوند و همچنین بر روی سرور فشار وارد آید. توصیه می شود از این گزینه صرف نظر کنید.
Object Cache
این گزینه نیز مانند حات قبل می تواند به شدت منابع سرور را درگیر کند. بنابراین بهتر است آن را در هاستینگ های اشتراکی غیر فعال کنید.
Browser cache
این گزینه به مرورگرهای بازدید کننده اعلام می کند که یک کپی از صفحه را ذخیره کنند. کاربر در مراجعه بعدی، به جای اینکه فایل های مربوط به آن صفحه را از هاست لود کند از محل ذخیره شده این کار را انجام می دهد و همین امر موجب افزایش سرعت در سایت خواهد شد. شما قطعاً باید این گزینه را فعال کنید.
Content delivery network (شبکه تحویل محتوا)
اگر از یک شبکه تحویل محتوا (CDN) در وردپرس استفاده می کنید، این گزینه را فعال کنید. CDN به شما این امکان را می دهد که محتوای ثابت خود را نه فقط از طریق یک سرور میزبانی وب بلکه از طریق چندین سرور انبوه، ارائه کنید. با این کار، بارگذاری سرور کاهش یافته و سرعت وب سایت افزایش می یابد. با پشتیبان CDN خود درباره چگونگی ورود اطلاعات مشورت کنید. این فرآیند بستگی به CDN شما دارد.
Miscellaneous
این گزینه دسته ای از تنظیمات را پوشش می دهد. اولین مورد باعث فعال شدن ویجت داشبورد سرعت صفحه گوگل می شود و نیاز به یک کلید API دارد. فعال کردن آن اختیاری است، زیرا همیشه می توانید صفحات را به صورت دستی تست کنید.
تمام تنظیمات دیگر این صفحه را در حالت پیش فرض قرار دهید.
Debug
فعال کردن این گزینه اطلاعات دیباگ کردن را در انتهای هر صفحه اضافه می کند. بهتر است آن را غیرفعال کنید. فقط ماژول هایی که در تنظیمات عمومی فعال کرده اید، در این قسمت موجود هستند.
Import export
این گزینه برای تکرار تنظیمات افزونه W3 Total Cache در یک وب سایت دیگر کاربرد دارد. روی Download کلیک کنید تا یک فایل حاوی تنظیمات فعلی فعال برای شما ایجاد شود. سپس این فایل را در یک سایت دیگر آپلود کنید تا بتوانید یک پیکربندی مشابه را در وب سایت مقصد ایجاد کنید. همچنین این فایل می تواند به عنوان پشتیبان برای تنظیمات W3 Total Cache ذخیره شود. برای این کار روی دکمه Restore Default Settings کلیک کنید.
پس از فعال کردن گزینه های مختلف در تنظمیات عمومی می توانید گزینه های فعال شده را با کلیک کردن بر روی هریک از زیرمنوهای موجود در منوی Performance پیشخوان وردپرس با جزئیات بیشتری تنظیم کنید. در ادامه آموزش افزونه W3 Total Cache به بررسی زیرمنوی Page Cache یا کش صفحه می پردازیم.
آموزش کش صفحه در افزونه W3 Total Cache
Page Cache یا کش صفحه همانطور که گفته شد، قلب افزونه W3 Total cache است. زیرمنوی Page Cache دارای قسمت های مختلفی است که در این بخش از آموزش به بررسی هر یک از آنها می پردازیم.
General
این قسمت را به شکل زیر پیکربندی کنید.
Cache front page : در اکثر وبلاگ ها، صفحه اصلی پر بازدید ترین بخش سایت است، با فعال کردن این گزینه میتوانید کش را برای این صفحه فعال کنید.
Cache feeds: site, categories, tags, comments: در صورتی که بخواهید فید کش بخش های مختلف سایت از جمله فید اصلی، دسته ها، برچسب ها و دیدگاه ها در اختیار کاربران قرار بگیرد، از این گزینه استفاده کنید. استفاده از این گزینه حتی در صورت استفاده از سرویس های واسطه مثل FeedBurner نیز توصیه می شود و می تواند بار روی سایت را کاهش دهد.
Cache SSL Requests : برای کش کردن درخواست های انجام شده روی SSL این گزینه را فعال کنید. به طور کلی استفاده از این گزینه توصیه می شود. cache SSL را فقط اگر SSL را در سایت خود اجرا کرده باشید، فعال کنید. مقاله نحوه فعال کردن SSL در وردپرس را برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مطالعه کنید.
Cache URIs with query string variables : این گزینه به شما اجازه میدهد که صفحاتی که دارای رشته های کوئری هستند را کش کنید. مثلا فرض کنید در یک بازه ی زمانی کوتاه، تعداد زیادی افراد (یا حتی ربات ها) در حال مشاهده ی نتایج جستجو برای یک عبارت خاص هستند. این مسئله ممکن است در آن بازه ی زمانی، بار بسیار زیادی را بر روی سایت شما بگذارد. کش کردن این درخواست ها و پاسخ دادن به آنها به صورت استاتیک میتواند بار روی سایت را کاهش داده و در عین حال باعث افزایش سرعت پاسخ دهی به این نوع درخواست ها شود.
Cache 404 Pages : اگر مایلید در صورت موجود نبودن یک صفحه، پاسخ ۴۰۴ آن از طریق افزونه کش شود، میتوانید از این گزینه استفاده کنید. این گزینه بار روی سرور را کاهش می دهد ولی در حالتی که کش صفحه را روی disk: enhanced قرار داده باشید، بجای پاسخ ۴۰۴ پاسخ ۲۰۰ را باز می گرداند که ایده آل نیست. بنابراین به طور عمومی، استفاده از این گزینه را به شما پیشنهاد نمی کنیم، مگر اینکه دلیل خاصی داشته باشید و از تنظیم خاص دیگری در بخش تنظیمات دیسک در کش صفحه استفاده کرده باشید.
Don’t cache pages for logged in users : اگر میخواهید هیچ یک از بخش های سایت برای کاربرانی که وارد اکانت کاربری خود شده اند، کش نشود، میتوانید از این گزینه استفاده کنید. طبیعتاً این گزینه برای سایت هایی که تعداد کاربر زیادی دارند توصیه نمی شود اما برای سایت های دارای چند نویسنده/چند مدیر، میتواند گزینه ی مفیدی باشد.
Don’t cache pages for the following user roles : در این قسمت می توانید تعیین کنید که سایت برای نقش خاصی از کاربران، کش نشود. مثلا میتوانید تعیین کنید که مدیران یا نویسندگان، سایت را به صورت کش نشده مشاهده نمایند.
Aliases
این گزینه برای اکثر وب سایت ها مفید نیست، بنابراین از آن صرف نظر کنید.
Cache preload
فعال کردن این گزینه باعث می شود حتی قبل از اینکه بازدیدکننده درخواست کند، کش ایجاد شود. لازم است که شما URL سایت مپ وب سایت خود را وارد کنید. برای آشنایی با مفهوم نقشه سایت و افزونه هایی که نقشه سایت برای سایت وردپرس شما ایجاد می کنند، مقاله ساخت نقشه سایت در وردپرس و معرفی افزونه ها را مطالعه کنید.
Preload the post cache upon publish events اطمینان می دهد که نسخه کش شده هر زمان که شما انتشار جدیدی می دهید، به روز رسانی می شود.
Purge policy
این بخش مشخص می کند که هنگام انتشار یک پست جدید یا ویرایش یکی از پستهای قدیمی کدام صفحات کش باید پاک شوند.
Advanced
علاوه بر این، شما می توانید برخی از مرورگر ها را از دریافت نسخه های کش شده مستثنی کنید. Compatibility mode را فعال کنید و بقیه را به صورت پیش فرض باقی بگذارید.
آموزش مینیفای کردن با افزونه W3 Total Cache
این قسمت از آموزش افزونه W3 Total Cache به تنظیمات Minify اختصاص دارد. از آنجا که ما در تنظیمات عمومی گزینه Auto را برای Minify فعال کرده ایم، در این قسمت کار زیادی برای انجام دادن نداریم.
General
نویسنده افزونه توصیه می کند که با تنظیمات پیش فرض پیش بروید، هرچند می توانید گزینه Minify error notification را فعال کنید.
HTML & XML
همه چک باکس ها به جز Don’t minify feeds را فعال کنید.
JS و CSS
تنظیمات را به حالت پیش فرض باقی بگذارید.
Advanced
در اینجا می توانید از فشرده کردن صفحات و فایل ها جلوگیری کنید، فاصله زمانی بروز رسانی را تنظیم کرده و زمان حذف داده های کش منقضی را مشخص کنید. تنظیمات پیش فرض این گزینه خوب است اما اگر بخواهید می توانید مقادیر را تغییر دهید.
در ادامه آموزش افزونه W3 Total Cache به بررسی زیرمنوی کش مرورگر می پردازیم.
آموزش کش مرورگر در افزونه W3 Total Cache
زیرمنوی Browser Cache مربوط به تنظیمات کش مرورگر است. تنظیمات کش مرورگر نیز دارای بخش های مختلفی است که در ادامه آموزش افزونه W3 Total Cache به بررسی آنها می پردازیم.
General
مطمئن شوید که گزینه Last Modified Header را فعال کنید.
همچنین، فشرده سازی gzip را برای فشرده سازی فایل های متنی و Prevent caching of objects after settings change را برای اینکه مرورگر ها بتوانند فایل های ذخیره شده جدید را شناسایی کنند،فعال کنید.
بقیه تنظیمات کش مرورگر را به صورت پیش فرض باقی بگذارید.
بقیه زیرمنوهای پیشخوان وردپرس که در ادامه توضیح داده می شوند، به شما اجازه می دهد که کاربران خاصی را به صورتی متفاوت، اداره کنید. لازم نیست که حتماً این کار را انجام دهید. اما قابلیت انجام این کار به شما انعطاف پذیری بیشتری می دهد. در ادامه آموزش افزونه W3 Total Cache نحوه تنظیمات آنها را بررسی خواهیم کرد.
User agent groups
شما می توانید یک گروه برای یک عده از کاربران مثلاً کاربران تلفن همراه ایجاد کنید. Enable را فعال کرده و قالب مربوطه را انتخاب کنید. هنگام ایجاد گروه های متعدد، مهمترین گروه را در بالاترین قسمت قرار دهید.
برای هدایت یک گروه (به عنوان مثال، کاربران اندرویدی) به یک سایت کاملا متفاوت، نشانی اینترنتی این وبسایت را در قسمت Redirect Users To وارد کنید.
Referrer groups
تنظیمات این قسمت کاربرانی که از منابع مختلف مانند Google یا Bing می آیند را به صفحات وب کش شده که برای آن دسته از کاربران مشخص شده است، هدایت می کند.
Cookie groups
با استفاده از این تنظیمات می توان مجموعه های مختلف کوکی ها را ایجاد و آنها را به گروه های خاصی مانند مشترکین و یا کاربران تلفن همراه اختصاص داد تا برای هر کدام یک کش منحصر به فرد ایجاد شود.
اگر لازم باشد تنظیمات افزونه W3 Total Cache را به حالت اولیه برگردانید، کافی است وارد زیرمنوی General Settings شده و به سمت پایین صفحه اسکرول کنید تا به بخش “Import/export Settings” برسید و روی Restore Default Settings کلیک کنید.
W3 Total Cache (W3TC) سئو و تجربه کاربری سایت شما را با افزایش عملکرد وب سایت و کاهش زمان بارگذاری صفحه را با استفاده از ویژگی هایی مانند یکپارچه سازی شبکه تحویل محتوا (CDN) و جدیدترین و بهترین روش ها بهبود می بخشد. W3TC افزونه ای است که بیش از یک دهه توسط میلیون ها ناشر، توسعه دهنده وب و میزبانان وب استفاده شده و مورد اعتماد آنها است.
امیدواریم این آموزش مورد توجه و استفاده شما قرار گرفته باشد و بتوانید نهایت استفاده را از این افزونه ببرید. دیدگاه های خود را با ما در میان بگذارید.
دانلود افزونه
سلام با این کار یعنی افزونه فعال شده و کار دیگه ای مداره تا فعال بشه؟ چون من قبلاً این کار رو نکردم
سلام محمد جواد عزیز .. وقت بخیر .. طبق آموزش پیش برید همه چیز درسته و افزونه فعاله .. نگران نباشید
سلام چطوری میتونم کش رو حذف کنم تا تغییرات جدید اعمال بشه؟
سلام محمد جواد عزیز .. وقت بخیر…برای پاک کردن کش روی دکمه empty all caches در بالای صفحه پیشخوان کلیک کنید.
سلام من توی سایت تغییراتی دادم ولی هنوز همون کش قبلی رو نشون میده باید چطوری کش کنم دوباره تا تغییرات رو نشون بده؟
هیچی حل شد