Child Theme Configurator افزونه ساخت قالب فرزند در وردپرس
امروزه نظرات گوناگونی درباره قالب فرزند وردپرس وجود دارد. اگرچه ساخت یک قالب فرزند به صورت دستی کار چندان دشواری نیست، اما باید اندکی با کدنویسی آشنا باشید و به یک FTPClient مانند Filezilla یا کنترل پنل هاست خود دسترسی داشته و نحوه عملکرد آن را درک کنید. بنابراین ساخت قالب فرزند با استفاده از افزونه بسیار ساده تر است. در این مقاله افزونه Child Theme Configurator را به این منظور معرفی می کنیم.
قالب فرزند وردپرس چیست؟
قالب فرزند وردپرس قالبی است که تمام قابلیت های خود را از قالب دیگری به نام “والد” به ارث می برد. قالب والد معمولاً بر نوع خاصی از فریمورک استوار است و قالب فرزند به آن پیوست داده می شود و آزادی طراحی بسیار بیشتری را به شما ارائه می دهد.
از قالب فرزند بیشتر در مواقعی استفاده می شود که شما بخواهید قالب خود را سفارشی سازی کنید بدون اینکه نیازی به استفاده از کدنویسی زیادی داشته باشید. بعلاوه، یکی از مزایای استفاده از قالب فرزند، امکان به روزرسانی و ارتقا قالب وردپرس بدون از دست دادن هر گونه کد طراحی یا گزینه استایل دهی است که پیشتر روی آن کار کرده اید.
مزایای استفاده از قالب فرزند
همانطور که بیان شد، بزرگترین مزیت استفاده از قالب فرزند وردپرس توانایی ایجاد هرگونه تغییر در طرح و کد و سپس حفظ آنها هنگام بروزرسانی است.
سایر مزایای اصلی قالب فرزند وردپرس عبارتند از:
- ویرایش و گسترش آن آسان است: این امر به ویژه در صورت استفاده از یک فریمورک کاملاً شناخته شده و مشهود وردپرس، صادق است.
- امکان برگشت به قالب اصلی: اگر مشکلی باعث به هم ریختگی و شکست سایت شود، همیشه می توانید به قالب والد بازگشته و ببینید کجای کار را اشتباه کرده اید.
- گزینه های طراحی و چیدمان: بیشتر قالب های فرزند با طراحی و چیدمان از پیش ساخته ارائه می شوند که می توانید به راحتی آنها را دستکاری کرده و از ابتدا بسازید.
در ادامه آموزش، نحوه استفاده از افزونه Child Theme Configurator برای ساخت قالب فرزند وردپرس را به شما نشان می دهیم.
آموزش افزونه Child Theme Configurator و ساخت قالب فرزند در وردپرس
افزونه Child Theme Configurator یک افزونه سریع و آسان است که به شما امکان می دهد هر قالبی را برای مشکلات رایج آنالیز کرده، یک قالب فرزند ایجاد کنید و آن را فراتر از گزینه های سفارشی سازی وردپرس تنظیم کنید.
این افزونه به شما امکان می دهد از طرح قالب والد خود به هر تعداد که بخواهید قالب فرزند ایجاد کنید. پس از پایان کار و سفارشی سازی تنظیمات، می توانید قالب فرزند وردپرس را ذخیره کنید.
برخی از دیگر گزینه های پیکربندی افزونه Child Theme Configurator عبارتند از:
- به روز رسانی قالب بدون از دست دادن تنظیمات
- تعیین تنظیمات صحیح با استفاده از Smart Theme Analyzer
- از بین بردن و حل مسائل رایج قالب فرزند با هر نوع قالب والد
- کپی کردن ابزارک های موجود، منوها و گزینه های سفارشی سازی به قالب فرزند
- استفاده از فونت های وب در قالب فرزند
- لینک دادن استایل شیت ها به جای استفاده از import
- جاسازی و ویرایش سریع CSS قالب
- سفارشی سازی کوئری های رسانه برای طرح رسپانسیو
- و بسیاری ویژگی های دیگر
افزونه Child Theme Configurator دارای نسخه Pro نیز هست که در صورت نیاز به گزینه های سفارشی سازی بیشتر می توانید آن را تهیه کنید. اما نسخه رایگان آن نیز دارای قابلیت های زیادی است.
اولین کاری که باید انجام دهید نصب و فعال سازی افزونه Child Theme Configurator است.
برای این کار ابتدا افزونه را از پایین صفحه دریافت نموده و آن را در سایت خود در بخش افزونه ها نصب کنید. اگر منو افزونه را ندیدید یا اطلاعات جزئی تری لازم دارید، به راهنمای گام به گام ما در مورد آموزش نصب افزونه وردپرس مراجعه کنید.
بعد از اینکه افزونه نصب شد آن را فعال کنید. پس از فعال سازی افزونه در پیشخوان وردپرس به مسیر ابزارها » Child Themes بروید. صفحه اصلی Child Theme Configurator را مشابه شکل زیر مشاهده خواهید کرد.
ابتدا مطمئن شوید چک باکس “CREATE a new Child Theme” فعال شده باشد. اگر از قبل قالب فرزندی در سایت خود نداشته باشید، این گزینه باید به طور پیش فرض فعال باشد. حال یک قالب اصلی والد را برای آنالیز توسط افزونه Child Theme Configurator انتخاب کنید.
وقتی قالب مورد نظر خود را انتخاب کردید ، روی دکمه “Analyze” کلیک کنید.
اگر قالب برای استفاده به عنوان والد سازگار باشد، چک مارک های سبز دریافت می کنید و می توانید به لیست تنظیمات بروید.
اندکی به سمت پایین اسکرول کنید تا تنظیمات را مشاهده کنید.
Name the new theme directory: در این قسمت می توانید یک نام برای دایرکتوری قالب جدید انتخاب کنید یا از همان نامی که افزونه برای آن در نظر گرفته است، استفاده کنید. توجه داشته باشید که این گزینه نام قالب فرزند نیست بلکه دایرکتوری است که قالب فرزند در آن ذخیره می شود. افزونه Child Theme Configurator این فولدر را در فولدر “wp-content” با عنوان “/ wp-content / twentysixteen-child /” ایجاد می کند.
Select where to save new styles: در این قسمت دو گزینه در اختیار شما قرار دارد. اگر از قبل قالب فرزند در سایت خود ندارید، گزینه Primary Stylesheet را انتخاب کنید تا یک فایل style.css در دایرکتوری قالب فرزند ایجاد شود. در صورتی که از قبل دایرکتوری قالب فرزند در سایت خود دارید، انتخاب این گزینه باعث می شود فایل style.css موجود با style.css جدید جایگزین شود. در صورتی که نمی خواهید استایل های قالب فرزند موجود بازنویسی شود، گزینهSeparate Stylesheet را انتخاب کنید.
Select Parent Theme Stylesheet Handling: روش پیشنهادی انتخاب گزینه “use the WordPress style queue” برای استفاده از فایل functions.php قالب فرزند برای اضافه کردن استایل قالب والد به قالب کودک است. همچنین می توانید از گزینه “Use @import in the child theme stylesheet.” برای ایمپورت کردن فایل style.css قالب والد به style.css قالب فرزند استفاده کنید که توصیه نمی شود. درصورتی که نمی خواهید از استایل قالب والد استفاده کنید، گزینه “do not add any parent stylesheet handling” را انتخاب کنید. اگر از فریمورک قالبی مانند Genesis استفاده می کنید ، گزینه “Ignore parent theme stylesheets” را انتخاب کنید.
Customize the Child Theme Name, Description, Author, Version, etc: در این قسمت می توانید جزئیات لازم مانند نام قالب فرزند، توضیحات، نام نویسنده و غیره را تعریف کنید.
Copy Menus, Widgets and other Customizer Settings from the Parent Theme to the Child Theme: یکی از اصلی ترین مسائل هنگام ایجاد قالب فرزند به صورت دستی این است که آیتم های خاص قالب والد مانند منوها، ابزارک ها، گزینه ها، پس زمینه و غیره در قالب فرزند ناپدید می شوند. افزونه Child Theme Configurator با کپی کردن این آیتم ها از قالب والد به صورت هوشمندانه ای به شما کمک می کند تا این مشکل را برطرف کنید. کافی است این گزینه را فعال کنید تا منوها، ابزارک ها و تنظیمات قالب والد را در قالب فرزند حفظ کنید.
پس از انتخاب تمام سفارشی سازی های مورد نیاز، روی دکمه Click to run the Configurator کلیک کنید.
اگر عملیات موفقیت آمیز باشد، پیامی مشابه شکل زیر در بالای صفحه نشان داده خواهد شد. برای مشاهده تغییرات روی لینک “Preview your child theme” کلیک کنید. قالب فرزند در سفارشی ساز وردپرس نشان داده می شود.
هنگامی که قالب فرزند ساخته شد، مشاهده می کنید که بقیه تب ها در دسترس می شوند.
این تب ها تنظیمات بسیار پیشرفته تری را در اختیار شما قرار می دهند. از آنجا که قالب فرزند جدید شما از قبل ساخته شده است، لازم نیست کاری انجام دهید. با این حال اگر می خواهید به فایلهای خاصی دسترسی پیدا کرده و کدها را دستکاری کنید، می توانید در این تب ها جستجو کرده و تنظیمات لازم را انجام دهید.
امیدواریم این آموزش مورد توجه و استفاد شما قرار گرفته باشد.
دانلود افزونه
دیدگاه ها