SEOPress افزونه سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو در وردپرس
با افزایش روزافزون ترافیک وب، بهینه سازی هر چه بهتر سایت برای موتورهای جستجو (SEO) به یکی از دغدغه های اصلی مالکان سایت ها تبدیل شده و برای خود مهارتی شده است. به همین دلیل نصب یک افزونه با کیفیت سئو ضروری است. افزونه SEOPress یک افزونه قدرتمند است که می تواند جای خود را در میان دیگر افزونه های سئو وردپرس باز کند.
بهینه سازی موتور جستجو روشی برای استفاده از کلمات خاص از یک وب سایت یا مقاله و رتبه بندی آنها در موتورهای جستجو مانند Bing.com یا Google.com است. سئو SEO تلاشی برای بالاتر بردن رتبه مقالات یا صفحات در نتایج جستجو و کسب رتبه بهتر نسبت به رقبا است.
یکی از اصلی ترین شکایات بسیاری از صاحبان مشاغل از وردپرس، عدم وجود گزینه های سئو درون ساخته است. بیشتر کاربران از افزونه ها برای این کار استفاده می کنند. در حال حاضر ، برترین افزونه سئو افزونه Yoast SEO است و بیشترین تعداد نصب را در وب سایت های جدید دارد.
یکی دیگر از افزونه های محبوب SEO ، افزونه All In One SEO Pack است. در مقاله مقایسه Yoast SEO و All in One SEO می توانید با تفاوت های این دو افزونه آشنا شوید.
SEOPress شما را قادر می سازد تا بهینه سازی سایت خود را برای موتورهای جستجو کنترل کنید. شما می توانید نقشه HTML و XML سایت را بسازید، اطلاعات متا و عناوین صفحه را کنترل و تغییر دهید و حتی open graph برای اشتراک گذاری شبکه های اجتماعی در آن بگنجانید.
نسخه PRO افزونه دارای برخی ویژگی های مفید دیگر مانند بررسی Google Page Speed ، پشتیبانی از Google Analytics، مونیتورینگ خطای 404 و بررسی بک لینک (که به حساب Majestic نیاز دارد) است.
در این مقاله نسخه رایگان افزونه SEOPress را مورد بررسی قرار داده و قسمت های مختلف آن را بررسی می کنیم.
آموزش افزونه SEOPress و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو
ابتدا افزونه را از پایین صفحه دریافت نموده و آن را در سایت خود در بخش افزونه ها نصب کنید. اگر منو افزونه را ندیدید یا اطلاعات جزئی تری لازم دارید، به راهنمای گام به گام ما در مورد آموزش نصب افزونه وردپرس مراجعه کنید.
بعد از اینکه افزونه نصب شد آن را فعال کنید. پس از نصب و فعال سازی افزونه، ویزارد راه اندازی آن باز می شود. ویزارد راه اندازی به شما کمک می کند تا SEOPress را پیکربندی کنید.
اولین گام در ویزارد راه اندازی این است که تنظیمات قبلی خود را از سایر افزونه ها وارد کنید تا سئو شما حفظ شود. در پنجره کشویی موجود در این صفحه افزونه سئویی که قبلاً از آن استفاده می کردید و می خواهید اطلاعات آن را ایمپورت کنید را انتخاب کنید.
اگر داده ای برای مهاجرت ندارید روی دکمه “Next Step” کلیک کنید!
اما اگر قبلاً از افزونه سئوی دیگری استفاده کرده اید، افزونه مورد نظر خود را در پنجره کشویی انتخاب کرده و روی دکمه اکنون مهاجرت کن کلیک کنید. بعد از اینکه مهاجرت به پایان رسید روی دکمه Next Step کلیک کنید.
در گام بعد باید جداساز را انتخاب کرده و اطلاعات سایت خود را وارد کنید. پس از پر کردن اطلاعات لازم روی دکمه Next Step کلیک کنید.
در گام بعد می توانید برای موتورهای جستجو مشخص کنید که می خواهید چه اطلاعاتی ایندکس شود و چه اطلاعاتی نشود. به عنوان یک توصیه کلی بهتر است مانع از ایندکس کردن محتواهای ضعیف و تکراری در سایت خود شوید.
گزینه پیش فرض، ایندکس کردن است. هر محتوایی که نمی خواهید ایندکس شود را علامت بزنید و روی دکمه Continue کلیک کنید.
در گام بعدی می توانید برخی گزینه های پیشرفته شامل موارد زیر را پیکربندی کنید.
- اگر تنها یک نویسنده در سایت خود دارید، با فعال کردن باکس “آرشیوهای نویسنده را در نتایج جستجوی موتور جستجو نمایش نده” مانع از ایندکس کردن آرشیوهای نویسنده در سایت خود شوید. این کار باعث جلوگیری از محتوای تکراری (Duplicate) می شود.
- SEOPress به صورت پیش فرض صفحات پیوست را به پست والد آن ریدایرکت می کند. شما با فعال کردن گزینه “Redirect attachment pages to their file URL (https://www.example.com/my-image-file.jpg)” می توانید کاربر را مستقیماً به آدرس URL فایل رسانه ریدایرکت کنید.
- فعال کردن گزینه “حذف / category / در permalinks شما” باعث می شود /category/ از URL های شما جذف شده و URL ها کوتاه تر شوند و سئوی سایت شما بهبود یابد.
پس از اعمال تنظیمات مورد نظر خود روی دکمه Continue کلیک کنید.
حال سایت شما برای موتورهای جستجو آماده است.
گام بعدی پیکربندی نقشه XML سایت است. اگر با این مفهوم آشنا نیستید مقاله ساخت نقشه سایت در وردپرس و معرفی افزونه ها را مطالعه کنید.
با کلیک روی دکمه Configure your XML sitemaps می توانید نقشه سایت خود را پیکر بندی کنید. در ادامه آموزش نحوه انجام این کار را بررسی می کنیم.
ساخت سایت مپ با افزونه SEOPress
پس از کلیک روی دکمه Configure your XML sitemaps در آخرین صفحه ویزارد راه اندازی یا رفتن به مسیر سئو » XML/HTML نقشه سایت در پیشخوان وردپرس، صفحه ای مشابه شکل زیر نشان داده می شود.
مطمئن شوید که گزینه های “نقشه سایت XML را فعال کنید” و “فعالسازی نقشه سایت تصویر” تیک خورده باشند.
به طور پیش فرض نقشه XML سایت شامل نوشته ها، برگه ها، محصولات، دسته ها و برچسب های نوشته ها (در صورت موجود بودن) است.
در تب های انواع پست ها و طبقه بندی ها مواردی که می خواهید در نقشه سایت خود قرار دهید را بررسی کنید.
برای دیدن تغییرات روی ذخیره کلیک کنید و با کلیک روی دکمه “نقشه سایت خود را مشاهده کنید“، نقشه سایت خود را ببینید.
ممکن است لازم باشد که روی دکمه Flush Permulinks کلیک کنید تا نقشه سایت آپدیت شود و به درستی کار کند.
تنظیمات عنوان و متا تگ ها
در پیشخوان وردپرس به مسیر سئو » عنوان ها و متا بروید. صفحه ای مشابه شکل زیر مشاهده می کنید.
تنظیمات عنوان:
همه تب ها را بررسی کنید و عناوین مورد نظر خود را برای صفحه اصلی، نوشته ها، برگه ها، انواع پست ها و بایگانی ها تنظیم کنید.
شما می توانید از متغیرهای پویا استفاده کنید (روی دکمه های واقع در زیر هر فیلد کلیک کنید یا از تب راهنما در گوشه بالا سمت چپ صفحه برای دیدن همه مقادیر موجود استفاده کنید):
فراموش نکنید که روی ذخیره تغییرات کلیک کنید.
توجه داشته باشید که این پارامترهای کلی تنظیمات تکی برای هر نوشته را لغو نمی کنند.
مدیریت توضیحات متا:
تنظیمات این قسمت هم مانند تنظیمات تگ های عنوان است. شما می توانید از همان متغیرهای پویا استفاده کنید.
فراموش نکنید که روی ذخیره تغییرات کلیک کنید. این پارامترهای کلی نیز تنظیمات تکی برای هر نوشته را لغو نمی کنند.
مدیریت ربات های متا:
در تب پیشرفته می توانید تنظیمات را برای کل سایت خود پیکربندی کنید.
تمام تب ها را بررسی کنید و ربات های متای مورد نظر خود را تنظیم کنید (به عنوان مثال noindex ، nofollow و غیره)
اگر یک ربات متا را تنظیم نکرده باشید، گزینه پیش فرض index، follow خواهد بود.
توجه داشته باشید که این پارامترهای کلی تنظیمات هر پست به صورت تکی را لغو نمی کند.
نمایش تاریخ در نتایج جستجو
افزونه SEOPress می تواند تاریخ نوشته شما را در نتایج جستجو نمایش دهد. برای این کار در مسیر سئو » عنوان ها و متا روی تب انواع پست تنها کلیک کنید.
گزینه “نمایش تاریخ در نتایج جستجوی گوگل؟” را برای هر نوشته، برگه یا هر نوع پستی که می خواهید تاریخ آن در نتایج جستجو نمایش داده شود، فعال کنید.
در انتها روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید.
مدیریت و ویرایش عناوین و توضیحات متا برای هر نوشته و برگه
برای ویرایش عنوان و توضیحات متای هر نوشته، برگه یا انواع پست های سفارشی به صورت تکی، صفحه مورد نظر خود را به حالت ویرایش باز کنید.
به پایین صفحه اسکرول کرده و متاباکس سئو را پیدا کنید. در تب تنظیمات عنوان، عنوان دلخواه و توضیحات متای مورد نظر خود را تنظیم کنید.
در سمت راست این متاباکس می توانید پیش نمایشی از عنوان و توضیحات متا در نتایج جستجو را مشاهده کنید.
نوشته/برگه را ذخیره کنید.
این تنظیمات، تنظیمات کلی که در قسمت قبل پیکربندی کرده بودید را بازنویسی می کند.
همچنین می توانید ربات های متا را به صورت جداگانه مدیریت کنید. برای این کار کافی است در تب پیشرفته، ربات های متای خود را تنظیم کنید (به عنوان مثال: noindex و nofollow).
برای آشنایی با متا تگ nofollow مقاله nofollow کردن لینک ها در وردپرس را بخوانید.
در تب پیشرفته می توانید URL کانونیکال را نیز برای جلوگیری از دوپلیکیت شدن محتوا تنظیم کنید. برای آشنایی بیشتر با این مفاهیم، مقاله تگ کنونیکال چیست و چگونه در وردپرس از آن استفاده کنید را مطالعه کنید.
پست را ذخیره کنید. این تنظیمات تنظیمات کلی که در قسمت قبل پیکربندی کرده بودید را بازنویسی می کند.
در تب شبکه های اجتماعی می توانید چگونگی نمایش محتوا هنگام اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی فیسبوک و توییتر را به صورت دستی پیکربندی کنید.
در تب تغییر مسیر می توانید ریدایرکت 301 را برای نوشته/برگه مورد نظر خود تنظیم کنید. این ویژگی است که افزونه یواست آن را در نسخه Pro خود ارائه کرده است.
تجزیه و تحلیل محتوا در افزونه SEOPress
افزونه SEOPress قابلیت تجزیه و تحلیل محتوا را نیز دارد. برای این کار در متاباکس تجزیه و تحلیل محتوا کلمات کلیدی مورد نظر برای نوشته را وارد کنید. این افزونه برخلاف افزونه Yoast SEO اجازه وارد کردن بیش از یک کلمه کلیدی در نسخه رایگان را می دهد.
پس از وارد کردن کلمات کلیدی مورد نظر خود روی دکمه “محتوای من را تجزیه و تحلیل کن” کلیک کنید.
افزونه SEOPress محتوای شما را تجزیه و تحلیل کرده و نتایج آن را در باکس های پایین این قسمت نشان داده و به شما چراغ های سبز، زرد و قرمز می دهد.
افزونه SEOPress از لحاظ وارد کردن کلمات کلیدی متعدد مشابه افزونه Rank Math است. در مقاله مقایسه Rank Math و Yoast SEO می توانید به شباهت ها و تفاوت های این دو افزونه پی ببرید.
اتصال سایت به سرچ کنسول گوگل
سرچ کنسول گوگل که در گذشته با نام گوگل وبمستر تولز شناخته می شد، به شما امکان می دهد از وضعیت سلامت سایت خود از نظر گوگل مطلع شوید. این ابزار یکی از بهترین ابزارهای سئو است که برای کنترل ایندکس کردن صحیح محتوای شما، مدیریت نقشه های XML سایت، داده های ساختاریافته و موارد دیگر ضروری است.
برای آشنایی بیشتر با این افزونه و نحوه استفاده از آن، مقاله آموزش سرچ کنسول گوگل را مطالعه کنید.
برای افزودن سایت خود به سرچ کنسول گوگل، روی آیکون همبرگر در سمت چپ صفحه کنسول جستجوی گوگل کلیک کرده و Add property را انتخاب کنید.
یک پاپ آپ با دو گزینه ممکن ظاهر می شود:
- domain: روش جدیدی برای دنبال کردن همه آیتم های یک دامنه بدون نیاز به افزودن انواع دیگر (زیر دامنه ها، http / https و غیره) است اما نیاز به اعتبار سنجی در سطح DNS دارد.
- URL Prefix: روش قدیمی است که در آن هر دامنه/پروتکل باید به صورت دستی اضافه شود اما چندین روش تأیید هویت در آن امکان پذیر است.
به عنوان مثال URL Prefix را انتخاب می کنیم.
پس از آن چندین گزینه ممکن برای تأیید هویت خود دارید تا ثابت کنید که شما دارنده این نام دامنه هستید.
اگر برچسب متا (meta tag) را انتخاب کنید، SEOPress به شما امکان می دهد آن را با رفتن به مسیر پیشخوان وردپرس » سئو » پیشرفته » تب پیشرفته » گزینه “تأیید سایت گوگل” وارد کنید.
سپس تغییرات را ذخیره کرده و در صورت لزوم کش خود را پاک کنید.
اکنون سایت شما در سرچ کنسول گوگل اضافه شده است.
توجه داشته باشید که این به این معنی نیست که در نتایج جستجو ظاهر می شود.
فعال سازی گوگل آنالیتیکس
شما می توانید گوگل آنالیتیکس را نیز با افزونه SEOPress به سایت خود متصل کنید.
برای این کار در پیشخوان وردپرس به مسیر سئو » داشبورد بروید. مطمئن شوید که دکمه رادیویی آبی رنگ کنار کادر Analytics علامت زده شده باشد.
سپس به مسیر سئو » Analytics بروید یا در داشبورد روی دکمه مدیریت کلیک کنید.
در صفحه باز شده گزینه “ردیابی Google Analytics را فعال کنید” را علامت بزنید.
شناسه رهگیری Google Analytics خود را کپی کرده و آن را در قسمت “شناسه ردیابی خود را وارد کنید” وارد کنید.
با بررسی نقش های منطبق می توانید برخی از کاربران را از ردیابی گوگل آنالیتیکس منتفی کنید.
روی ذخیره تغییرات کلیک کنید.
برای یافتن شناسه ردیابی گوگل آنالیتیکس و آشنایی به نحوه استفاده از این ابزار قدرتمند، مقاله آموزش جامع گوگل آنالیتیکس را مطالعه کنید.
امیدواریم از این آموزش بهره لازم را برده باشید. دیدگاه های خود را با ما در میان بگذارید.
دانلود افزونه
دیدگاه ها