آموزش افزونه WP RSS Aggregator و ادغام فید RSS در وردپرس
WP RSS Aggregator محبوب ترین، قوی ترین و یکی از بهترین افزونه های فید RSS وردپرس برای ایمپورت، ادغام و نمایش فیدهای RSS و Atom در عرض چند دقیقه در سایت وردپرس شما است. کافی است فیدهای خود را تنظیم کنید و اجازه دهید افزونه کار خود را انجام دهد.در این مقاله به آموزش افزونه WP RSS Aggregator که یکی از افزونه های قدرتمند وردپرس برای ادغام فید RSS در وردپرس است می پردازیم.
اگر دنبال پیدا کردن اطلاعات درباره موضوع خاصی هستید، جستجو در میان صدها وب سایت مختلف کار بسیار سخت و کسل کننده ای است. مطمئناً اگر در یک مکان به تمام اطلاعات دسترسی داشتید این کار بسیار راحت تر می شد. این دقیقاً کاری است که وب سایت های جمع آوری اخبار RSS انجام می دهند.
RSS مخفف Really Simple Syndication به معنی پخش واقعاً ساده است و یک فرمت محتوای مبتنی بر XML می باشد که کاربر را از آخرین اخبار، مقالات، سرفصل ها و محتواهای وب سایت های مورد علاقه اش مطلع می سازد.
سایت های جمع آوری اخبار RSS، همه مقالات (عناوین و اسنیپت ها) درباره هر موضوعی را برای راحتی خوانندگان در یک مکان جمع آوری کرده و نمایش می دهند. آنها این کار را با اشتراک در فید وبلاگ های مختلف، ایمپورت کردن محتوای این وبلاگ ها و نمایش آنها به یک شیوه جذاب و راحت در وب سایت خود انجام می دهند. البته پست ها به منابع اصلی لینک داده می شوند و خوانندگان می توانند در آنجا به کل محتوای اصلی دسترسی داشته باشند.
افزونه WP RSS Aggregator به شما امکان می دهد چنین سایتی را به راحتی بسازید. شما می توانید هر نوع سایتی از لیست املاک و مستغلات گرفته تا رویدادهای ورزشی و پست های اینستاگرام را بسازید. همچنین افزونه WP RSS Aggregator اجازه ایمپورت کردن فیدها از چندین منبع و نمایش آنها در سایت را نیز می دهد.
در این آموزش افزونه WP RSS Aggregator را مورد بررسی قرار داده و نحوه استفاده از آن را توضیح می دهیم. افزونه اصلی رایگان بوده و در مخزن وردپرس موجود می باشد. اما 5 افزودنی (add-on) پیشرفته و دو بسته نرم افزاری دارد که می توانید آنها را خریداری کرده و عملکرد و نمایش سایت خود را به سطح بالاتری برسانید.
آموزش افزونه WP RSS Aggregator و نحوه ادغام فید RSS در وردپرس
ابتدا افزونه را از پایین صفحه دریافت نموده و آن را در سایت خود در بخش افزونه ها نصب کنید. اگر منو افزونه را ندیدید یا اطلاعات جزئی تری لازم دارید، به راهنمای گام به گام ما در مورد آموزش نصب افزونه وردپرس مراجعه کنید.
بعد از اینکه افزونه نصب شد آن را فعال کنید. پس از فعال سازی افزونه در پیشخوان وردپرس منوی جدیدی به نام RSS Aggregator اضافه خواهد شد و صفحه ای مشابه شکل زیر به شما نشان داده می شود.
این صفحه ویزارد شروع افزونه WP RSS Aggregator است. شما می توانید از این ویزارد استفاده کنید یا از آن صرف نظر کنید و در مسیر RSS Aggregator » Feed Sources پیشخوان وردپرس اقدام به اضافه کردن فیدها کنید. در ادامه آموزش به بررسی روش دوم می پردازیم.
آموزش اضافه کردن فیدها در وردپرس با افزونه WP RSS Aggregator
برای اضافه کردن فیدها در منوی RSS Aggregator پیشخوان وردپرس روی زیرمنوی Feed Sources کلیک کنید. در صفحه باز شده روی دکمه Add New کلیک نمایید.
صفحه ای مشابه شکل زیر برای شما باز می شود.
URL: اینجا جایی است که باید آدرس URL وبلاگ هایی که می خواهید محتوای آنها را به سایت خود وارد کنید، اضافه نمایید.
در بیشتر موارد آدرس URL سایت درست کار می کند اما نویسندگان افزونه برای کسب نتایج بهتر توصیه می کنند از URL فید RSS استفاده کنید. بیشتر وب سایت ها لینک فیدهای RSS خود را از صفحه اصلی شان پنهان می کنند. اما راه هایی وجود دارد که می تواند فیدهای RSS وب سایت ها را پیدا کرد.
1- RSS Autodiscovery مرورگرها
اکثر مرورگرها به طور پیش فرض یک ابزار کشف خودکار RSS دارند یا به شما اجازه اضافه کردن برنامه هایی برای این کار را می دهند.
در صورتی که از مرورگر فایرفاکس یا اینترنت اکسپلورر استفاده می کنید، اگر وب سایت دارای یک فید RSS باشد، آیکون RSS در نوار آدرس بالای صفحه مشاهده می شود. با کلیک بر روی آیکون به آدرس URL فید RSS ریدایرکت می شوید.
اگر از گوگل کروم استفاده می کنید می توانید از برنامه ای استفاده کنید که فیدهای RSS را درون وب سایت ها برای شما پیدا می کند. در Chrome Extensions Web Store جستجو کنید. یکی از این برنامه ها Get RSS Feed URL است.
2- اضافه کردن /feed/ به انتهای آدرس URL صفحه اصلی سایت منبع
برای وب سایت هایی که از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنند و امروزه بخش بزرگی از سایت ها را تشکیل می دهند پیدا کردن آدرس فید ساده است. برای بسیاری از این منابع فید RSS در این URL قرار گرفته است: /https://www.sourcedomain.com/feed که sourcedomain نام دامنه منبع است.
3- پیدا کردن سمبل RSS
هنگام مشاهده سایت ها باید به دنبال لوگوی استاندارد نارنجی رنگ فید RSS باشید. به محض دیدن آن، برای روی این لوگو کلیک کنید سپس به فید RSS وب سایت جایی که می توانید URL تنظیمات منابع فید را پیدا کنید، هدایت می شوید.
4- منبع HTML صفحه
راه ساده دیگر برای پیدا کردن URL فید RSS صرف نظر از اینکه از چه مرورگری استفاده می کنید، این است که به منبع HTML صفحه وب مراجعه کنید. در این بخش از آموزش افزونه WP RSS Aggregator چگونگی انجام این کار را توضیح خواهیم داد.
اینکه این صفحه را چگونه پیدا کنید به مرورگر شما بستگی دارد اما در اکثر مرورگرها با انتخاب گزینه Source و Page Source از منوی گوشه سمت راست بالای صفحه می توانید منبع HTML صفحه وب سایت را ببینید. (گزینه های Source و Page Source ممکن است زیر بخش Developer باشند.)
هنگامی که منبع صفحه پیدا شد از ویژگی Find استفاده کرده و RSS را سرچ کنید. به خطی راهنمایی می شوید که مشابه زیر است:
<link rel=”alternate” type=”application/rss+xml” title=”RSS Feed” href=”https://www.sourcedomain.com/feed/” />
URL فید RSS بعد از href قرار دارد. که در این مثال https://www.sourcedomain.com/feed/ است.
برای اینکه مطمئن شوید URL فید به درستی کار می کند روی لینک Validate feed کلیک کنید.
حال در ادامه آموزش افزونه WP RSS Aggregator به بررسی باقی فیلدهای صفحه می پردازیم.
Limit: در این قسمت می توانید تعداد آیتم هایی که از فید ایمپورت شده می توانند ذخیره شوند را مشخص کنید. بالاتر از این حد آیتم های قدیمی پاک می شوند.
Unique titles only: این گزینه برای جلوگیری از دوپلیکیت شدن کاربرد دارد. وقتی چندین پیوند یکتا برای مقاله های مشابه وجود دارد یا وقتی پیوندهای یکتا تغییر می کنند این گزینه را فعال کنید. برای آشنایی با محتوای دوپلیکیت مقاله تگ Canonical چیست و نحوه استفاده از آن در وردپرس را مطالعه کنید.
Link to enclosure: در صورت فعال کردن این گزینه شما می توانید آیتم های ایمپورت شده را به تصاویر، صوت، تصویر، فایل های پیوست و محتوای فلش لینک دهید. برچسب های ضمیمه (enclosure) برچسب هاِ RSS هستند که ممکن است شامل آیتم های فید باشند. در صورتی که مطمئن نیستید این گزینه را خالی بگذارید.
Use source info: این گزینه را فعال کنید تا برای هر آیتم به صورت جداگانه، نام سایت و URL آن از فید RSS گرفته شود. این گزینه هنگام ایمپورت کردن فیدهای RSS که آیتم هایی از منابع مختلف دارند مفید است. اگر فید RSS اطلاعات منبع را فراهم نکرد، نام و URL ی که شما به منبع فید داده اید، استفاده می شود.
Feed Request Useragent: در این قسمت باید رشته ای که به عنوان useragent برای درخواست های فید استفاده می شود را وارد کنید. اگر این باکس خالی نباشد، رشته ای که در آن وارد شده با هر درخواستی که توسط WP RSS Aggregator برای سند XML منبع فید ارسال می شود، فرستاده خواهد شد. اگر این باکس خالی باشد از تنظیمات عمومی ارث بری خواهد کرد.
هنگامی که به این نقطه رسیدید توجه خود را به پنل سمت چپ صفحه معطوف کنید. در باکس feed processing شما قادر خواهید بود یک فید را پوز کنید، آیتم های فید قدیمی را پاک کنید و بازه زمانی های بروزرسانی را تنظیم کنید.
برای آزمایش اینکه فید خوب کار می کند یا خیر، روی دکمه Publish feed کلیک کنید.
باکس Feed Preview، آخرین آیتم ها را همراه با عنوان مقاله، URL، تاریخ انتشار و منبع به شما نشان می دهد.
در کمتر از یک دقیقه، آیتم های فید استخراج شده و به صورت خودکار در باکس پیش نمایش و همچنین در زیرمنوی Feed Items پیشخوان وردپرس نشان داده می شوند.
وقتی روی زیر منوی Feed Source کلیک می کنید، لیستی از تمام فیدهایی که به وب سایت خود اضافه کرده اید، مشاهده خواهید کرد.
حال که نحوه اضافه کردن فید RSS به سایت وردپرس با افزونه WP RSS Aggregator را آموختید در ادامه آموزش به بررسی تنظیمات افزونه می پردازیم.
آموزش تنظیمات افزونه WP RSS Aggregator
در منوی RSS Aggrerator پیشخوان وردپرس بر روی زیر منوی Settings کلیک کنید. صفحه تنظیمات افزونه برای شما باز خواهد شد. این صفحه شامل سه تب Custom Field، General و Advanced است که در ادامه به بررسی هریک از آنها می پردازیم.
تنظیمات عمومی افزونه
در تب General صفحه تنظیمات افزونه WP RSS Aggregator می توانید گزینه ها را به منظور بهینه سازی عملیات ایمپورت و نمایش فیدها مطابق با عملکرد وب سایت خود بررسی و پیکربندی کنید. در ادامه آموزش به بررسی فیلدهای مختلف این صفحه می پردازیم.
- Update interval: در این قسمت می توانید مشخص کنید که منابع فید (که بازه زمانی های بروزرسانی خودشان را ندارند) هر چند مدت یکبار بروزرسانی شده و بر طبق آن آیتم ها را فچ کنند. بهتر است بیش از 20 منبع فید که از این بازه زمانی بروزرسانی استفاده می کنند نداشته باشید.
- Unique titles only: اگر بخواهید آیتم های فید عنوان های یکسانی نداشته باشند، این قسمت را فعال کنید. در صورت فعال شدن این گزینه اگر یکی از آیتم های فیلد عنوانی مشابه آیتم های قبلی از هر یک از منابع داشته باشد، ایمپورت نخواهد شد. فعال کردن این گزینه در جاهایی که پیوندهای یکتا تغییر می کنند یا چندین پیوند یکتا به یک آیتم اشاره می کنند، مفید است. توجه داشته باشید که فعال کردن این گزینه عملیات پردازش را مقداری کند می کند.
- Import order: ترتیبی که آیتم های فید ایمپورت می شوند را می توانید در این قسمت مشخص کنید. انتخاب Any به معنای آن است که ترتیب ایمپورت شدن مهم نیست. انتخاب latest first یعنی آخرین آیتم ها ابتدا ایمپورت شوند و انتخاب oldest first یعنی آیتم های قدیمی تر در ابتدا ایمپورت شوند.
- Limit items by age: در این قسمت می توانید ماکزیمم سن آیتم های فید ایمپورت شده را مشخص کنید. آیتم هایی که از قبل ایمپورت شده اند با رسیدن به این سن پاک می شوند و همچنین آیتم های فید RSS که سن بیشتری از این حد را دارند ایمپورت نمی شوند.
- Limit feed items stored per feed: در این قسمت می توانید ماکزیمم تعداد آیتم های ذخیره شده برای هر فید را مشخص کنید. وقتی آیتم های جدید ایمپورت می شوند و از این حد تجاوز کرده باشد، آیتم های قبلی پاک شده و آیتم های جدید جایگزین آن خواهد شد.
- Limit feed items per import: ماکزیمم مقدار آیتم هایی که در هر ایمپورت پردازش می شوند. در هر بار که منابع فید آپدیت می شوند، تعداد آیتم های پردازش شده بیشتر از مقدار مشخص شده در این بخش نخواهد بود.
ایجاد فید RSS سفارشی
در تب Custom Feed افزونه WP RSS Aggregator می توانید یک فید RSS سفارشی شامل هر آیتمی که توسط افزونه ایمپورت می شود، بسازید. در ادامه آموزش قسمت های مختلف این تب را توضیح می دهیم.
- Custom feed URL: افزونه WP RSS Aggregator به شما امکان ساخت یک فید RSS سفارشی که شامل تمام آیتم های فید ایمپورت شده شما است را می دهد. در این قسمت می توانید آدرس URL این فید سفارشی را تغییر دهید.
- Custom feed title: در این قسمت عنوان فید سفارشی را مشخص می کنید.
- Custom feed limit: ماکزیمم تعداد آیتم های فید در فید سفارشی را می توانید در این قسمت مشخص کنید.
تنظیمات پیشرفته
در تب Advanced می توانید تنظیمات پیشرفته افزونه را پیکربندی کنید.
بهتر است کاری به بخش Advanced settings نداشته باشید. بنابراین از این بخش صرف نظر می کنیم.
در قسمت Styles با فعال کردن باکس Disable Styles تمام استایل هایی که برای نمایش آیتم های فید در افزونه استفاده می شود، غیرفعال خواهد شد. در این صورت باید استایل CSS سفارشی خود را ایجاد کنید.
در نهایت روی دکمه Save Settings کلیک کنید.
حال که تنظیمات افزونه WP RSS Aggregator را پیکربندی کردید، در ادامه آموزش به بررسی زیرمنوی Tools می پردازیم.
ابزارهای افزونه WP RSS Aggregator
برای دسترسی به ابزارهای افزونه در پیشخوان وردپرس به مسیر RSS Aggregator » Tools بروید. ابزارهای متنوعی در افزونه WP RSS Aggregator وجود دارد که در ادامه آموزش به بررسی آنها می پردازیم.
اضافه کردن دسته جمعی منابع
برای تنوع بخشیدن به محتوای خود باید پست ها را از چندین فید مختلف ایمپورت کنید. در غیر این صورت سایت شما ارزشی نخواهد داشت.
ابزار Bulk Add Sources افزونه WP RSS Aggregator برای تأمین محتوا از منابع مختلف مفید است. به عنوان مثال اگر دارای یک سایت خبری هستید باید گلچینی از بیش از 50 منبع خبری داشته باشید. این ویژگی به شما کمک می کند تمام آنها را به صورت عمده ایمپورت کنید.
ابتدا باید نام و آدرس URL فیدهای خود را وارد کرده و آنها را در هر خط با کاما از هم جدا کنید. به عنوان مثال feed name, https://www.myfeed.com
ساخت لیست سیاه
گاهی اوقات هنگام ایمپورت کردن فیدها ممکن است بخواهید از ایمپورت کردن بعضی از آیتم ها صرف نظر کنید. در چنین مواردی تمام کاری که باید انجام دهید این است که عنوان مقاله را وارد کنید. در این صورت هنگام فچ کردن از مقالات این قسمت صرف نظر خواهد شد.
درون ریزی و برون بری فیدها
با استفاده از تب های Import و Export می توانید منابع فید را ایمپورت و اکسپورت کنید.
گزارشات
تب logs شما را قادر می سازد تمام گزارشات را مشاهده کرده و هر مشکلی که در افزونه وجود دارد را حل کنید.
آموزش ساخت قالب در افزونه WP RSS Aggregator
اضافه کردن منابع فید به وردپرس و پیکربندی تنظیمات درون ریزی آیتم های فید در وب سایت کافی نیست و شما باید آنها را در وب سایت وردپرسی خود نمایش دهید. در این بخش از آموزش افزونه WP RSS Aggregator نحوه انجام این کار را آموزش خواهیم داد.
در نسخه 4.13 به بعد افزونه WP RSS Aggregator کانسپت Template یا قالب ها برای نمایش فیدها در نوشته ها، برگه ها و ابزارک ها معرفی شده است. این کانسپت قابلیت انعطاف بیشتری به طراحی ها داده و می توان برای نمایش فیدها طرح های جدید ایجاد کرد. همچنین برای ویرایشگر کلاسیک وردپرس دکمه شورت کد TinyMCE و برای کسانی که از ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس استفاده می کنند یک بلوک جدید معرفی کرده است.
برای دسترسی به صفحه قالب های افزونه WP RSS Aggregator در پیشخوان وردپرس به مسیر RSS Aggregator » Templates بروید. صفحه ای مشابه شکل زیر مشاهده می کنید.
توجه داشته باشید که قالب Default یا پیش فرض افزونه WP RSS Aggregator با استفاده از گزینه های نمایش قبلی پیکربندی شده است و هیچ چیزی در آن تغییر نکرده است. در ادامه آموزش با همین قالب پیش فرض جلو می رویم. قالب را به حالت پیش فرض باز کنید.
Template Options
در اینجا می توانید حداکثر طول عنوان را تنظیم کرده و آن را به پست اصلی لینک دهید. همچنین تعداد آیتم های نمایش را مشخص کنید.
تاریخ انتشار را نشان داده و متن دلخواه خود برای نمایش قبل از آیتم و فرمت آن را تعیین کنید. همچنین مدت زمان گذشته از انتشار را نمایش دهید. به عنوان مثال 2 ساعت قبل.
نام منبع فید را برای هر یک از آیتم های فید نشان داده، برای آن یک عنوان بگذارید و نام منبع فید را به سایت اصلی لینک دهید.
نام نویسنده را برای هر آیتم فید نشان دهید و یک عنوان برای آن تنظیم کنید.
تعداد آیتم هایی که نمایش می دهید را محدود کرده و انتخاب کنید که صفحه گذاری ها براساس پست های قدیمی تر / جدیدتر یا براساس شماره گذاری باشد.
می توانید تنظیم کنید که در کنار آیتم های فید دایره توپر یا عدد نشان داده شود.
در باکس Link Prefrences در سمت چپ صفحه می توانید تنظیمات لینک ها را انجام دهید. در این قسمت می توانید تمام لینک ها را به صورت nofollow تنظیم کرده و انتخاب کنید که لینک ها در یک تب جدید باز شوند. همچنین گزینه ای برای تعیین نوع لینک دادن به ویدئوهای جاسازی شده روی صفحه وجود دارد. می توانید آنها را به صفحه اصلی لینک داده یا به ویدئو پلیر جاسازی شده لینک دهید.
در ادامه آموزش افزونه WP RSS Aggregator به شما نشان خواهیم داد که چگونه فیدها را در نوشته ها، برگه ها و ابزارک ها نمایش دهید.
نمایش فیدها در یک نوشته یا برگه وردپرس
در نهایت وقتی پیکربندی قالب را به پایان رساندید باید فید ها را در سایت نمایش دهید. همانطور که قبلاً ذکر شد این افزونه یک شورت کد در اختیار شما قرار می دهد که در بالای صفحه قابل مشاهده است.
در ویرایشگر گوتنبرگ یک بلوک برای افزونه WP RSS Aggregator اختصاص داده شده است.
برای نمایش فید ها در یک نوشته یا برگه در ویرایشگر گوتنبرگ یک نوشته یا برگه جدید ایجاد کنید یا یکی از نوشته ها یا برگه های قدیمی را به حالت ویرایش باز کنید.
روی آیکون اضافه کردن بلوک کلیک کنید. در قسمت ابزارک ها بلوک مربوط به ویرایشگر WP RSS Aggregator را پیدا خواهید کرد.
با کلیک بر روی بلوک در ستون سمت چپ صفحه تنظیمات بلوک نمایان می شود. در قسمت Feed Sources می توانید دکمه نشان دادن تمام منابع فید را فعال کنید. یا منابعی که نمی خواهید نمایش داده شوند را مشخص کنید.
در قسمت Display Options قالب مورد نظر خود برای نمایش فیدها را مشخص کنید و همچنین می توانید تعداد فیدهای نمایش داده شده را محدود کنید.
در نهایت صفحه به شکل زیر در سایت نشان داده می شود.
شما می توانید از افزونه های اینستاگرام وردپرس استفاده کرده و فید اینستاگرام اکانت هایی که به آنها دسترسی دارید را در سایت وردپرس خود اضافه کرده و تصاویر موجود در آنها را در سایت نمایش دهید. یکی از بهترین افزونه های فید اینستاگرام وردپرس افزونه Instagram Feed می باشد.
امیدواریم این آموزش مورد توجه و استفاده شما قرار گرفته باشد. دیدگاه های خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاه ها