Relevanssi افزونه جستجوی پیشرفته و حرفه ای وردپرس
افزونه Relevanssi جستجوی استاندارد وردپرس را با یک موتور جستجوی پیشرفته تر با ویژگی های بسیار زیاد و گزینه های پیکربندی فراوان جایگزین می کند.
وقتی صحبت از ابزار جستجوی پیش فرض وردپرس به میان می آید، قطعاً یکی از مواردی است که این نرم افزار احتیاج به بهبود دارد. فراهم کردن شرایطی که بازدیدکنندگان شما بتوانند هرچه راحت تر مطالب مورد علاقه خود را پیدا کنند، راهی مؤثر برای افزایش مدت زمانی است که خوانندگان در وب سایت شما سپری می کنند و تعداد صفحاتی است که در هر بازدید مشاهده می کنند.
افزودن ابزارک جستجو وردپرس به نوار کناری یا هر ناحیه ای که قالب شما برای وارد کردن ابزارک در اختیارتان قرار می دهد، ساده است. اما نتایج جستجو اغلب صفحاتی که تطابق نزدیکی با کوئری های بازدیدکنندگان داشته باشد را شامل نمی شود.
از آنجا که عدم ارائه مطالب بیشتر به خوانندگان باعث از دست رفتن فرصت برای برقراری ارتباط بهتر با آنها می شود، بنابراین بهتر است برای بهبود تجربه جستجو در سایت وردپرس خود کاری انجام دهید.
افزونه Relevanssi می تواند ابزار جستجو را در سایت وردپرس شما ارتقا داده و نتایج مفیدتر و طبقه بندی شده براساس میزان مطابقت را ارائه دهد.
این افزونه هم به صورت رایگان و هم پرمیوم عرضه شده است. در نسخه پرمیوم ویژگی های بیشتری شامل پشتیبانی Multisite ارائه شده است. با این حال نسخه رایگان بسیاری از ویژگی های مفید برای بهبود تجربه جستجوی وردپرس برای بازدید کنندگان شما را دارا می باشد.
در این مقاله نسخه رایگان افزونه Relevanssi را مورد بررسی قرار داده و نحوه پیکربندی تنظیمات آن را آموزش می دهیم.
آموزش افزونه Relevanssi و جستجوی پیشرفته در وردپرس
ابتدا افزونه را از پایین صفحه دریافت نموده و آن را در سایت خود در بخش افزونه ها نصب کنید. اگر منو افزونه را ندیدید یا اطلاعات جزئی تری لازم دارید، به راهنمای گام به گام ما در مورد آموزش نصب افزونه وردپرس مراجعه کنید.
بعد از اینکه افزونه نصب شد آن را فعال کنید. پس از فعال سازی افزونه در پیشخوان وردپرس به مسیر تنظیمات » Relevanssi بروید. صفحه ای مشابه شکل زیر مشاهده خواهید کرد.
در اولین گام، شما به یک Index (شاخص) نیاز دارید و باید آن را برای سایت خود بسازید. افزونه Relevanssi هنگام انجام جستجو در سایت شما از محتوای موجود در شاخص استفاده می کند.
برای ساخت ایندکس و تنظیم گزینه های اصلی آن به تب indexing بروید.
همه گزینه های موجود در این تب روی ایندکس کردن تأثیر می گذارند و تا زمانی که یک ایندکس نساخته اید، هیچ تاثیری نخواهند داشت. قبل از ایندکس کردن باید گزینه ها را ذخیره کنید.
با کلیک بر روی Build the index ، بر اساس تنظیماتی که در این تب پیکربندی کرده اید ، ایندکس پاک شده و ایندکس کامل دوباره بازسازی می شود. این فرآیند بخصوص در یک سایت بزرگ می تواند اندکی به طول انجامد، اما زمان تقریبی باقی مانده نشان داده می شود.
اگر به دلایلی ایندکس سازی قطع شد، می توانید روی دکمه Index unindexed posts کلیک کنید. با این کار ، همه پست های باقیمانده ایندکس می شوند. همچنین این دکمه می تواند زمانی مفید باشد که شما پست ها را به روشی غیر از ایندکس کردن Relevanssi وارد کرده اید و باعث تریگر شدن این افزونه نشده اید. کافی است پس از ایمپورت کردن پست ها روی دکمه کلیک کنید تا تمام پست های جدید ایندکس شوند.
State of the index تعداد اسناد (نوشته ها، برگه ها) و کاربران را در ایندکس، تعداد موارد (کلمات) در ایندکس و بالاترین شناسه پست در ایندکس را نشان می دهد. این اطلاعات برای اهداف اشکال زدایی مفید هستند ، به عنوان مثال برای مشاهده اینکه آیا ایندکس کردن کار می کند یا خیر.
ساخت شاخص بسیار آسان است. کافی است روی دکمه Build the index کلیک کنید. اما قبل از آن بهتر است گزینه های ایندکس کردن را بررسی کنید.
به سمت پایین صفحه اسکرول کنید تا به indexing options برسید.
در این قسمت می توانید انواع پست هایی که می خواهید ایندکس شوند و همچنین طبقه بندی هایی (Taxonomy) که می خواهید شامل شوند را انتخاب کنید.
گزینه های دیگر شامل ایندکس کردن نویسندگان سایت، چکیده پست ها، کامنت ها و موارد دیگر است.
اگر می خواهید کامنت ها ایندکس شوند، می توانید انتخاب کنید که فقط کامنت ها یا کامنت ها و ترک بک ها و پینگ بک ها ایندکس شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ترک بک و پینگ بک مقاله راهنمای جامع ترک بک و پینگ بک را مطالعه کنید.
اگر برای ذخیره محتوای مورد نظر خود از فیلدهای سفارشی استفاده می کنید، در قسمت Custom fields آن ها را نیز اضافه کنید. در این قسمت می توانید گزینه های زیر را انتخاب کنید:
- All: این گزینه تمام فیلدهای سفارشی را برای پست ها ایندکس می کند.
- Visible: تنها فیلدهای سفارشی که در رابط کاربری قابل مشاهده هستند (و _ قبل از نام آنها وجود ندارد) را ایندکس می کند.
- Some: این گزینه به شما اجازه می دهد فیلدهای سفارشی تکی را برای ایندکس کردن انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر از افزونه WooCommerce استفاده می کنید، احتمالاً می خواهید _sku را نیز شامل کنید. برای این کار گزینه Some را انتخاب کرده و _sku را وارد کنید.
انتخاب گزینه Author display name باعث می شود افزونه نام نمایشی نویسنده را ایندکس کند. به این ترتیب جستجوی یک نویسنده، همه پست هایی که توسط آن نویسنده نوشته شده است را پیدا می کند.
انتخاب گزینه Excerpts باعث می شود افزونه Relevanssi پست ها را براساس محتوای موجود در چکیده آنها پیدا کند.
اگر گزینه Expand shortcodes انتخاب شود، Relevanssi قبل از ایندکس کردن پست، همه کد های کوتاه موجود در محتوای پست را گسترش می دهد. این بدان معنی است که محتوای کد کوتاه در فهرست گنجانده خواهد شد. این گزینه همیشه آن طور که انتظار می رود، عمل نمی کند. اگر کد کوتاه محتوای پویا را ارائه دهد ، افزونه در لحظه ایندکس کردن ، پست را با محتوای آن ایندکس می کند و با تغییر محتوای پویا، ایندکس را بروز نمی نماید.
برخی از افزونه ها کد کوتاه خود را در سمت مدیر فعال نمی کنند، بنابراین Relevanssi نمی تواند آنها را گسترش دهد. برخی افزونه ها، بخصوص آنهایی که استانداردهای برنامه نویسی وردپرس را رعایت نمی کنند ممکن است این افزونه را خراب کنند. اگر ایندکس کردن کار نمی کند ، یکی از اولین مواردی که باید بررسی کنید غیرفعال کردن این گزینه است.
پس از اعمال تنظیمات مورد نظر خود روی دکمه Save the options کلیک کنید. سپس به بالای صفحه رفته و روی دکمه Build the index کلیک کنید.
بار اول شما باید تنظیمات را به صورت دستی انجام دهید، اما پس از آن به صورت خودکار انجام می شود. پس از ساخت ایندکس جستجو، Relevanssi ابزار جستجوی پیش فرض وردپرس را جایگزین کرده و نتایج بهتری را به بازدیدکنندگان شما نشان می دهد.
افزونه Relevanssi ابزارک جستجو ندارد. بنابراین اگر طراحی وب سایت شما به گونه ای است که باکس جستجو ندارد می توانید ابزارک جستجو را به ناحیه ابزارک های سایت وردپرس خود اضافه کنید. شما می توانید از ابزارک جستجوی پیش فرض وردپرس برای ساخت فرم های جستجوی استاندارد استفاده کنید.
برای این کار به مسیر نمایش » ابزارک ها رفته و ابزارک جستجو را به نوار کناری یا هر ناحیه ابزارک دیگری که قالب شما در اختیارتان قرار می دهد، اضافه کنید.
تا اینجا کار شما به اتمام رسیده است و توانسته اید قابلیت های جستجوی پیش فرض وردپرس را بهبود دهید. تنها چند تنظیم دیگر باقیمانده است که به دلخواه خود می توانید آنها را پیکربندی کنید.
تنظیمات دیگر جستجو
در تب Searching می توانید مشخص کنید که می خواهید از اپراتور AND که نتایج کمتر اما دقیق تری نشان می دهد یا از اپراتور OR که نتایج بیشتر اما با دقت کمتری نشان می دهد، استفاده کنید.
در تب Excerpts and highlights می توانید گزینه Custom search results snippets که قسمت های مرتبط پست را در نتایج جستجو نشان می دهد را فعال/غیرفعال کنید.
بقیه تنظیمات به خوبی پیکربندی شده اند و نیازی به تغییر آنها نیست
به این ترتیب با یک افزونه کاملاً رایگان و چند کلیک ساده توانسته اید قابلیت های جستجوی وردپرس را به میزان قابل ملاحظه ای بهبود دهید. این امر نه تنها به شما امکان کنترل بیشتری درباره چگونگی جستجوی محتوای شما می دهد بلکه مهمتر از آن بازدید کنندگان شما می توانند محتواهای شما را به راحتی و به میزان بیشتری پیدا کنند و زمان بیشتری را در وب سایت شما بگذرانند.
امیدواریم این آموزش مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
دانلود افزونه
دیدگاه ها