آموزش Performance در سرچ کنسول گوگل از صفر تا صد
Performance (که در سرچ کنسول قدیمی گوگل با نام Search Analytics شناخته می شد) یکی از مفیدترین مجموعه ابزارهای سرچ کنسول گوگل است. این ابزار اطلاعات زیادی در مورد نحوه عملکرد وب سایت در نتایج جستجوی ارگانیک گوگل در اختیار شما قرار می دهد. قبلاً به صورت کامل در مورد ابزار قدرتمند کنسول جستجوی گوگل صحبت کردیم که در مقاله آموزش سرچ کنسول گوگل می توانید به آن دسترسی داشته باشید. در این مقاله به آموزش Performance و جوانب مختلف این ابزار و نحوه استفاده از آن در کنسول جستجوی گوگل می پردازیم.
ابزار Performance نیز مانند هر ابزار دیگری نیاز به داشتن اطلاعات در مورد نحوه استفاده از آن دارد. اگر ندانید چه اطلاعاتی می توانید از این ابزار به دست آورید و چگونه از آنها استفاده کنید، کاملاً بی فایده خواهد بود.
اما قبل از شروع آموزش Performance نیاز است چند نکته مهم توضیح داده شود. سرچ کنسول گوگل تنها جایی است که شما می توانید اطلاعات مربوط به سایت تان را مستقیماً از خود گوگل دریافت کنید. اما همانطور که همه سئوکاران حرفه ای می دانند، سرچ کنسول دارای ملاحظاتی بخصوص در مورد Search Performance است که باید هنگام کار با این ابزار آنها را در نظر داشته باشید.
ابزار Performance در کنسول جدید گوگل
محدودیت های زمانی
گوگل اطلاعات ارائه شده در پیشخوان سرچ کنسول را به مدت زمان 16 ماه افزایش داده است که بسیار بهتر از محدوده زمانی 90 روز در کنسول جستجوی قدیمی است.
با این حال پشتیبان گیری از اطلاعات ضروری است. زیرا بعضی از کلمات کلیدی برای برخی از گروه بندی ها از بین می رود. برای پشتیبان گیری می توانید داده های کلمات کلیدی را هر 90 روز یکبار دانلود کنید.
تعاریف
گوگل تعاریف بسیار خاص و گاهی گیج کننده ای برای متریک ها دارد. توجه به این نکته در Search Performance اهمیت بسیار زیادی دارد. قبل از اینکه اقدام به انجام کاری بر روی داده های به دست آمده کنید مطمئن شوید که دقیقاً معنی عبارات Queries ، Clicks impressions و positions را می دانید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد معنی دقیق این تعاریف، مقاله آموزش سرچ کنسول گوگل را مطالعه بفرمایید.
آموزش Performance در سرچ کنسول گوگل و نحوه دریافت اطلاعات
نحوه آموزش Search Performance در این مقاله به این صورت است که چند ایده برای استفاده از داده های ابزار Performance کنسول جدید گوگل ارائه شده و با مثال هایی ایده مطرح شده توضیح داده می شوند.
شناسایی دلیل افزایش/کاهش ترافیک
در سئو دلایل بسیار زیادی وجود دارد که چرا ترافیک یک صفحه افزایش یا کاهش پیدا می کند. بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که یک فرضیه بسازید و به دنبال داده هایی باشید که فرضیه شما را تأیید یا تکذیب می کنند. توجه داشته باشید که همیشه می توانید داده هایی پیدا کنید که فرضیه های شما را اثبات می کنند اما بهتر است دنبال اطلاعاتی باشید که فرضیه هایتان را رد می کنند.
Search Performance در کنسول جدید گوگل اولین جایی است که می توانید براساس اطلاعات موجود در آن یک فرضیه ارزشمند بسازید. در ابتدا داده ها را براساس صفحات و/یا کوئری ها تجزیه کنید، سپس شروع به مطرح کردن فرضیه برای توضیح دلیل افزایش/کاهش ترافیک صفحات نمایید.
در ادامه آموزش Performance با دو مثال توضیح خواهیم داد که چگونه یک فرضیه ساخته و داده ها را برای اثبات یا عدم اثبات آن فرضیه استخراج کنید.
مثال 1: فرض کنید در ماه گذشته یکی از صفحات شما که عملکرد خوبی داشته بدون اینکه تغییری در چیزی داده باشید، ترافیک بالایی از دست داده است.
اولین چیزی که به ذهن شما می رسد این است که دلیل این امر یا از جانب گوگل یا از طرف رقبای شما است. در Search Performance صفحه را بالا آورده و کوئری های صفحه را با تمام متریک های آن مشاهده کنید.
مشاهده می کنید که این کاهش یک روند وسیع و کلی است. impression ها پایین هستند اما هنوز نمی توان نظر قطعی داد. مقایسه را سال به سال انجام داده و مشاهده می کنید که رنکینگ ها مقداری پایین افتاده و خارج از 10 جستجوی اول قرار گرفته است.
به نظر می رسد این تغییرات فصلی است اما احتمال اینکه SERP ها (صفحه نتایج حاصل از جستجو) تغییر کرده باشد وجود دارد. بنابراین سری به Keyword Planner و Ahrefs زده و تایید موضوع را دریافت می کنید.
مرحله بعدی این است که محتوا را اصلاح کرده و صراحتاً کوئری های جدید را در محتوا قرار می دهید.
مثال 2 : فرض کنید یک گروه از صفحاتی که با عبارت “چگونه” آغاز می شوند به صورت قابل توجهی افزایش ترافیک داشته اند. هیچ تغییری در صفحات داده نشده و در دیگر ابزارهای رتبه بندی نیز هیچ اعلانی در این زمینه وجود ندارد. به ابزار Performance مراجعه کرده و صفحاتی که با این مسأله مواجهند را در یک گروه قرار می دهید.
Impression ها مشابه هستند اما CTR و Positions به طور قابل ملاحظه ای بالا هستند. کوئری ها را مشاهده کنید. به نظر می رسد کوئری هایی که با چگونه شروع می شوند دارای رتبه 1 هستند.
کوئری موردنظر را در حالت ناشناس (incognito mode) جستجو کرده و متوجه می شوید که به خاطر فرمت بندی جدید صفحات، رنکینگ Answer Box دریافت کرده اید.
قدم بعدی این است که تمام صفحاتی که با چگونه شروع می شوند را با همان فرمت بندی صفحات فوق اصلاح کنید.
آموزش شناسایی مؤثر بودن هدف گیری کلمات کلیدی در ابزار Performance سرچ کنسول گوگل)
در این قسمت از آموزش Performance در مورد تشخیص اثر بخشی کلمات کلیدی صحبت خواهیم کرد.
شما تا وقتی که از ابزار Performance استفاده نکنید هرگز نمی توانید تشخیص دهید کلمات کلیدی که انتخاب کرده اید مؤثر هستند یا خیر. با استفاده از این ابزار می توانید عملکرد کلمه کلیدی را مشاهده کرده و محتوای خود را برای تمرکز بهتر اصلاح نمایید.
به عنوان مثال یک صفحه جدید با کلمه کلیدی “تمرکز در محیط های پرجمعیت” داریم. این صفحه به مدت یک ماه رنکینگ نسبتاً خوبی داشته است. اما با مراجعه به گوگل آنالیتیکس متوجه می شوید که بونس ریت این صفحه وحشتناک است. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله آموزش تحلیل رفتار کاربر در وردپرس با گوگل آنالیتیکس را مطالعه کنید.
به Performance در کنسول جدید گوگل نگاهی می اندازید تا ببیند اوضاع چگونه پیش می رود.
کوئری های نشان داده شده را مشاهده می کنید. متوجه می شوید که impression های عجیب و غریبی برای عینک، دوربین و بینایی نشان داده می شود.
متوجه می شوید که عنوان انتخاب شده برای گوگل چندان قابل درک و مفهوم نیست. قدم بعدی این است که عنوان را به صورت مختصرتر و مفهوم تر اصلاح کرده و کلمات آن را جوری قرار دهید که هرگونه ابهام برطرف شود. همچنین باید تحقیقات کلمه کلیدی و سختی کلمه کلیدی را بررسی نمایید.
آموزش شناسایی فرصت های اصلاح محتوا در ابزار Performance سرچ کنسول گوگل
بخش بزرگی از سئو مربوط به بهینه سازی محتوا برای افرادی است که از موتورهای جستجو (به جای شبکه های اجتماعی) استفاده می کنند. برای هرچه مؤثرتر کردن این بهینه سازی باید نیازهای آنها را در محتوایتان منعکس کرده و به آنها پاسخ دهید. گاهی اوقات لازم است محتوای خود را در این زمینه ویرایش و اصلاح کرده و تنظیمات لازم را انجام دهید.
در این بخش از آموزش ابزار Performance به بررسی چگونگی به دست آوردن سرنخ هایی برای اصلاح محتوای سایت می پردازیم.
کوئری هایی که Position آنها بین 11 تا 20 است را پیدا کنید. این فاصله را فاصله مؤثر می نامیم. برای این کار می توانید از فیلتر استفاده کنید. مطابق شکل زیر روی آیکون فیلتر کلیک کرده و از بین گزینه های موجود Position را انتخاب نمایید.
یک بخش برای فیلتر کردن مشاهده خواهید کرد. بر روی آن کلیک کرده و Greater than یا Smaller than را انتخاب نمایید. سپس با توجه به فیلتری که انتخاب کرده اید 10.9 یا 20.1 را روبروی آن وارد کنید.
از بین گزینه های موجود، کوئری هایی که می توانید برای آنها یک محتوای جدید ایجاد کنید یا محتوای موجود را اصلاح نمایید پیدا کنید.
با یک مثال مطلب را توضیح می دهیم. مجدداً به مثال تمرکز در محیط های پرجمعیت برمی گردیم و به کوئری های این صفحه عمیق تر نگاه می کنیم. متوجه می شویم کوئری های زیادی در این صفحه وجود دارد که نشان می دهد بیشتر افرادی که این کوئری را جستجو کرده اند دانش آموز یا دانشجو بوده اند. به عنوان مثال کوئری های مشاهده شده شامل “چگونه در یک کلاس شلوغ تمرکز کنم” یا “تمرکز در یک کتابخانه شلوغ” و موارد مشابه دیگر است. این کوئری ها یک سرنخ عالی در مورد نحوه تنظیم و تصحیح محتوا و بهتر کردن آن می دهد.
در گام بعدی به محتوای خود پاراگراف هایی اضافه کنید که روی سخن آن با دانش آموزان و دانشجویان است. مانند اضافه کردن مثال هایی در مورد تمرکز در کتابخانه و در کلاس های درس شلوغ. حتی می توان بخشی از محتوا را به مطالعه در خوابگاه های دانشجویی اختصاص داد.
شناسایی فرصت های ایجاد محتوای جدید
در این بخش از آموزش به شما نشان می دهیم که چگونه پا را فراتر از تشخیص و اصلاح محتوای موجود نهاده و با استفاده از ابزار Performance در سرچ کنسول گوگل ایده هایی برای ایجاد محتوای جدید به دست آورید.
به تمام کوئری های خود در چند ماه (یا سال) گذشته نگاه کنید. کلمات کلیدی با بالاترین حجم جستجو که خارج از فاصله مؤثر قرار دارند اما تقریباً مرتبط هستند (یعنی position آنها بین 20 تا 50 است) را پیدا کنید.
کلمات کلیدی که مستقیماً به محتوای موجود شما مربوط نبوده اما به نوعی مرتبط هستند را اولویت بندی کنید. امکان اینکه این کوئری ها بتوانند کاندیدی برای ایجاد محتوای جدید در سایت شما باشند وجود دارد.
اجازه دهید با همان مثال تمرکز ادامه دهیم. به Performance نگاهی بیاندازید. مشاهده می کنید که کوئری “چگونگی مدیتیشن در محیط های شلوغ” نشان داده می شود و مقاله “چگونه در محیط های شلوغ تمرکز کنم” در موقعیت 30 برای آن کوئری قرار دارد. این کوئری 1000 حجم جستجو در ماه دارد و مقاله ما به نوعی به آن مرتبط است اما این موضوع یک عنوان کاملاً جداگانه است.
گام بعدی این است که یک محتوای جدید در مورد چگونگی مدیتیشن در محیط های شلوغ بنویسید.
شناسایی فرصت های CTR
اگر بتوانید CTR یا نرخ کلیک خود را برای کوئری هایی که قبلاً با آنها بالا آمده اید افزایش دهید به این معنی است که می توانید از جستجوی ارگانیک بدون اینکه لینک اضافه کنید یا محتوای خود را بهبود ببخشید، ترافیک بیشتری دریافت کنید. در این بخش از آموزش به بررسی نحوه انجام این کار در ابزار Performance سرچ کنسول گوگل می پردازیم.
در تب Performance صفحات و کوئری هایی که impressions بالا و CTR پایین دارند را پیدا کنید. اگر position بالای 11 دارند با ویرایش توضیحات متا و عنوان ها می توانید نرخ کلیک بیشتری دریافت کنید.
آموزش شناسایی فرصت های موبایل در ابزار Performance سرچ کنسول گوگل
شما از طریق Search Performance در سرچ کنسول گوگل می توانید داده ها را براساس دستگاه های مورد استفاده تقسیم بندی کنید. می توانید عملکرد جستجو را در موبایل و دسکتاپ با یکدیگر مقایسه کنید.
آنچه که در ابزار Performance عملکرد جستجو مهم و جالب است و ما در این بخش از آموزش به آن می پردازیم این است که مشاهده کنید کوئری ها بر اساس دستگاه مورد استفاده چقدر تغییر می کنند. معمولاً کوئری های موبایل به صورت متفاوتی طراحی شده اند و نیازهای نسبتاً متفاوتی از دسکتاپ دارند.
داده های این بخش به شما کمک می کنند که محتوای خود را فراتر از تغییر اندازه دادن، موبایل دوستانه کنید.
به عنوان مثال شما از صفحه “درباره ما ” برای دادن اطلاعاتی در مورد خودتان و کسب و کارتان و ایجاد حس اعتماد در بازدیدکنندگان استفاده می کنید. اما اگر این صفحه در جستجوی موبایل برای لوکیشن کسب و کارتان رنک بگیرد یا باید یک صفحه لوکیشن جداگانه ایجاد کنید یا در همان صفحه ی”درباره ما” لوکیشن را در بالای صفحه قرار دهید.
زیرا اگر یک کاربر موبایل لوکیشن کسب و کار شما را سرچ کند، اطلاعات مربوط به آن باید فوراً نه با اسکرول کردن یا مواجه شدن با قسمت معرفی، در اختیار او قرار بگیرد.
حجم کلمات کلیدی بالقوه
شما می توانید پیش بینی حجم جستجو را از طریق دیگر ابزارهای سئو وردپرس مانند Ahrefs یا Ads Keyword Planner انجام دهید.
هر کس که در زمینه سئو کار می کند می تواند حدس هایی در مورد حجم کلمات کلیدی و نرخ کلیک یا CTR داشته باشد. اما چیزی که شما به آن نیاز دارید ارقام نسبتاً دقیق است و این ارقام را سرچ کنسول گوگل در اختیار شما قرار می دهد. در این قسمت از آموزش Performance به بررسی این موضوع می پردازیم.
به impression صفحات خود نگاه کنید. آنها را از بالا به پایین مرتب کنید. از این اعداد برای پیش بینی پتانسیل ها استفاده کنید. impression ها نه تنها ساده ترین روش برای پی بردن به پتانسیل های موجود است بلکه می توان از آنها برای اولویت بندی و فراهم کردن انکور نیز استفاده کرد.
به عنوان توصیه آخر اگر تا به حال سرچ کنسول خود را به گوگل آنالیتیکس لینک نداده اید حتماً همین الان این کار را انجام دهید. برای راهنمایی می توانید مقاله آموزش نصب گوگل آنالیتیکس در وردپرس را مطالعه کنید. صفحات فرود خود را پیدا کنید و بونس ریت، زمان سپری شده در صفحه (Time on page) و از همه مهمتر نرخ تبدیل را بررسی کنید. از این اطلاعات استفاده کنید تا محتوا و کلمات کلیدی خود را مؤثرتر و پربازدیدتر کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه کار با این ابزار قدرتمند، مقاله آموزش گوگل آنالیتیکس را مطالعه کنید.
همچنین می توانید از اطلاعات سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس استفاده کرده و به دلایل ضعیف عمل کردن صفحات پی ببرید. به عنوان مثال می توانید از گزارش کوئری برای پی بردن به میزان تطبیق نیازهای کاربر با محتوای خود استفاده کنید.
امیدواریم از این آموزش بهره لازم را برده باشید.
ممنونم از اطلاعات شما
با عرض سلام خدمت شما
آموزشی بسیار عالی ارائه شده؛از شما سپاسگزارم.