مقایسه Yoast و All in One SEO و بررسی ویژگی های آنها
افزونه های Yoast SEO و All in One SEO هر دو جزء بهترین افزونه های سئو وردپرس هستند که می توانند برای بهبود سئو سایت وردپرس شما و بهینه سازی محتوا در جهت بهبود سئو کمک زیادی کنند. اما این دو افزونه در عین حال که شباهت های زیادی به هم دارند تفاوت های خاص خود را نیز دارند که ممکن است شما را در انتخاب یکی از آنها دچار شک و تردید کند. در این مقاله به مقایسه افزونه های All in One SEO و Yoast SEO پرداخته و ویژگی های هر یک از آنها را توضیح خواهیم داد. در این صورت بهتر می توانید تصمیم بگیرید که کدامیک از این دو برای سایت شما مناسب است.
اگرچه وردپرس به عنوان محبوب ترین پلتفرم ساخت سایت دارای بهینه سازی مناسبی است و اگر اقدام به طراحی سایت با وردپرس کرده اید می توانید تا حد زیادی خیالتان از بابت اصول درست طراحی آن راحت باشد اما همچنان سئو برای هر وب سایت وردپرسی لازم و ضروری است.
بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو می تواند گیج کننده و خستگی آور باشد. خوشبختانه مجموعه ای از بهترین افزونه های سئو وردپرس وجود دارد که به کمک صاحبان وب سایت ها آمده و کار را برای آنها آسان می کند.
افزونه های سئو متعددی در مخزن وردپرس به ثبت رسیده است که همگی آنها سعی داشته اند راه حل سئو برای کاربران وردپرس باشند. اما به مرور زمان دو افزونه خود را در رأس این لیست قرار داده و طرفداران بیشتری پیدا کرده اند.
یکی از این افزونه ها افزونه All in One SEO Pack است. این افزونه در سال 2007 ایجاد شده و از آن زمان خود را به عنوان یکی از افزونه های اصلی سئو وردپس معرفی کرده است و ماهانه توسط بیش از یک میلیون کاربر فعال استفاده می شود.
دیگر افزونه اصلی سئو افزونه Yoast SEO است. این افزونه در سال 2010 معرفی شده و در کمترین زمان خود را به All in One SEO رسانده و رقیب اصلی آن گردیده است. اگرچه Yoast SEO در بسیاری موارد مانند All in One SEO عمل می کند اما چند ویژگی کلیدی وجود دارد که باعث می شود این دو افزونه با یکدیگر متفاوت باشند.
در این مقاله افزونه های Yoast SEO و All in One SEO pack را مقایسه کرده و سعی می کنیم به شما کمک کنیم که کدامیک از این دو افزونه را برای سایت وردپرسی خود انتخاب کنید.
به خاطر داشته باشید که هر دو این افزونه ها به دلایل متعدد محبوب کاربران هستند و شاید نتوان به طور قطع یکی از آنها را انتخاب کرد اما Yoast و All in One اینقدر با یکدیگر متفاوت هستند که پس از خواندن این مقاله می توانید به راحتی تصمیم بگیرید که کدامیک را در سایت وردپرسی خود استفاده کنید.
ما ویژگی های هر افزونه را در چهار حوزه زیر مورد بررسی قرار می دهیم:
- تنظیمات و پیکربندی کلی
- آنالیز محتوا on-page
- شبکه های اجتماعی
- ویژگی ها و ابزارها
مقایسه Yoast SEO و All in One SEO Pack
ابتدا با افزونه Yoast SEO شروع کرده و توضیح مختصری در مورد نحوه استفاده از این افزونه ارائه می کنیم.
Yoast SEO
یواست سئو افزونه ای است که به صورت رایگان در مخزن وردپرس موجود می باشد. مانند هر افزونه دیگری کافی است آن را در سایت خود نصب و فعال سازی کنید. در مقاله آموزش افزونه Yoast SEO می توانید اطلاعات کاملی درباره این افزونه و نحوه استفاده از آن به دست آورید.
پس از فعال سازی افزونه متوجه خواهید شد که متاباکس افزونه Yoast در صفحات ویرایش سایت شما اضافه خواهد شد. هر زمان که بخواهید یک نوشته یا برگه را ویرایش کرده یا ایجاد کنید، متاباکس Yoast SEO را در انتهای نوشته یا برگه خواهید دید.
سه تب مهم در متاباکس Yoast SEO وجود دارد. اولین تب گزینه های بهینه سازی محتوا است و چیزی است که Yoast SEO را از دیگر افزونه ها متمایز کرده است.
اولین قسمت گزینه های بهینه سازی محتوا بخش “تمرکز کلمه کلیدی” است. کلمات کلیدی فونداسیون هر بهینه سازی در افزونه Yoast است. قبل از انجام هر کاری باید کلمه کلیدی که بیشترین ارتباط را با محتوای شما دارد، انتخاب کنید. این کلمه کلیدی را در قسمت “عبارت کلیدی کانونی” وارد کنید. خواهید دید که افزونه تمام محتوای آن صفحه را آنالیز کرده و دستورالعمل های لازم برای بهبود عملکرد سئو سایت را به شما می دهد.
در قسمت کلمه کلیدی می توانید ویرایش اسنیپت که در نتایج جستجوی گوگل نشان داده می شود را نیز انجام دهید.
قسمت بعدی خوانایی متن است. در این بخش افزونه Yoast اطلاعات اندکی در مورد میزان خوانایی محتوا براساس معیارهای خاصی در اختیار شما قرار می دهد. این معیارها براساس زبان انگلیسی تنظیم شده است و نگران گرفتن نمره خوب از این قسمت نباشید.
وقتی عملیات بهینه سازی محتوا را انجام دادید، گزینه بعدی تب شبکه های اجتماعی است. در این تب تمام گزینه های ممکن برای ادغام شدن با فیسبوک و توییتر را خواهید یافت. این گزینه ها شامل تنظیم عنوان ها، توضیحات و تصاویر برای هر یک از شبکه های اجتماعی فوق است.
تب آخر تب تنظیمات پیشرفته است. در این تب می توانید نوشته خود را برای موتورهای جستجو follow یا nofollow کنید. برای آشنایی با لینک های nofollow و انواع دیگر لینک ها می توانید مقاله nofollow کردن لینک ها در وردپرس را مطالعه کنید.
همچنین گزینه هایی برای تنظیم URL های کنونیکال و ایندکس شدن/ نشدن صفحه وجود دارد. برای آشنایی با این URL ها مقاله تگ Canonical در وردپرس را مطالعه کنید.
در ادامه مقایسه افزونه های Yoast و All in One به بررسی تنظیمات و پیکر بندی افزونه All in One SEO می پردازیم.
All in One SEO Pack
مانند افزونه Yoast، افزونه All in One SEO Pack نیز در مخزن وردپرس موجود بوده و کافی است آن را در سایت وردپرسی خود نصب و فعال سازی کنید. در مقاله آموزش افزونه All in One SEO می توانید اطلاعات کاملی درباره این افزونه و نحوه استفاده از آن به دست آورید.
پس از نصب و فعال سازی، All in One SEO هم در صفحات ویرایش سایت شما و هم در لیست نمایش برگه ها و نوشته ها ظاهر می شود.
ویرایش عنوان های سئو و توضیحات متا از صفحه همه نوشته ها گزینه ای است که All in One ارائه می دهد و Yoast فاقد آن می باشد.
متاباکس افزونه All in One SEO در صفحه ویرایش هر برگه یا نوشته نیز ظاهر خواهد شد. پس از ورود به صفحه ویرایش نوشته متوجه تفاوت رابط کاربری افزونه All in One و Yoast می شوید. افزونه All in one نیز دارای یک متاباکس برای ویرایش تنظیمات سئو است. اما متاباکس افزونه All in One تنها دارای دو تب است و تمام گزینه هایی که افزونه در اختیار شما قرار می دهد در این دو تب موجود می باشد.
این خصوصیت ممکن است برای بعضی کاربران راحت تر و سریع تر از تنظیمات چند صفحه ای Yoast SEO باشد. اما ممکن است برای برخی دیگر قرار گرفتن تمام تنظیمات در یک صفحه مقداری گیج کننده باشد.
در تب تنظیمات اصلی گزینه هایی برای وارد کردن کلمات کلیدی متا، توضیحات متا و انتخاب follow/nofollow و index/noindex وجود دارد.
برخلاف افزونه Yoast در این افزونه تنها می توان عنوان و توضیحات متا را وارد کرد و آنالیز محتوا و نمره دهی سئو صورت نمی گیرد. اما ابزارهای پیشرفته ای دارد که به شما اجازه می دهد ایندکس کردن/نکردن و فالو کردن/نکردن هر پست توسط موتورهای جستجو را کنترل کنید.
علاوه بر موارد ذکر شده، در این بخش یک گزینه دستی برای مستثنی کردن صفحه از نقشه سایت و خاموش کردن All in One SEO برای آن نیز وجود دارد.
برای اضافه کردن شبکه های اجتماعی به افزونه All in One SEO باید به مسیر سئوی کامل » مدیریت قابلیت ها رفته و افزونه Social Meta را فعال سازی کنید. این کار باعث اضافه شدن تب شبکه های اجتماعی به متاباکس All in One در زیر ویرایشگر نوشته یا برگه می شود.
تب بعدی که در مقایسه Yoast و All in One SEO مورد بررسی قرار می دهیم، تب شبکه های اجتماعی است. با کلیک بر روی این تب مشاهده می کنید که افزونه All in One SEO گزینه های بیشتری از افزونه Yoast در اختیار شما قرار می دهد. در این تب می توانید تصاویر و توضیحات سفارشی را برای استفاده در فیسبوک و توییتر تنظیم کنید.
هر یک از گزینه های این بخش دارای ویژگی های اضافه تری است که تاکید بیشتری بر روی جنبه های تکنیکی دارد. اگر به دنبال گزینه ای پیشرفته تری برای شبکه های اجتماعی هستید افزونه All in One SEO شما را نا امید نمی کند.
حال به مقایسه افزونه های Yoast و All in One SEO از جنبه های ذکر شده در ابتدای مقاله می پردازیم.
مقایسه Yoast و All in One SEO از نظر تنظیمات و پیکربندی کلی
هر دو افزونه Yoast SEO و All in One SEO Pack گزینه های زیادی در اختیار شما قرار می دهند. هر دو افزونه نهایت سعی خود را برای ساده تر کردن تنظیمات سئو برای کاربران انجام داده اند.
رابط کابری افزونه Yoast ظاهر زیبا و ظریفی دارد. ترتیب و نظم در آن رعایت شده و به هیچ وجه شلخته و درهم برهم نیست. وجود تنظیمات چند صفحه ای برای برخی کاربران کار کردن با این افزونه را راحت تر کرده است اما ممکن است برای برخی دیگر تنظیمات یک صفحه ای افزونه All in One SEO راحت تر باشد.
ویژگی مهم رابط کاربری افزونه All in One SEO ویرایش عنوان SEO، توضیحات متا و بروزرسانی کلمات کلیدی از لیست نوشته ها و برگه ها در پیشخوان وردپرس است. به همین دلیل ویرایش دسته ای در این افزونه بسیار راحت تر است.
Yoast و All in One SEO از نظر آنالیز محتوای on-page
در این قسمت از مقایسه افزونه Yoast و All in One SEO برنده مشخص است. Yoast به دلیل آنالیز صفحه پیشرفته و دقیق معروف است و All in One در این زمینه نمی تواند با Yoast رقابت کند.
ابزار آنالیز صفحه Yoast یک ابزار عالی برای کاربران مبتدی و پیشرفته است. بعد از انتخاب یک کلمه کلیدی، افزونه Yoast SEO محتوایی که در آن صفحه وارد کرده اید را آنالیز کرده و به محتوای شما نمره می دهد. سپس راهنمایی های لازم برای بهبود محتوا و عملکرد سئو سایت را به شما ارائه می دهد.
ابزار آنالیز صفحه Yoast فاکتورهای متعدد زیر را بررسی کرده و نتایج آن را در اختیار شما قرار می دهد:
- چگالی کلمه کلیدی
- وجود کلمه کلیدی در عنوان سئو
- لینک های خارجی
- لینک های داخلی
- خوانایی
- توضیحات متا
- تعداد کلمات
اگرچه نمرات داده شده به محتوا برای برخی فاکتورهای خاص با توجه به نیازهای منحصر به فرد شما ممکن است نامربوط یا غیر دقیق باشد، اما تقریباً در بیشتر موارد با بهترین شیوه های سئو مطابقت دارد.
در ادامه مقایسه افزونه های Yoast و All in One SEO به بررسی کارایی این افزونه ها در شبکه های اجتماعی می پردازیم.
Yoast و All in One SEO از نظر شبکه های اجتماعی
امروزه بازاریابی شبکه های اجتماعی موضوع مهمی است و بهینه سازی محتوا برای آنها مسأله فوق العاده مهمی محسوب می شود.
هر دو افزونه Yoast و All in One قابلیت ایجاد یکپارچه سازی با شبکه های اجتماعی برای توییتر و فیس بوک را ارائه می دهند. با این حال افزونه All in One SEO مزایای اضافه تر کمی نسبت به Yoast در این مورد دارد. این افزونه امکان اشکال زدایی فیسبوک را مستقیماً از پیشخوان وردپرس فراهم می کند.
مقایسه Yoast و All in One SEO از نظر ابزارها و ویژگی های لازم
سئوی on-page یک فرآیند همه جانبه است. به همین دلیل هر دو افزونه به غیر از متا تگ ها دارای ویژگی ها و ابزارهای اضافه دیگری نیز هستند تا شما را از نصب دیگر افزونه های سئو بی نیاز کنند و یک ابزار همه جانبه را در اختیار شما قرار دهند.
Yoast SEO دارای مجموعه ای از ویژگی های فراگیر و همه جانبه است که بیشتر جنبه های بهینه سازی سئو سایت را فراهم می کند. بعضی از این ابزارها و ویژگی ها عبارتند از:
- نقشه سایت (برای آشنایی با دیگر افزونه های این دسته به مقاله بهترین افزونه های نقشه سایت وردپرس مراجعه کنید).
- ناوبری نشانگر صفحات (breadcrumb)
- ایپورت کردن داده ها از سرچ کنسول گوگل
- متا تگ های گراف باز
- درون ریزی و برون بری داده سئو
- ویرایشگر robots.txt و htaccess. درون ساخته
افزونه All in One SEO نیز ویژگی های زیادی دارد اما بعضی از آنها به صورت پیش فرض فعال نیستند. برای فعال سازی آنها لازم است به مسیر سئوی کامل » مدیریت قابلیت ها بروید. این ویژگی ها عبارتند از:
- نقشه سایت XML
- Robots.txt در وردپرس
- ویرایشگر فایل
- بلاک کننده ربات های بد
- متا تگ های گراف باز
- درون ریزی و برون بری داده سئو
- مدیریت عملکرد
هر دو افزونه تقریباً ابزارها و ویژگی های یکسانی را ارائه می دهند. All in One SEO ویژگی های ناوبری بردکرامب (برای آشنایی با این ویژگی مقاله ساخت بردکرامب در وردپرس را مطالعه کنید) و ایمپورت کردن داده ها از سرچ کنسول گوگل را فراهم نمی کند اما نداشتن این دو ویژگی تأثیر بدی در سئوی سایت شما نمی گذارد. همچنین قابلیت فعال سازی ویژگی ها در صورت نیاز در افزونه All in One ممکن است برای بسیاری از کاربران خوش آیند باشد.
اگر چه نسخه رایگان هر دو افزونه داری ویژگی های زیادی است اما گزینه های پشتیبانی در نسخه رایگان هر دو آنها بسیار محدود است.
جمع بندی
هر افزونه ای که برای سایت وردپرسی خود انتخاب می کنید باید به این نکته توجه داشته باشید که افزونه ها مکمل سئو هستند نه استراتژی. هر دو افزونه Yoast SEO و All in One SEO Pack برای کمک به شما در بهبود سئو سایت تان طراحی شده اند اما هر کدام کارایی ها و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند.
اگر به دنبال یک افزونه هستید که نقش مشاور را برای شما ایفا کرده و به شما در مدیریت نوشتن محتوا و توسعه آن کمک کند، مطمئناً Yoast SEO انتخاب خوبی برای شما است.
اگر ترجیح می دهید با یک افزونه ساده کار کنید که یک راست سر اصل مطلب رفته و هر آنچه که لازم دارید را به یک روش سریع و قابل دسترس در اختیار شما قرار دهد، افزونه All in One SEO انتخاب خوبی است.
در هر صورت سعی کنید بر محتوای سایت خود تمرکز کنید. گوگل و سایر مرورگرها به افزونه ای که شما با آن کار می کنید اهمیتی نمی دهند.
امیدواریم این آموزش مورد توجه و استفاده شما قرار گرفته باشد.
بسیار پست عالی و جامعی در مورد مقایسه All in one seo و Yoast seo بود.
ممنونم