آموزش RSS و معرفی بهترین افزونه های فید RSS در وردپرس
شاید در وب سایت های مختلف دکمه های تصویری یا متنی دیده باشید که شما را دعوت به اشتراک از طریق RSS می کنند و این سوال برای شما پیش آمده باشد که RSS چیست و چه کاربردی دارد. در این مقاله به آموزش RSS پرداخته و کاربردهای آن را توضیح خواهیم داد. همچنین بهترین افزونه های فید RSS در وردپرس را معرفی خواهیم کرد.
افزونه های فید RSS وارد کردن محتوا از هر نوع فید RSS به سایت شما را آسان می کنند. بسته به نوع افزونه ای که استفاده می کنید، قادر خواهید بود یک فید RSS ساده را با استفاده از کد کوتاه نمایش دهید یا آیتم های فید را به صورت نوشته در سایت وردپرس خود وارد کنید.
آموزش RSS | RSS چیست؟
RSS مخفف Really Simple Syndication به معنی پخش واقعاً ساده یا مخفف عبارتRich Site Summary است و یک نوع فید (feed) وب است که به کاربران و اپلیکیشن ها اجازه می دهد از بروزرسانی های منظم وب سایت ها و وبلاگ های مورد علاقه خود باخبر شوند. گاهی به آن فید یا فید ار اس اس نیز گفته می شود.
در گذشته برای اینکه از بروزرسانی های وب سایت مورد علاقه خود مطلع می شدید باید آن را بوک مارک کرده و هر روز به صورت دستی به سایت مراجعه و مطالب منتشر شده آن را بررسی می کردید. فید RSS و استفاده از بهترین افزونه های فید RSS این مشکل را با اجازه دادن به کاربران برای پیگیری وب سایت های مورد علاقه خود بدون نیاز به مراجعه به سایت حل کرده است.
از دیدگاه کاربر شما می توانید در وب سایت های مورد علاقه خود مشترک شده و همه محتواهای آنها را در یک مکان بخوانید. به این طریق می توانید اخبارها و سایت های مورد علاقه خود را به سرعت اسکن کرده و از آخرین مطالب منتشر شده باخبر شوید. حتی اگر بخواهید در زیر پستی کامنت بگذارید می توانید به راحتی از مقاله دیدن کرده و این کار را انجام دهید. با استفاده مؤثر از RSS می توانید زمان مطالعه خود را افزایش دهید.
از طرف دیگر فیدهای RSS برای مدیران وب سایت ها و وبلاگ نویسان نیز مفید هستند که در ادامه آموزش RSS و معرفی بهترین افزونه های فید RSS زوایای مختلف آن را بررسی می کنیم.
RSS به وبلاگ نویسان و انتشار دهندگان محتوا اجازه می دهد که به صورت خودکار محتوای خود را به اشتراک بگذارند. در این صورت کاربران می توانند آن محتوا را در ایمیل خود، فیدخوان و دیگر دستگاه ها مطالعه کنند.
فیدهای RSS به شما کمک می کنند دنبال کنندگان وفاداری نیز پیدا کنید. مشترکان RSS احتمالاً مطالب شما را در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند و این بسیار به نفع شما خواهد بود. همچنین با استفاده از فیدهای RSS می توانید اقدام به افزایش لیست ایمیل در وردپرس و اضافه کردن تعداد مشترکین ایمیل خود کنید.
RSS مشترک شدن در محتوا و دسترسی به آن را برای کاربران بسیار آسان می کند. کاربران با استفاده از فید RSS می توانند بروزرسانی های وب سایت شما را مستقیماً در فیدخوان ها، اپلیکیشن های دسکتاپ و بسیاری دستگاه های دیگر دریافت کنند. بیشتر فیدخوان های مدرن به شما امکان مرتب کردن لیست خواندنی ها در دسته ها و گروه های مختلف را می دهند.
همچنین مشترکین مجبور نیستند آدرس URL وب سایت شما را به خاطر بسپارند زیرا می توانند تمام محتواهای مورد علاقه خود را در یک مکان گرد آورده و از آنجا همه را مطالعه کنند. از طرف دیگر محتوای شما نیز پرتابل می شود و مشترکان می توانند آنها را به صورت آفلاین مطالعه نمایند. در ادامه آموزش RSS به بررسی چگونگی عملکرد فیدهای RSS می پردازیم.
فید RSS چگونه کار می کند؟
فید RSS با انتشار آخرین مطالب و محتوا در یک سند XML ساختار یافته کار می کند. این فید شامل کل مقالات شما یا خلاصه ای از آنها و متاداده ی آیتم هایی مانند تاریخ، نویسنده، دسته و غیره است. به عبارت دیگر RSS یک فایل متنی ساده با اطلاعات بروزرسانی اولیه است.
مثالی از یک فید RSS به صورت زیر است:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<channel>
<title>WPBeginner</title>
<link>https://www.wpbeginner.com</link>
<description>Beginner's Guide for WordPress</description>
<lastBuildDate>Tue, 02 Dec 2018 14:13:37 +0000</lastBuildDate>
<language>en-US</language>
<item>
<title>How to Fix WordPress Posts Returning 404 Error</title>
<link>http://feeds.wpbeginner.com/wpbeginner/</link>
<pubDate>Tue, 02 Dec 2018 11:58:18 +0000</pubDate>
<dc:creator>Editorial Staff</dc:creator>
<category><![CDATA[Tutorials]]></category>
<guid isPermaLink="false">https://www.wpbeginner.com/?p=10968</guid>
<description><![CDATA[<p>Description of post goes here...]]></description>
<content:encoded><![CDATA[<p>Post goes here....]]></content:encoded>
</item>
سپس این سند XML می تواند فچ شده و به راحتی با چیزی که فیدخوان (feed reader) نامیده می شود و رابطی است که فایل های متنی RSS را به رشته ای از آخرین بروزرسانی ها از سراسر وب تبدیل می کند، خوانده شود.
یک فیدخوان یا گردآورنده فید (feed aggregator) یک راه بسیار آسان برای دیدن فیدها در یک زمان از طریق یک رابط کاربری است. نرم افزار های فیدخوان بسیاری برای تمام سیستم عامل ها، دسکتاپ ها و دستگاه های تلفن همراه وجود دارند.
همانطور که محتواها و مطالب در اینترنت پیچیده می شوند، فایل های RSS نیز پیچیده شده و با تصاویر، ویدئوها و موارد دیگر منطبق می شوند. اما همچنان فرمت خود را حفظ می کنند تا در تمام فیدخوان ها به راحتی بارگذاری شده و با همه آنها سازگاری داشته باشند.
بسیاری معتقدند با وجود شبکه های اجتماعی فید RSS دیگر جایگاه سابق خود را ندارد. در ادامه آموزش RSS به شما نشان می دهیم که آیا این مطلب صحیح است یا خیر.
جایگاه فید RSS در دنیای امروز
فیدهای RSS هنوز هم حضور داشته و کاربردهای خاص خود را دارند اما شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر، لینکدین و بسیاری دیگر به گزینه هایی برای فالوو کردن سایت ها، دیدن فیدها و اطلاع از آخرین بروزرسانی ها تبدیل شده اند.
گزینه های آنلاین دیگر (مانند Google News) با استفاده از الگوریتم هایی برای تشخیص محتوای مورد علاقه کاربران، لینک ها را به آخرین محتواها ایجاد می کنند. برندها ترجیح می دهند محتوای خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته و علاقه ای به اختصاص زمان برای تبدیل محتوا به فایل های RSS ندارند. با وجود افزونه هایی مانند افزونه های ارسال خودکار مطالب وردپرس در شبکه های اجتماعی ، انجام این کار نیز بسیار ساده شده است.
با این حال فیدهای RSS هنوز جایگاه خود را از دست نداده اند. در ادامه آموزش RSS قبل از اینکه به معرفی بهترین افزونه های فید RSS بپردازیم، این مطلب را بیشتر توضیح خواهیم داد.
فید RSS برخلاف شبکه های اجتماعی که اطلاعات در آن با سرعت از جلوی چشمان شما می گذرد، یک نگاه عمیق به محتوای جدید سایت ایجاد می کند . اگر واقعاً به سایتی علاقه مند بوده و پیگیر مطالب آن هستید فید RSS هنوز هم بهترین راه برای اطمینان از دریافت تمام مطالب و محتواها است. اگر فقط به اخبار و مقالات بدون دریافت تبلیغات و اطلاعات اضافی دیگر نیاز دارید، استفاده از فید RSS یک جایگزین خوب برای شبکه های اجتماعی است. علاوه بر این مطالعه فیدهای RSS بسیار آسان است و حتی اگر آنلاین نباشید نیز بروزرسانی می شوند. بنابراین برای اوقاتی که در تعطیلات به سر می برید بسیار مفید خواهند بود.
ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که آیا نمی توان فید RSS را از طریق وردپرس نمایش داد و آیا حتماً نیاز به نصب یکی از بهترین افزونه های فید RSS است؟ در ادامه آموزش RSS به بررسی این موضوع می پردازیم.
تمام وبلاگ های وردپرس یک پشتیبانی درون ساخته برای فیدهای RSS دارند و می توانند آنها را منتشر کنند. هر صفحه در وب سایت وردپرسی شما به صورت پیش فرض یک متا تگ دارد که به مکان فید RSS وب سایت شما اشاره می کند. همچنین وردپرس یک پشتیبانی درون ساخته برای ادغام هر فید RSS و نمایش آنها در وب سایت شما دارد. شما می توانید در پیشخوان وردپرس به مسیر نمایش » ابزارک ها رفته و ابزارک RSS را به سایدبار خود اضافه کنید. به این ترتیب می توانید هر URL فیدی را در ابزارک وارد کرده و آن را نمایش دهید.
اما اگر بخواهید با فیدها کار بیشتری انجام دهید به عنوان مثال بخواهید یک وب سایت به اشتراک گذاری تمام مطالب و محتواها در حوزه کسب و کار خود راه بیندازید، دیگر وردپرس پاسخگوی نیاز شما نخواهد بود. در این صورت نیاز به افزونه های مخصوص این کار دارید.
افزونه های RSS ایمپورت کردن محتوا از هر فید RSS به وب سایت شما را بسیار راحت می کنند. بسته به نوع افزونه شما قادر به نمایش یک فید RSS ساده با استفاده از یک شورت کد یا ایمپورت کردن آیتم های فید مانند پست ها به سایت وردپرسی خود خواهید بود. در ادامه آموزش RSS به معرفی بهترین افزونه های فید RSS در وردپرس می پردازیم.
بهترین افزونه های فید RSS وردپرس
Feedzy RSS Feeds (آموزش RSS و بهترین افزونه های فید RSS وردپرس)
افزونه Feedzy RSS Feeds Lite اولین افزونه در این قسمت از آموزش RSS است. این افزونه یک افزونه کوچک و سبک برای ایمپورت کردن لینک های فید RSS و URL ها و یکی از بهترین افزونه های فید RSS وردپرس است. این افزونه به شما کمک می کند که با استفاده از SimplePie PHP Class به سادگی چندین فید RSS را با سایت وردپرسی خود ادغام کنید.
Feedzy از طریق شورت کد کار می کند. یعنی شما می توانید فیدهای مختلف را در هر جا که بخواهید (نوشته ها، برگه ها، انواع پست های سفارشی) از طریق صفحه ویرایشگر وردپرس اضافه کنید.
همچنین می توانید فید ها را در دسته های مختلف گروه بندی کرده و مجدداً بدون اینکه نگران URL شان باشید از آنها استفاده کنید. یکی دیگر از ویژگی های خوب افزونه Feedzy این است که شما می توانید مقالات را براساس کلمات کلیدی آن فیلتر کنید و تنها مقالاتی را نمایش دهید که مطابق با معیارهای شما باشند.
علاوه بر این Feedzy به صورت خودکار ID های افیلیت/ارجاعی شما را به لینک های موجود در فید اضافه می کند بنابراین اگر کاربران روی پست ها کلیک کنند، می توانید درآمد کسب کنید.
افزونه Feedzy RSS Feeds با افزونه المنتور و ویرایشگر جدید وردپرس یعنی ویرایشگر گوتنبرگ کاملاً ادغام شده است و به این معنی است که شما می توانید از طریق رابط کاربری سازنده آنها فیدهای خود را بدون هیچ مشکلی اضافه کنید. این افزونه دارای ویژگی کش کردن فید است. یعنی سرعت بارگذاری سایت شما به هیچ عنوان تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت.
برخی از ویژگی های کلیدی این افزونه عبارت است از:
- یکپارچگی چندین لایوت برای سایت شما
- کنترل کامل کش
- گزینه هایی برای دسته بندی و گروه بندی فیدها
- قالب پخش صوتی
- ساخت خودکار لینک های افیلیت
- گزینه ای برای لیست سیاه کلمات کلیدی خاص برای فیدها
در مقاله آموزش افزونه Feedzy RSS Feeds می توانید اطلاعات بیشتری درباره این افزونه و نحوه استفاده از آن به دست آورید.
WP RSS Aggregator (آموزش RSS و بهترین افزونه های فید RSS وردپرس)
افزونه WP RSS Aggregator یکی از بهترین افزونه های فید RSS است که درون ریزی، یکپارچگی و نمایش فیدهای RSS در وب سایت وردپرسی شما را آسان می کند و دومین افزونه معرفی شده در این قسمت از آموزش فید RSS است.
نسخه رایگان این افزونه به شما اجازه می دهد به هر اندازه فید RSS که می خواهید از هر وب سایتی که مدنظر شما است انباشته کنید و برای نمایش آیتم های فید در وب سایت وردپرسی شما از شورت کد استفاده می کند.
WP RSS Aggregator دارای یک بخش Blacklist یا لیست سیاه است که به شما اجازه می دهد محتوای خاصی را نشان ندهید. همچنین افزون ها (add-on) های فوق العاده ای دارد که برای استفاده باید آنها را خریداری کنید.
برخی ویژگی های کلیدی این افزونه عبارت است از:
- گزینه نامحدود برای ایمپورت کردن فید RSS
- گزینه ای برای ایمپورت کردن فیدها با عناوین یکتا
- محدود کردن تعداد آیتم های فید
- چند زبانه و آماده برای ترجمه
- ادغام شده با کتابخانه SimplePie
- گزینه ای برای باز کردن مستقیم فیلم های YouTube و Vimeo
اگر می خواهید اطلاعات بیشتری درباره این افزونه و نحوه استفاده از آن به دست آورید، مقاله آموزش افزونه WP RSS Aggregator را مطالعه کنید.
Category Specific RSS Feed Subscription
افزونه Category Specific RSS Feed Subscription یکی از بهترین افزونه های فید RSS وردپرس است. این افزونه با افزونه های معرفی شده در قسمت های قبل آموزش RSS کاملاً متفاوت است. با استفاده از این افزونه می توانید به بازدیدکنندگان خود یک منو نشان دهید که به غیر از گزینه های معمول اشتراک، چندین گزینه دیگر برای اشتراک فید RSS دارد.
اگر سایت شما موضوعات زیادی را پوشش می دهد و بازدیدکنندگان شما اطلاعی در مورد آنها ندارند ممکن است روزانه حجم زیادی از اطلاعیه های نامرتبط را دریافت کنند که علاقه ای به آنها ندارند. اینجا جایی است که این افزونه Category Specific RSS Feed Subscription به کمک شما می آید.
به عنوان مثال فرض کنید شما یک دسته مربوط به غذا و یک دسته مربوط به سفر و گردشگری در سایت خود دارید. با استفاده از این افزونه شما می توانید به بازدیدکنندگان خود اجازه دهید به صورت جداگانه در هر یک از این دسته ها مشترک شوند و اطلاعیه های مربوط به آن را دریافت کنند. این افزونه به شما اجازه می دهد برای تمام دسته ها فید RSS مخصوص دسته را نشان دهید. نکته جالب توجه این است که شما می توانید تا 8 فید RSS برای موضوعات سفارشی مختلف پیکربندی کنید.
افزونه Category Specific RSS Feed Subscription با استفاده از یک شورت کد ساده به شما امکان ساخت فید RSS مخصوص تگ ها را نیز می دهد. همچنین اگر می خواهید برای یک مقاله خاص فید RSS بسازید، این افزونه فید RSS بهترین انتخاب برای شما است.
برای نمایش لینک های فید سفارشی خود سه گزینه در اختیار دارید. ابزراک، شورت کد یا یک کد PHP. می توانید افزونه Category Specific RSS Feed Subscription را از ناحیه ابزارک ها به ساید بار سایت خود اضافه کنید. همچنین می توانید از یک شورت کد برای اضافه کردن فید RSS به نوشته ها و برگه ها استفاده نمایید.
گاهی اوقات بروز خطای فید RSS باعث می شود نتوانید از این سیستم در سایت خود استفاده کنید. برای آشنایی با علت بروز این خطا و چگونگی رفع آن به مقاله رفع خطای فید RSS در وردپرس مراجعه کنید.
امیدواریم این آموزش مورد توجه و استفاده شما قرار گرفته باشد.
دیدگاه ها