آموزش SEMrush و راهنمای جامع سئو وردپرس برای مبتدی ها
اگر به تازگی وارد دنیای دیجیتال مارکتینگ شده اید حتماً نام SEMrush را شنیده اید. SEMrush یک ابزار قدرتمند، همه کاره و فوق العاده دقیق است که همه اطلاعات مورد نیاز برای بررسی دقیق سئو سایت و بهبود آن را در اختیار شما قرار می دهد. این ابزار یکی از بهترین ابزارهای سئو وردپرس است که برای تحقیق کلمات کلیدی، تجزیه و تحلیل رقبا و بهینه سازی تبلیغات Google Ads طراحی و توسعه داده شده است. در این مقاله به آموزش SEMrush به صورت جامع و نحوه استفاده از این ابزار می پردازیم.
SEMrush در سال 2008 در مسکو روسیه بنیان گذاری شده و به سرعت در بین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ و متخصصان سئو در سراسر جهان جایگاه ویژه ای پیدا کرد. این ابزار در زمینه تحقیق کلمات کلیدی، آنالیز رقبا، بهینه سازی کمپین تبلیغات گوگل و بسیاری موارد دیگر فعالیت می کند.
این ابزار در کنار ابزارهای قدرتمند دیگر سئو مانند سرچ کنسول گوگل و گوگل آنالیتیکس می تواند به شما کمک کند تا دید درست تر و دقیق تری از سایت خود داشته باشید و بتوانید رتبه سایت وردپرس خود را در نتایج جستجو بالاتر برده و فروش بیشتری داشته باشید.
اگر چه SEMrush یک ابزار فوق العاده قدرتمند با ویژگی های بسیار پیشرفته است، اما همین ویژگی های پیشرفته می تواند باعث پیچیدگی استفاده از این ابزار و سردرگمی کاربران شود. به همین دلیل بر آن شدیم که در این آموزش SEMrush را مورد بررسی قرار داده و نحوه استفاده از این ابزار را به صورت دقیق بیان کنیم.
SEMrush چیست؟
SEMrush یک مجموعه دیجیتال مارکتینگ همه کاره است که ابزارهایی برای تمام سرویس های حرفه ای زیر دارد:
- SEO (search engine optimization)
- PPC (pay-per-click advertising)
- تحقیق کلمه کلیدی (Keyword Research)
- آنالیز رقبا (Competitive Analysis)
- بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social Media Marketing)
- روابط عمومی (Public Relations)
- بازاریابی محتوا (Content Marketing)
نحوه استفاده از SEMrush به اهداف خاص شما بستگی دارد. با این حال ، بیشتر اهداف دیجیتال مارکتینگ شامل سه مرحله زیر است:
- اندازه گیری
- بهبود
- گزارش دهی
SEMrush می تواند در هر سه حوزه به شما کمک کند. ویژگی های اصلی SEMrush به شما امکان می دهد میزان مشاهده آنلاین هر وب سایتی را اندازه گیری کنید، قابلیت مشاهده وب سایت را بهبود ببخشید و نتایج را گزارش دهید. در ادامه آموزش به بررسی داشبورد این ابزار قدرتمند می پردازیم.
آموزش پیشخوان SEMrush و بررسی ویژگی های کلیدی آن
اولین جایی که در SEMrush با آن برخورد می کنید پیشخوان است. در پیشخوان SEMrush می توانید سایت های خود یا سایت های سایر رقیبان را ردیابی کرده و به محض ورود یک دید کلی در مورد آنها داشته باشید.
نکته قابل توجه در مورد SEMrush این است که می توانید منوی خود را بسته به پر استفاده ترین ابزارهای تان سفارشی سازی کنید.
دو روش برای جمع آوری اطلاعات در SEMrush وجود دارد: گزارش های آنالیتیکس و ابزارهای پروژه.
گزارش های آنالیتیکس: در ابزار SEMrush دستیابی به گزارش های آنالیتیکس بسیار آسان است. کافی است کلمه کلیدی یا دامنه ای که می خواهید آنالیز کنید را در نوار جستجوی SEMrush وارد کرده و روی دکمه search کلیک کنید. سپس می توانید گزارش مورد نظر خود را در منوی سمت چپ صفحه مشاهده کنید. این گزارش ها به شما امکان تحقیق بر روی استراتژی آنلاین رقبا، پیدا کردن کلمات کلیدی برای هدف قرار دادن در کمپین ها و بسیاری موارد دیگر را می دهد.
ابزارهای پروژه: روش دوم برای جمع آوری داده ها در ابزار SEMrush از طریق ساخت پروژه است. پروژه های SEMrush به شما امکان جمع آوری داده خارج از پایگاه داده SEMrush را می دهد. با استفاده از این پروژه ها می توانید به داخل وب سایت خود بخزید،بک لینک های خود را ردیابی کنید، منشن ها را مارک دار کنید و بسیاری موارد دیگر.
انتخاب جعبه ابزار مناسب
در SEMrush شما به تمام گزارش ها و ابزارها دسترسی دارید. اما ممکن است برای به دست آوردن اطلاعات مورد نیاز خود به تمام گزارش ها احتیاج نداشته باشید و در شروع کار ندانید از کجا شروع کنید. به همین دلیل در این بخش از آموزش به معرفی جعبه ابزارهای مختلف SEMrush و بررسی مهمترین جعبه ابزارها می پردازیم.
SEMrush دارای چندین جعبه ابزار مختلف در زمینه سئو (SEO)، تبلیغات (Advertising)، شبکه های اجتماعی (Social Media)، بازاریابی محتوا (Content Marketing) و تحقیق رقبا (Competitive Research) است. وقتی ابزار مورد نیاز خود را پیدا کردید، SEMrush منو را ساده تر کرده و تنها ابزارهایی را به شما نشان می دهد که برای شما کاربردی تر است. منو را می توان در هر زمان تغییر داد. همچنین می توانید گزینه All Tools را انتخاب کنید تا تمام ابزارهای لیست شده در منو را ببینید.
در این قسمت از آموزش SEMrush جعبه ابزار SEO را برای راهنمایی سئوکاران و وبمستران انتخاب کرده و به بررسی مهمترین قسمت های آن می پردازیم.
جعبه ابزار SEO دارای چندین قسمت مختلف است که در ساید بار سمت چپ صفحه می توانید آنها را مشاهده کنید. در ادامه آموزش SEMrush به بررسی قسمت های مختلف آن می پردازیم.
تحقیقات ارگانیک (Organic Research)
یکی از ویژگی های کلیدی SEMrush تحقیقات ارگانیک آن است. با استفاده از این ابزار می توانید در مورد رقبای خود تحقیق کنید. یکی از قسمت های مهم و کاربردی در SEMrush بخش Competitive Research یا تحقیق رقبا است.
برای استفاده از تحقیقات ارگانیک SEMrush روی تب Organic Research کلیک کرده و آدرس URL وب سایت مورد نظر خود را در جستجوی SEMrush وارد کنید.
پس از وارد کردن URL مورد نظر خود و کلیک بر روی دکمه Search، به داده های ارزشمند بسیاری دسترسی پیدا خواهید کرد. این داده ها در تب ها و متریک های مختلفی دسته بندی شده است که در ادامه آموزش SEMrush هر یک از متریک های نشان داده شده در این صفحه را بررسی خواهیم کرد.
تب Overview
این تب شامل چندین متریک مختلف است که به بررسی مهمترین آنها می پردازیم.
Keywords
ابتدا با کلمات کلیدی (Keywords) شروع می کنیم. عددی که در این قسمت نشان داده شده است تعداد کل کلمات کلیدی است که یک وب سایت برای آن رتبه بندی شده است.
این متریک چندان مفید نیست. زیرا روی کلمات کلیدی که جزء 10 رتبه برتر قرار دارند، تمرکز نمی کند. ممکن است یک سایت با 1000 کلمه کلیدی مختلف در صفحه دوم رتبه بندی گوگل قرار بگیرد و به این معنی است که این 1000 کلمه کلیدی هیچ ترافیکی را به آن وب سایت نفرستاده است.
Traffic
متریک بعدی Traffic است. این عدد نشان دهنده میزان ترافیکی است که وب سایت ماهانه از موتورهای جستجو دریافت می کند. این عدد 100% دقیق نیست اما راه خوبی برای محک زدن سئو رقیبان شما است.
Traffic Cost
متریک بعدی که بیشترین اهمیت را دارد Traffic Cost می باشد. Traffic Cost ارزش ترافیک ارگانیک این سایت را برآورد می کند. از آنجا که این متریک هم ترافیک و هم ارزش ترافیک را در نظر می گیرد، بهترین متریک به شمار می آید.
به عنوان مثال اگر سایت nerdwallet.com را در SEMrush مورد ارزیابی قرار دهید، مشاهده خواهید کرد که ماهانه 73 میلیون دلار ارزش ترافیک از سئو دریافت می کند.
تب Positions
در این تب می توانید تمام کلمات کلیدی که یک سایت برای آن رتبه بندی می شود (و جایی که رتبه بندی می شود) را ببینید.
این بخش برای تحقیق کلمات کلیدی فوق العاده مفید و کاربردی است. به جای اینکه در Google Keyword Planner به دنبال کلمات کلیدی مفید بگردید، در این صفحه لیستی از کلمات کلیدی عالی به شما نشان داده می شود.
با مطالعه این صفحه اگر رقیبان شما به خاطر این کلمات کلیدی رتبه بالاتری کسب کنند، شما هم می توانید رتبه بندی بالاتری به دست آورید.
SEMrush به صورت پیش فرض به شما کلمات کلیدی را نشان می دهد که بیشترین ترافیک را برای آن سایت داشته است.
داشتن این اطلاعات نقطه شروع خوبی است اما شما با داده های به دست آمده در این قسمت می توانید کارهای بیشتری انجام دهید.
به عنوان مثال می توانید کلمات کلیدی را بر حسب حجم مرتب کرده و مواردی که بیشترین جستجو را داشته اند، ببینید. یا می توانید از یک فیلتر پیشرفته استفاده کرده و فقط مواردی را که دارای CPC پنج دلار یا بیشتر هستند را مشاهده کنید.
بهتر است فرآیند تحقیق کلمه کلیدی را از تب Positions جستجوی ارگانیک آغاز کنید. برخلاف بسیاری از ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی، این ابزار کلماتی را در اختیار شما قرار می دهد که می توانید به راحتی رتبه بهتری به دست آورید.
یکی دیگر از قسمت های Competitive Research بخش Traffic Analytics یا آنالیتیکس ترافیک است. در ادامه آموزش SEMrush به بررسی بخش Traffic Analytics می پردازیم.
آموزش آنالیتیکس ترافیک با SEMrush
Traffic Analytics داده ها را در ترافیک کلی وب سایت (نه فقط ترافیک ارگانیک گوگل) ارائه می دهد. برای دسترسی به این جعبه ابزار روی تب Traffic Analytics در سایدبار سمت چپ صفحه کلیک کنید. در این صفحه نیز چندین تب وجود دارد که به بررسی آنها می پردازیم.
Traffic Overview
هنگامی که شما یک وب سایت را با Traffic Analytics آنالیز می کنید، می توانید تقریبی از تعداد ترافیک کلی وب سایت به دست آورید.
این عدد برای ارزیابی جایگاه شما در مقابل رقیبانتان ارزشمند است. همچنین نشان دهنده میزان تعامل کاربران با سایت است. به عنوان مثال می توانید میانیگن بازدید صفحات سایت، بونس ریت، بازه زمانی دوره (session duration) و بسیاری اطلاعات دیگر را به دست آورید.
همچنین یک چارت به شما نشان داده می شود که نحوه تغییرات این متریک ها را در طول زمان نشان می دهد.
Traffic Sources
اطلاعات مفیدی در تب Traffic Sources وجود دارد. این تب منابع ترافیک سایت را در اختیار شما قرار می دهد. شما در این قسمت نه تنها می توانید تفکیک منابع ترافیک سایت را مشاهده کنید،
بلکه یک لیست دقیق از سایت هایی که بیشترین ترافیک را ارسال می کنند نیز دریافت خواهید کرد.
بنابراین اگر یک وبلاگ دیجیتال مارکتینگ دارید با استفاده از این اطلاعات می توانید بدانید پست مهمان خود را در کجا قرار دهید.
همچنین در این صفحه می توانید ببینید کدام پلتفرم شبکه اجتماعی بیشترین ترافیک را برای رقبای شما ارسال می کند.
این یک راه عالی برای مهندسی معکوس است که تشخیص دهید چه چیزی قبلاً برای رقبای شما جواب داده است.
بخش بعدی جعبه ابزار سئوی SEMrush که می تواند کمک زیادی به شما برای پیدا کردن کلمات کلیدی کند، Keyword Gap است که در بخش بعدی آموزش به بررسی آن می پردازیم.
Keyword Gap
برای دسترسی به این بخش در سایدبار سمت چپ صفحه روی Keyword Gap کلیک کنید. آدرس URL خود و سایت های رقیب را وارد کنید. پس از آن می توانید لیستی از کلمات کلیدی که رقیبان شما با آن رتبه گرفته اند را مشاهده کنید.
وقتی یک کلمه کلیدی پیدا می کنید که تعدادی از رقبای شما با آن رنکینگ کسب کرده اند، متوجه می شوید که این کلمه کلیدی برای شما نیز جواب می دهد.
در این صفحه به صورت پیش فرض 100 کلمه کلیدی برتر نتایج جستجوی گوگل نشان داده می شود. اما همه آنها برای شما کاربردی نیست. بهتر است از فیلترهایی که تنها 10 کلمه کلیدی برتر را نشان می دهد، استفاده کنید.
یکی دیگر از قسمت های مهم SEMrush بخش Keyword Research است. این بخش نیز شامل تب های متعددی است که در قسمت بعدی آموزش مهمترین آنها را بررسی می کنیم.
آموزش تحقیق کلمات کلیدی با SEMrush
ابزار Keyword Research همانطور که توضیح داده شد از بخش های مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از:
Keyword Overview
تا به حال ویژگی هایی را پوشش دادیم که مربوط به مهندسی معکوس سایت های رقیب بود زیرا مهندسی معکوس تخصص SEMrush است. اما می توانید از SEMrush مانند یک ابزار کلمه کلیدی متداول نیز استفاده کنید.
شما می توانید کلمه کلیدی seed را در این ابزار وارد کرده و لیستی از ایده های کلمه کلیدی و متریک های مربوط به آن را دریافت کنید.
Keyword Magic Tool
این ویژگی یک کار ساده انجام می دهد و آن این است که مقدار زیادی ایده برای کلمه کلیدی ایجاد می کند. کلمات کلیدی تولید شده را می توانید بر اساس حجم جستجوها، سختی، CPC و موارد دیگر مرتب کنید.
Keyword Difficulty
تشخیص کلمه کلیدی درست کار دشواری است و برای انجام آن باید موارد زیادی مانند مجوز صفحه، مجوز دامنه، سئو on-page، کیفیت محتوا و بسیاری موارد دیگر را در نظر بگیرید.
این ویژگی تمام نکاتی که باید در مورد کلمه کلیدی بدانید را پوشش نمی دهد اما به شما کمک می کند تشخیص دهید آیا فرصتی برای رتبه بندی دارید یا خیر.
برای استفاده از این ویژگی یک کلمه کلیدی که قصد رتبه بندی آن را دارید، تایپ کنید.
درصدی از سختی کلمه کلیدی از صفر تا صد به شما داده می شود. همچنین می توانید چندین کلمه کلیدی را با یکدیگر مقایسه کرده و مشخص کنید کدام کلمه را باید در ابتدا هدف قرار دهید.
به این ترتیب می توانید با دقت بیشتری کلمه کلیدی مورد نظر خود را پیدا کنید.
SEMrush یکی از قدرتمند ترین و بهترین ابزارهای سئو وردپرس است که سعی کردیم در این آموزش آن را مورد بررسی قرار داده و ابزارهای کاربردی آن را توضیح دهیم.
امیدواریم توانسته باشیم در این زمینه اطلاعات مفیدی به شما ارائه کرده باشیم. دیدگاه های خود را با ما در میان بگذارید.
سلام روز بخیر
قسمت ” محتویات فهرست ” با چه افزونی درست کردید
سلام …وقت شما بخیر …ما از افزونه Table of Contents Plus برای اضافه کردن فهرست مطالب استفاده کردیم.
سلام. لطفا اول بفرمایید چطور این سایت رو میشه از ایران باز کرد؟
هیچ جور و با هیچ وی پی انی باز نمیشه اصلا
سلام وقت بخیر .. اگه دامنه تون ir. هست نمی تونین دسترسی داشته باشین
سلام
در Location to track اسم ایران وجود نداره؟ برای اینکه آمار ایران رُ در بیاریم باید چی کار کنیم؟
سلام برنای عزیز ..وقت بخیر .. آدرس url سایتی که میخواید ردگیری کنید رو وارد کنید و اینتر بزنید.
سلام مقاله خیلی کاربردی بود ممنون