آموزش تحلیل رفتار کاربر در وردپرس با گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس یک ابزار بسیار قدرتمند و مفید برای بدست آوردن هر نوع اطلاعاتی راجع به بازدیدکنندگان سایت و مشارکت آنها است. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری درباره گوگل آنالیتیکس و نحوه استفاده از آن به دست آورید، ابتدا مقاله آموزش گوگل آنالیتیکس را مطالعه کنید. در این مقاله به آموزش تحلیل رفتار کاربر در وردپرس با گوگل آنالیتیکس و ردیابی تعامل کاربر (User engagement) با این ابزار می پردازیم.
در آنالیتیکس گزارش های متعدد و پیچیده ای برای ارائه اطلاعات به شما وجود دارد. بسیاری از این اطلاعات بیش از حد پیچیده بوده و برای کاربران عادی مانند من و شما نه لازم و نه قابل درک است. اما تحلیل ها و گزارش های مهم و کاربردی نیز در این ابزار موجود می باشد که دانستن آن برای یک مدیر سایت لازم و ضروری است.
یکی از مهمترین گزارش هایی که هر مدیر سایت باید به صورت مرتب آن را بررسی کند، گزارش داده های مربوط به تعامل کاربر (User engagement) و تحلیل رفتار کاربر است. این گزارش به شما می گوید که یک کاربر در مدت زمانی که در سایت شما سپری می کند چه رفتاری از خود نشان می دهد. داده های تعامل کاربر بسیار مهم و ارزشمند هستند زیرا داده های زیادی مانند ضریب بازگشت یا بونس ریت (Bounce rate)، صفحات ورود، صفحات خروج وب سایت و بسیاری موارد دیگر را نشان می دهند.
اگر تعامل کاربر را در سایت خود ردیابی نکنید اطلاعات ارزشمندی را از دست خواهید داد. اما جای نگرانی وجود ندارد زیرا فرآیند انجام آن بسیار ساده است. در این آموزش تحلیل رفتار کاربر در وردپرس را با گوگل آنالیتیکس بررسی کرده و به آموزش ردیابی تعامل کاربر با گوگل آنالیتیکس می پردازیم.
آموزش تحلیل رفتار کاربر با گوگل آنالیتیکس
برای ردیابی داده ها با گوگل آنالیتیکس، در شروع کار دو روش ساده وجود دارد. اولین روش با استفاده از کد گوگل آنالیتیکس و دومین روش با استفاده از افزونه های آنالیتیکس وردپرس مانند MonsterInsights است. در ادامه آموزش تحلیل رفتار کاربر در وردپرس با گوگل آنالیتیکس به بررسی هر دو روش موجود می پردازیم.
آموزش User engagement در گوگل آنالیتیکس و انواع مختلف آن
قبل از شروع آموزش تحلیل رفتار کاربر باید گوگل آنالیتیکس را به درستی در سایت خود نصب کنید. برای انجام این کار دو روش وجود دارد.
اگر می خواهید از افزونه برای ردیابی تعامل کاربر با گوگل آنالیتیکس استفاده کنید برای نصب درست گوگل آنالیتیکس به مقاله آموزش افزونه MonsterInsight و اضافه کردن گوگل آنالیتیکس در وردپرس مراجعه کنید.
اگر تصمیم گرفته اید بدون استفاده از افزونه این کار را انجام دهید مقاله آموزش نصب گوگل آنالیتیکس در وردپرس بدون استفاده از افزونه را مطالعه بفرمایید. حال در ادامه آموزش تحلیل رفتار کاربر و User Engagement با استفاده از گوگل آنالیتیکس به توضیح انواع مختلف تنظیمات می پردازیم.
ردیابی پربازدیدترین محتوا با گوگل آنالیتیکس
هنگامی که پربازدیدترین وبلاگ ها و صفحات سایت تان را ردیابی می کنید، می توانید پلن ها و استراتژی های مهمی برای بهبود بیشتر این وبلاگ ها یا صفحات پی ریزی کرده و بهره بیشتری از آنها کسب کنید. این مورد یکی از مهمترین موارد در تحلیل رفتار کاربر در گوگل آنالیتیکس است.
این کار را می توان با کدهای گوگل آنالیتیکس و بدون استفاده از افزونه نیز انجام داد. برای تشخیص پربازدیدترین صفحات و وبلاگ های سایت کافی است وارد حساب کاربری گوگل آنالیتیکس خود شده و وارد صفحه پیشخوان شوید. سپس در منوی سمت چپ صفحه به مسیر Behaviour » Site Content » All Pages بروید.
در این قسمت شما می توانید پربازدیدترین صفحات و پست های وبلاگ تان را مشاهده کنید. همچنین می توانید تعداد بازدیدهای کل صفحات، تعداد بازدیدهای یک صفحه خاص، زمان متوسط، ضریب بازگشت (Bounce rate) و بسیاری موارد دیگر را ببینید. با کلیک بر روی هر URL می توانید نگاه دقیق تری به آن صفحه داشته باشید.
حال نوبت به آموزش تحلیل رفتار کاربر در گوگل آنالیتیکس با استفاده از افزونه MonsterInsight می رسد. این افزونه محبوب ترین و قدرتمندترین افزونه گوگل آنالیتیکس وردپرس است و استفاده از آن به شدت توصیه می شود.
برای انجام این کار پس از نصب و فعال سازی افزونه و وصل کردن گوگل آنالیتیکس به آن در پیشخوان وردپرس به مسیر گوگل آنالیتیکس » گزارش ها بروید.
در این صفحه و در تب های جلسات و بازدید صفحات یک ایده کلی نسبت به پرترافیک ترین صفحات سایت و بهترین منابع ترافیک بدست خواهید آورد.
در بیشتر وب سایت ها 90% ترافیک سایت تنها مربوط به 10% صفحات است. هنگامی که شما این صفحات را پیدا کردید، می توانید آنها را برای دریافت بیشترین مشترکان و افزایش لیست ایمیل در وردپرس بهینه سازی کنید. به عنوان مثال می توانید لید مگنت های خود را در این صفحات قرار دهید.
تحلیل رفتار کاربر با گوگل آنالیتیکس برای فرم ها
در این قسمت از آموزش تحلیل رفتار کاربران به بررسی User Engagement در ارتباط با فرم های سایت و میزان تعامل آنها می پردازیم.
بیشتر وب سایت ها برای جمع آوری لید و بازخوردهای کاربران از فرم تماس با ما استفاده می کنند. اما بیشتر افزونه های فرم ساز اطلاعاتی راجع به ردیابی دقیق و داده های تبدیل ارائه نمی دهند.
برای ردیابی تعامل کاربر در ارتباط با فرم ها و میزان آن می توانید از افزونه MonsterInsights استفاده کنید. این افزونه دارای یک ویژگی ردیابی رویداد است که دسترسی به داده ها را بدون مختل کردن آنالیتیکس، بسیار آسان می نماید.
ویژگی ردیابی فرم به صورت پیش فرض برای این افزونه فعال نیست و برای فعال کردن آن باید از افزودنی (Addon) مربوطه اش استفاده کنید. برای فعال سازی ردیابی فرم در پیشخوان وردپرس روی منوی گوگل آنالیتیکس » افزودنی ها کلیک کنید. سپس از میان افزودنی های ارائه شده Forms Addon را دانلود و فعال سازی کنید.
به محض فعال سازی افزودنی، MonsterInsights به صورت خودکار شروع به ردیابی رفتار کاربر می کند. این افزونه به صورت یکپارچه با بهترین افزونه های فرم ساز وردپرس مانند افزونه WPForms و افزونه Ninja Forms و افزونه Formidable Forms و نظایر آن کار می کند. همچنین می تواند دیدگاه های کاربران و فرم های اشتراک را نیز ردیابی کند.
برای بررسی نحوه عملکرد فرم ها در سایت با استفاده از پیشخوان گوگل آنالیتیکس باید وارد حساب کاربری گوگل آنالیتیکس خود شوید. سپس در پیشخوان گوگل آنالیتیکس به مسیر Behavior » Events » Overview رفته و در زیر قسمت Event Category روی form کلیک کنید.
سپس باید روی تب Event Label کلیک کنید تا میزان تعامل کاربران با هریک از فرم های سایت را مشاهده کنید.
با کلیک بر روی هر فرم می توانید impressions و conversions آن فرم را ببینید.
ردیابی فروشگاه های ای کامرس (eCommerce) در گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس ویژگی های زیادی برای وب سایت های ای کامرس ارائه می دهد. این ویژگی ها به صورت پیش فرض فعال نیستند و بسیاری از کاربران از وجود آنها اطلاعی ندارند. در این قسمت از آموزش تحلیل رفتار کاربر در گوگل آنالیتیکس به بررسی این ویژگی ها و ابزارهای گوگل آنالیتیکس برای ردیابی تعامل کاربر با فروشگاه eCommerce و User Engagement می پردازیم.
برای این کار ابتدا باید ردیابی eCommerce را در گوگل آنالیتیکس فعال کنید. به حساب کاربری گوگل آنالیتیکس خود رفته و وارد پیشخوان شوید. روی منوی Admin در سمت چپ صفحه کلیک کنید.
سپس روی eCommerce Setting کلیک نمایید.
گزینه Enable Ecommerce را با کلیک کردن بر روی آن فعال کنید.
بهتر است گزینه Enhanced Ecommerce Setting را نیز فعال کنید.
سپس روی دکمه Submit کلیک کنید تا تغییرات شما ذخیره شود.
حال باید به پیشخوان وردپرس خود و مسیر گوگل آنالیتیکس » افزودنی ها بروید. در این صفحه افزودنی Ecommerce Addon را پیدا کرده و آن را دانلود و فعال سازی کنید.
با فعال سازی افزودنی به مسیر گوگل آنالیتیکس » تنظیمات رفته و روی تب eCommerce کلیک کنید. سپس روی Enhanced eCommerce کلیک کرده و تغییرات را ذخیره کنید.
برای دیدن گزارش های ردیابی تعامل کاربر با eCommerce مجدداً وارد پیشخوان گوگل آنالیتیکس خود شده و به مسیر Conversions » Ecommerce بروید.
با فعال سازی ردیابی Enhanced eCommerce گزارش های مهم و قدرتمند رفتار خرید، رفتار پرداخت، عملکرد لیست های محصولات، عملکرد فروش را دریافت خواهید کرد.
ردیابی ضریب بازگشت (Bounce Rate) در گوگل آنالیتیکس
ضریب بازگشت یکی از فاکتورهای حیاتی است که مدیران وب سایت ها حتماً باید به طور مستمر آن را ردیابی کنند. در ادامه آموزش تحلیل رفتار کاربر با گوگل آنالیتیکس و User Engagement با این ویژگی مهم بیشتر آشنا می شویم.
ضریب بازگشت مشخص کننده درصد کاربرانی است که وارد وب سایت شما شده و بدون اینکه وارد صفحه دیگری شوند از وب سایت شما خارج می گردند.
برای بررسی ضریب بازگشت وب سایت باید وارد پیشخوان گوگل آنالیتیکس شده و به مسیر Audience » Overview بروید.
اگر می خواهید ضریب بازگشت هر صفحه را ببینید به مسیر Behavior » Site Content » All Pages رفته و ضریب بازگشت تمام صفحات سایت را در آنجا مشاهده کنید.
شما می توانید صفحات را به ترتیب بالاترین تا پایین ترین ضریب بازگشت مرتب کرده و ببینید کدام یک از صفحات کمترین عملکرد را دارند.
ضریب بازگشت بالا به این معنی است که شما قادر به متقاعد کردن کاربر برای بازدید از صفحات دیگر سایت نبوده اید. این امر نشان دهنده مشکلاتی در سایت است که تجربه کاربری خوبی را ایجاد نکرده است.
ضریب بازگشت قابل قبول چه درصدی است؟
یک ضریب بازگشت عالی بین 30% تا 50% است. اما بیشتر سایت ها ضریب بازگشتی بین 50% تا 70% دارند که قابل قبول و در حد متوسط است. ضریب بازگشت بالاتر از 70% برای بیشتر وب سایت ها ضعیف محسوب می شود.
البته باید توجه داشت که همه وب سایت ها یکسان نیستند و ضریب بازگشت متوسط بر اساس نوع وب سایت ممکن است متفاوت باشد.
تحلیل رفتار کاربر و متوسط زمان سپری شده در سایت با گوگل آنالیتیکس
میانگین زمان صرف شده در وب سایت مشخص کننده میزان کیفیت محتوا، طراحی عالی و همچنین UI خوب است. هر چه میانگین زمان صرف شده در سایت بیشتر باشد موتورهای جستجو آن را نشانه تعامل بیشتر کاربران دانسته و اولویت بالاتری به سایت شما می دهند. در این قسمت از آموزش تحلیل رفتار کاربر با گوگل آنالیتیکس به این مقوله می پردازیم.
گوگل آنالیتیکس می تواند به شما نشان دهد متوسط زمانی که کاربران در سایت شما سپری می کنند چقدر است. برای این کار در پیشخوان گوگل آنالیتیکس به مسیر Audience » Overview رفته و در آمارهای نشان داده شده در این صفحه Avg. Session Duration را پیدا کنید.
همچنین با بررسی هر یک از صفحات به صورت جداگانه می توانید ببینید که در هر صفحه چقدر زمان سپری کرده اند. برای این کار در گوگل آنالیتیکس به مسیر Behavior » Site Content » All Pages بروید.
ردیابی لینک های افیلیت (affiliate) در گوگل آنالیتیکس
در افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی پورسانتی بیشتر بازاریابان از افزونه های کوتاه کردن لینک ها در وردپرس برای مدیریت لینک های افیلیت استفاده می کنند. این کار باعث می شود لینک ها کاربر پسند تر به نظر برسند.
افزونه MonsterInsight به شما امکان ردگیری لینک های افیلیت در گوگل آنالیتیکس را می دهد. این کار به شما کمک می کند تا بدانید کدام محصولات افیلیت بهتر عمل می کنند، کدام صفحات درآمد افیلیت بیشتری کسب می کنند و بسیاری موارد دیگر.
برای فعال سازی ردیابی لینک های افیلیت باید در پیشخوان وردپرس به مسیر گوگل آنالیتیکس » تنظیمات رفته و در تب Publisher روی Add Another Link Path کلیک کنید. صفحه ای مشابه شکل زیر خواهید دید.
در ابتدا باید نامکی را که برای لینک افیلیت استفاده می کنید، وارد نمایید. سپس لیبلی که می خواهید در گزارش های گوگل آنالیتیکس برای آن لینک ها استفاده شود را مشخص کنید و تغییرات را ذخیره نمایید.
برای دریافت گزارش های مربوط به لینک های افیلیت در پیشخوان گوگل آنالیتیکس به مسیر Behavior » Events » Overview رفته و در آنجا کلیک های وارد شده روی لینک های افیلیت را با لیبلی که قبلاً برای آنها در نظر گرفته اید، مشاهد کنید.
ردیابی کلیک های انجام شده روی آگهی ها در گوگل آنالیتیکس
منبع درآمد بسیاری از وب سایت ها در کنار تولید محتوای مفید، آگهی ها هستند. با استفاده از MonsterInsights و گوگل آنالیتیکس می توانید ببینید که کاربران چگونه با تبلیغات در سایت شما ارتباط برقرار می کنند. به این ترتیب شما می توانید:
- تعداد کلیک هایی که هر تبلیغ دریافت می کند را ردیابی کنید.
- بفهمید مخاطبان کدامیک از تبلیغات شما را نادیده می گیرند.
- مؤثرترین موقعیت آگهی را تشخیص دهید.
- و بسیاری موارد دیگر
این قسمت از آموزش تحلیل رفتار کاربر با گوگل آنالیتیکس و User Engagement به این مقوله اختصاص دارد.
ابتدا باید در پیشخوان وردپرس به مسیر گوگل آنالیتیکس » افزودنی ها رفته و Ads Tracking را نصب و فعال سازی کنید.
به پیشخوان گوگل آنالیتیکس خود رفته و روی دکمه Admin در گوشه پایین سمت چپ صفحه کلیک کنید.
در صفحه Admin، روی AdSense linking در زیر ستون property کلیک کنید.
سپس روی دکمه +New Adsence Link کلیک کرده و Adsense property که می خواهید با property آنالیتیکس لینک دهید را انتخاب کنید.
روی دکمه Continue کلیک کنید. سپس باید چشم انداز آنالیتیکس که می خواهید داده های AdSense در آن موجود باشند را انتخاب کنید. روی Enable Link و بعد روی Done کلیک کنید.
پس از اینکه همه چیز را در گوگل آنالیتیکس پیکربندی کردید، باید به پیشخوان وردپرس و مسیر گوگل آنالیتیکس » تنظیمات بروید. تب Publisher را انتخاب کرده و در بخشAds Google Adsense tracking را فعال کنید.
برای مشاهده گزارش های عملکرد AdSense ، به حساب کاربری گوگل آنالیتیکس خود مراجعه کرده و به مسیر Behavior » Publisher بروید.
ردیابی بازدید صفحه (Pageview)
نمایش صفحه در هر بازدید معیار مهم دیگری است که میزان تعامل کاربران با سایت را نشان می دهد. هر چقدر تعداد نمایش های صفحه در هر بازدید بالاتر باشد مدت زمانی که کاربران در سایت شما سپری می کنند نیز افزایش یافته و ضریب بازگشت کاهش می یابد.
گوگل آنالیتیکس تعداد کل نمایش های صفحه را در یک بازه زمانی مشخص به شما نشان می دهد. برای مشاهده این قسمت باید به مسیر Audience » Overview بروید. برای ردیابی تعامل کاربر نیز باید نمایش صفحه در هر بازدید را ببینید.
همچنین می توانید با مراجعه به صفحه Acquisation » All Trafic » Channels نمایش های صفحه در هر بازدید را برحسب منبع و کانال مشاهده کنید.
این کار در پیدا کردن پرتبدیل ترین کانال های ترافیک به شما کمک می کند. بنابراین می توانید تلاش خود را در مناطقی متمرکز کنید که واقعاً نتیجه می دهند.
سعی کردیم آموزش تحلیل رفتار کاربر با ابزار گوگل آنالیتیکس و User Engagement برای شما مفید بوده و به شما کمک کرده باشد میزان تعامل کاربرانتان را ردیابی کرده و تحلیل بهتری از رفتار آنها داشته باشید.
دیدگاه های خود را در رابطه با این مقاله با ما در میان بگذارید.
دیدگاه ها