آموزش ساخت فروشگاه آنلاین | ساخت فروشگاه اینترنتی در وردپرس
یکی از بهترین راه های کسب درآمد در دنیای امروز ساخت یک فروشگاه آنلاین و استفاده از بستر اینترنتی است. هر کس که به کامپیوتر و اینترنت دسترسی داشته باشد می تواند بدون نیاز به داشتن مهارت خاصی یک فروشگاه آنلاین تأسیس کند. در این مقاله به آموزش ساخت فروشگاه آنلاین می پردازیم.
در این آموزش به شما نشان می دهیم که چگونه می توانید یک فروشگاه اینترنتی را از صفر تا صد بسازید، چه نوع محصولی را برای فروش انتخاب کنید و از چه فروشگاه سازی برای ساخت فروشگاه آنلاین خود استفاده کنید.
در ابتدا باید نوع محصولی که می خواهید بفروشید را مشخص کنید و اطلاعات لازم در مورد آن را به دست آورید. پس قبل از شروع ساخت فروشگاه آنلاین باید ببینیم چه اطلاعاتی برای انتخاب محصولی که می خواهید بفروشید نیاز دارید. در اولین گام آموزش به بررسی این موضوع می پردازیم.
آموزش ساخت فروشگاه آنلاین از صفر تا صد
چه محصولی در فروشگاه اینترنتی خود بفروشید؟
قبل از اینکه شروع به ساخت فروشگاه آنلاین کنید باید در مورد محصولی که می خواهید بفروشید تصمیم گیری کنید. انتخاب درست محصولات در موفقیت وب سایت شما نقش زیادی ایفا می کند.
در درجه اول محصول شما باید خریدار داشته باشد. به طور کلی محصولی که می خواهید بفروشید باید فاکتورهای زیر را دارا باشد:
- تقاضا در بازار: محصول شما در بازار چقدر مورد تقاضا است و چه کسانی می خواهند آن را بخرند. اگر تقاضا برای یک محصول بالا باشد احتمال بیشتری وجود دارد که مردم آن را از فروشگاه شما بخرند و برای آن پول پرداخت کنند. شما می توانید با ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی مانند ابزار رایگان Google’s Keyword Planner در مورد میزان تقاضا در بازار تحقیق کنید. به عنوان مثال کلمه کلیدی “مرطوب کننده ارگانیک پوست” را سرچ کنید. اگر حجم جستجو برای این کلمه کلیدی بالا باشد نشان می دهد که خریداران آنلاین زیادی دارد.
- رقابت: ممکن است تقاضا برای محصولی بسیار زیاد باشد اما اگر رقابت در آن حوزه نیز زیاد باشد این احتمال وجود دارد که فروشگاه آنلاین شما نتواند موفقیت زیادی کسب کند. به همین دلیل مهم است که تحقیقات کافی در مورد میزان رقابت در آن حوزه انجام دهید. یک جستجوی ساده در گوگل درباره کلمه کلیدی محصول مورد نظر خود انجام دهید و نگاهی به شرکت هایی که در نتایج اول گوگل نشان داده می شوند بیندازید. به این فکر کنید که چه کاری می توانید انجام دهید که متفاوت از رقبا بوده و خریداران را قانع کند که از فروشگاه شما خرید کنند.
- ترند: اگر بتوانید محصولاتی را در فروشگاه آنلاین خود بفروشید که ترند هستند می توانید خریداران آنلاین زیادی را جذب کنید. می توانید به فروشگاه های بزرگی مانند آمازون، eBay، Etsy یا فروشگاه های بزرگ آنلاین ایران مانند دیجی کالا نگاهی بیندازید و در بخش جدیدترین ها، پربازدیدترین ها یا معادل انگلیسی آنها What’s Hot و Most Wished For جدیدترین و پرتقاضاترین محصولات را پیدا کنید.
به یاد داشته باشید محصولی که می خواهید در فروشگاه آنلاین خود بفروشید باید مورد علاقه خودتان باشد. ساخت یک فروشگاه آنلاین و امید به کسب درآمد از آن بدون انتخاب محصولی که به آن علاقه داشته و در مورد آن اطلاعات کافی داشته باشید، امکان پذیر نیست و موفقیت را برای شما به همراه نمی آورد. اگر به محصولی که می فروشید علاقه مند بوده و به اهمیت آن ایمان داشته باشید، خریداران بیشتری از شما خرید خواهند کرد.
در ادامه آموزش ساخت فروشگاه آنلاین به شما کمک خواهیم کرد که انتخاب راحت تری برای محصول مورد نظر خود داشته باشید.
برای ساخت فروشگاه اینترنتی کالای دیجیتال بهتر است یا کالای فیزیکی؟
در ابتدا باید تصمیم بگیرید که قصد فروش محصولات دیجیتال یا کالاهای فیزیکی را دارید. کالاهای فیزیکی سال ها انتخاب محبوب فروشندگان برای خرید و فروش آنلاین بوده است اما در سال های اخیر محصولات دیجیتال به صورت فزاینده ای محبوبیت و ارزش بالاتری پیدا کرده اند.
در ادامه آموزش نگاهی به تفاوت های محصولات دیجیتال و فیزیکی در ساخت یک فروشگاه آنلاین می پردازیم.
محصول فیزیکی چیست؟
یک محصول فیزیکی یک کالای قابل لمس است که شما آنها را به مشتریان خود فروخته و باید با حمل و نقل به دست آنها برسانید. لباس، وسایل منزل، غذا، محصولات زیبایی، نقاشی و بسیاری موارد دیگر همه جزء محصولات فیزیکی هستند.
بسیاری از فروشگاه های آنلاین بزرگ مانند Amazon، Walmart، Target، American Apparel و Best Buy محصولات فیزیکی می فروشند.
محصول دیجیتال چیست؟
یک محصول دیجیتال یک کالای غیر قابل لمس یا یک نوع رسانه است که می تواند بارها و بارها به صورت آنلاین فروخته و توزیع شود بدون اینکه موجودی شما کاهش پیدا کند. محصولات دیجیتال به صورت فایل های دانلود، PDF ها، افزونه ها، ویدئوها، فایل های استریمینگ و بسیاری موارد دیگر دیده می شوند. کتابهای دیجیتال، موسیقی، هنر دیجیتال همگی نمونه هایی از محصولات دیجیتال هستند.
مزایا و معایب فروش محصولات دیجیتال و فیزیکی ( آموزش ساخت فروشگاه آنلاین )
محصولات فیزیکی و دیجیتالی هر کدام معایب و مزایای خاص خود را دارند. برای تصمیم گیری در مورد اینکه چه محصولی را در فروشگاه آنلاین خود بفروشید باید مزایا و معایب هر یک از این محصولات را بدانید و با آگاهی در مورد آن تصمیم بگیرید. در این قسمت از آموزش ساخت فروشگاه آنلاین به بررسی مزایا و معایب محصولات فیزیکی و دیجیتالی به صورت جداگانه می پردازیم.
محصولات فیزیکی
مزایا:
- مشخص بودن ارزش: اثبات ارزش محصولات فیزیکی بسیار آسان است. هدف از خرید یک محصول فیزیکی کاملاً مشخص بوده و درک آن آسان است.
- استفاده آسان: فروش محصولات فیزیکی معمولاً مستلزم آموزش، پشتیبانی و پیگیری نیست. کافی است آنها را بفروشید و به دست مشتری برسانید. پس از آن مشتری می تواند به راحتی از محصولات استفاده کند.
معایب:
- هزینه حمل و نقل: از آنجا که باید محصول را به دست مشتری برسانید باید هزینه حمل و نقل را در نظر بگیرید.
- زمان بیشتر: حمل یک محصول فیزیکی و به دست مشتری رساندن آن در سراسر کشور زمان زیادی می برد.
- انبار کردن: اگر قصد فروش محصولات فیزیکی دارید باید فکری برای انبار کردن آنها در یک مکان مناسب داشته باشید.
محصولات دیجیتال
مزایا:
- عدم نیاز به موجودی: با فروش محصولات فیزیکی شما نیازی به داشتن موجودی ندارید. بنابراین مجبور نیستید مقدار مشخصی از محصولات را آماده کرده و در انبار ذخیره کنید.
- بدون اتلاف وقت یا هزینه حمل و نقل: لازم نیست محصول دیجیتال را ارسال کنید. مشتریان محصولات دیجیتال را مستقیماً در دستگاه های خود دانلود می کنند، به این معنی که فوراً محصول را دریافت کرده و شما می توانید آنها را به صورت رایگان ارسال کنید.
- توسعه راحت تر: از آنجا که شما می توانید یک محصول را بارها بفروشید و با مسائلی مانند انبار کردن و ذخیره سازی مواجه نیستید، بسیار راحت تر است که کسب و کار خود را توسعه دهید.
- مدیریت راحت تر: با توجه به نکات ذکر شده در فوق فروش و مدیریت محصولات دیجیتال به صورت کلی راحت تر است.
معایب:
- اثبات سخت تر ارزش: از آنجا که محصول دیجیتال چیزی نیست که مشتریان آن را به صورت فیزیکی لمس کنند، اثبات ارزش آن برای مشتری سخت تر است.
- رقابت سخت تر: از آنجا که فروش آنلاین محصولات دیجیتال راحت تر است، تداد افرادی که مایل به فروش محصولات دیجیتال هستند نیز بیشتر است و در نتیجه رقبای بیشتر خواهید داشت. ضمن اینکه باید با فروش محصولات فیزیکی نیز رقابت کنید.
همانطور که مشاهده می کنید محصولات دیجیتال و فیزیکی هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. فروش محصولات دیجیتال در حال افزایش است زیرا فروش آنلاین آنها راحت تر بوده و نیاز به سرمایه اولیه زیادی ندارد. شما می توانید یک محصول دیجیتال را بارها بفروشید. اما محصولات فیزیکی نیز مشتریان خاص خود را دارند. بنابراین باید جوانب مثبت و منفی را در نظر گرفته و بهترین انتخاب را بسته به شرایط خود داشته باشید.
ساخت فروشگاه آنلاین بدون تحقیق کافی در مورد محصولی که می خواهید به فروش برسانید امکان پذیر نیست. در ادامه آموزش ساخت فروشگاه آنلاین به جنبه های دیگری از انتخاب محصول می پردازیم.
تولید محصول جدید یا فروش محصولات موجود در بازار ( آموزش ساخت فروشگاه آنلاین )
مرحله بعد در انتخاب نوع محصول، تصمیم گیری در مورد این مسأله است که محصول تولید شده توسط خود را بفروشید یا محصولاتی که در بازار وجود دارند را به فروش برسانید. در این بخش از آموزش ساخت فروشگاه آنلاین به بررسی این موضوع می پردازیم.
اگر می خواهید محصول خود را به فروش برسانید باید تخمین دقیقی از مدت زمانی که صرف ساخت یک محصول می شود داشته باشید. به عنوان مثال اگر می خواهید صنایع دستی بفروشید باید قبل از اینکه شروع به فروش محصولات خود کنید، موجودی خود را تا حدی تکمیل کرده و آنها را به همان صورتی که هست در معرض دید و فروش بگذارید. هر زمان که مشتری سفارشی را ثبت می کند باید زمانی که صرف آماده سازی محصول می شود را به اطلاع مشتری برسانید. طبیعتاً در این حالت مشتری برای دریافت محصول خود باید مدت زمان زیادتری صبر کند.
از طرف دیگر فروش محصولات دیجیتالی که خودتان آنها را فراهم کرده اید مانند فروش قالب وردپرس زمان کمتری می گیرد. می توانید یک قالب را در عرض چند ساعت تولید کرده و بارها و بارها آن را به فروش برسانید.
فروش محصولاتی که در بازار موجود است راحت ترین راه ممکن است. زیرا مجبور به صرف وقت برای ساخت یا تولید یک محصول نیستید. به علاوه با فروش محصولات موجود در بازار بسیاری از کارهایی که برای بازاریابی و فروش باید انجام دهید خود به خود حل می شود. زیرا خریداران با محصول و ارزش آن آشنا هستند و تصمیم گیری برای خرید راحت تر انجام می شود.
قبل از اینکه فروشگاه آنلاین خود را استارت بزنید باید انتظارات واقع بینانه ای داشته باشید. اگر تازه وارد تجارت الکترونیک شده اید و در این کار مبتدی هستید باید از اشتباهات متداول وب سایت های تازه تاسیس در حوزه تجارت الکترونیک آگاه باشید. اجتناب از این اشتباهات باعث می شود فروشگاه شما در مسیر موفقیت قرار بگیرد. در این بخش از آموزش ساخت فروشگاه آنلاین متداول ترین اشتباهات وب سایت های تازه تاسیس را بررسی می کنیم.
اشتباهات رایج در ساخت فروشگاه آنلاین (آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی)
انتظارات غیرواقع بینانه فروش
بدیهی است که افراد فروشگاه را برای فروش و کسب درآمد می سازند. بعضی افراد انتظار دارند به محض ساخت وب سایت و شروع به فروش محصولات به درآمد زیادی برسند. اما تبدیل شدن به یک فروشگاه آنلاین موفق با درآمد خوب، زمان و کار زیادی می طلبد. بنابراین باید اهداف واقع بینانه ای برای فروشگاه خود تعیین کنید. تعیین اهداف واقع بینانه و ردیابی آنها به شما کمک می کند تا گام به گام به موفقیت و هدفی که در نظر دارید نزدیک شوید.
تعیین اهداف واقع بینانه برای:
- فروش روزانه
- فروش ماهانه
- فروش سالانه
همچنین باید هزینه های فروشگاه آنلاین خود را در نظر بگیرید. فروشگاه شما تنها زمانی سودآور خواهد بود که درآمد حاصل از فروش از هزینه ها بیشتر شود. همانطور که فروشگاه شما رشد می کند می توانید اهداف و انتظارات خود را تغییر داده و آنها را با شرایط جدید منطبق کنید.
نداشتن مخاطب هدف
یکی از اشتباهاتی که در ساخت فروشگاه های آنلاین تازه تأسیس مشاهده می شود نداشتن مخاطب هدفمند است که در این قسمت از آموزش به آن خواهیم پرداخت.
اگر سعی کنید هر چیزی را به هر کسی بفروشید، فروشگاه شما موفق نخواهد بود. شما باید مخاطب هدف خود را مشخص کنید و فروشگاه خود را برای آن افراد طراحی و مجهز نمایید. همچنین باید مخاطبان خود را متقاعد کنید که به جای رقیبانتان از شما خرید کنند.
یک پروفایل مشتری برای مشتریان ایده آل خود ایجاد کنید که شامل موارد زیر است:
- جمعیت شناسی: اطلاعات پایه از مشتریان هدف مانند سن، جنسیت، محل سکونت، شغل، لایف استایل یا سبک زندگی و موارد دیگر.
- علاقه مندی ها: مخاطبان شما به چه چیزهایی علاقه دارند مانند آشپزی، کمپینگ، مد، ورزش و بسیاری موارد دیگر.
- ارزشها و باورها: ارزش هایی که برای مخاطبان شما مهم است مانند اخلاق، صداقت و غیره.
- مشکلات: مخاطبان هدف شما با چه مشکلات و مسائلی مواجه هستند و فروشگاه آنلاین شما چگونه می تواند به آنها در حل آن مشکلات کمک کند.
مشخص کردن ویژگی های فوق در مخاطبان هدف به کسب و کار شما کمک می کند تا با خریداران ارتباط برقرار کرده و فروش بیشتری داشته باشید.
در ادامه آموزش به بررسی جنبه های دیگری از اشکالات متداول در ساخت فروشگاه های آنلاین می پردازیم.
طراحی ضعیف سایت
بسیاری از مالکان وب سایت های تازه تاسیس از اهمیت طراحی خوب سایت غافل هستند. وب سایت شما غالباً اولین چیزی است که مشتری می بیند. اگر طراحی وب سایت شما شلوغ، غیر حرفه ای و ناوبری در آن سخت باشد خریداران تمایلی به خرید از شما پیدا نمی کنند.
بنابراین، مطمئن شوید که فروشگاه آنلاین شما یک قالب مدرن دارد، ناوبری در آن راحت صورت می گیرد و همچنین برای تلفن همراه نیز مناسب بوده و کاملاً رسپانسیو است. همچنین قرار دادن یک لوگو حرفه ای در سایت ای کامرس باعث افزایش اعتماد خریداران به وب سایت شما می شود.
خدمات ضعیف مشتری
سرویس دهی خوب به مشتری یکی از مهمترین بخش های یک فروشگاه آنلاین موفق است. مشتریان می خواهند مطمئن شوند حتی قبل از اینکه خریدی از سایت انجام دهند، خدمات خوبی دریافت می کنند. شما می توانید با اتخاذ سیاست هایی برای بازگشت مشتریان به وب سایت و ارائه اطلاعات تماس پشتیبانی مانند ایمیل و شماره تلفن یا حتی اضافه کردن چت زنده به وب سایت، این موضوع را اثبات کنید. سایت های وردپرسی می توانند از بهترین افزونه های جذب مخاطب هدفمند به این منظور استفاده نمایند.
اگر خدمات سریع و کارآمدی را به مشتریان خود ارائه ندهید، در معرض خطر از دست دادن مشتریان خود قرار می گیرید.
از اهمیت ساخت لیست ایمیل و افزایش آن نیز غافل نشوید. ایجاد لیست ایمیل مطمئن ترین روش ارتباطی با مخاطبان است و شبکه های اجتماعی به هیچ عنوان نمی توانند جایگزینی برای لیست ایمیل باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اهمیت ساخت لیست ایمیل و راه های افزایش لیست ایمیل خود مقاله آموزش ساخت لیست ایمیل در وردپرس را مطالعه کنید.
حال نوبت به انتخاب یک پلتفرم ای کامرس مناسب و آموزش ساخت فروشگاه آنلاین می رسد.
بهترین فروشگاه ساز برای ساخت فروشگاه اینترنتی
انتخاب یک پلتفرم مناسب برای ساخت فروشگاه اینترنتی مانند استخدام یک طراح دکوراسیون داخلی برای فروشگاه فیزیکی است و در جذب مشتری و تعامل مشتری با فروشگاه نقش بسیار مهمی دارد.
انتخاب یک پلتفرم مناسب برای کسب و کار شما بسیار حیاتی است زیرا اگر در انتخاب خود اشتباه کنید بازگشت آن سخت خواهد بود.
شما می توانید از سایت ها و پلتفرم های ای کامرس و یا از فروشگاه سازهای اشتراکی ایرانی برای ساخت فروشگاه اینترنتی خود استفاده کنید.
برخی از بهترین سایت ها و پلتفرم های ای کامرس عبارتند از:
- Wix Stores
- SiteBuilder
- BigCommerce
- Shopify
- Magento
- OpenCart
- WordPress+WooCommerce
برخی از فروشگاه سازهای اشتراکی ایرانی عبارتند از:
- پرتال
- شاپفا
- وبزی
- بیدُک
- ایران سرور
- سی فایو
- فروش گستر
- پوپش
- سی می پلاس
- ویرچو
در ادامه آموزش سه تا از بهترین پلتفرم های ای کامرس را معرفی می کنیم. از آنجا که اطلاعات موجود در سایت های فروشگاه سازهای ایرانی به فارسی نوشته شده است، برای آشنایی با فروشگاه سازهای ایرانی می توانید به سایت آنها مراجعه کرده و اطلاعات کافی در مورد آنها به دست آورید.
3 تا از محبوب ترین پلتفرم های ای کامرس Shopify، BigCommerce و WordPress+WooCommerce هستند. در ادامه آموزش ساخت فروشگاه آنلاین 3 پلتفرم ذکر شده را به اختصار معرفی می کنیم.
Shopify ( آموزش ساخت فروشگاه آنلاین)
Shopify یکی از بهترین پلتفرم های تجارت الکترونیک است که ساخت فروشگاه آنلاین را بسیار راحت کرده است. با استفاده از این پلتفرم نیاز به نصب هیچ نرم افزار یا سرور هاستینگ وب دیگری ندارید. در این بخش از آموزش با این پلتفرم بیشتر آشنا خواهیم شد.
Shopify به شما امکان سفارشی کردن طراحی فروشگاه خود را می دهد. البته گزینه های سفارشی سازی در مقایسه با یک پلتفرم تجارت الکترونیک خود میزبان محدود است. علاوه بر هزینه های ماهیانه، باید هزینه های معاملات را نیز برای هر سفارش پرداخت کنید. این بدان معنی است که هزینه واقعی شما با رشد فروشگاه افزایش خواهد یافت.
مزایا:
- کاربر پسند و یادگیری آسان
- مدیریت فروشگاه آنلاین
- مقیاس آسان و مقرون به صرفه
معایب:
- عدم کنترل کامل سایت
- پرداخت هزینه های معاملات
- سفارشی سازی محدود
BigCommerce
BigCommerce یکی دیگر از پلتفرم های ای کامرس هاست کامل است. به این معنی که شما می توانید بدون نیاز به مدیریت جنبه های فنی، یک فروشگاه آنلاین ایجاد کنید. کافی است یک حساب کاربری با BigCommerce ایجاد کرده، فروشگاه اینترنتی خود را با استفاده از یکی از چندین قالب شیک آن طراحی کنید، محصولات خود را اضافه کرده و شروع به فروش نمایید.
علاوه بر این، BigCommerce برخلاف Shopify هیچ هزینه معامله ای برای استفاده از دروازه های پرداخت اصلی قرار نمی دهد.
مزایا:
- کاربر پسند و آسان برای شروع یک سایت.
- بدون پرداخت هزینه معاملات
- ارائه هاست کامل و بدون نگرانی بابت مدیریت سایت
معایب:
- شما کنترل کامل خود را بر روی سایت خود ندارید.
- سفارشی سازی سایت شما محدود است
- محدودیت فروش سالانه آنلاین و نیاز به ارتقا در صورت لزوم
BigCommerce افزونه ای به نام BigCommerce for WordPress ارائه کرده است که با استفاده از آن سایت های ساخته شده با وردپرس می توانند به راحتی به یک فروشگاه اینترنتی نیرو گرفته با BigCommerce تبدیل شوند.
WooCommerce
WooCommerce یکی از بهترین فروشگاه سازهای وردپرس است که توسط آن کنترل کامل فروشگاه آنلاین خود را خواهید داشت. تقریبا 28٪ فروشگاه های آنلاین از WooCommerce برای فروشگاه آنلاین خود در بستر وردپرس استفاده می کنند.
از همه مهمتر، WooCommerce یک افزونه رایگان وردپرس است. بنابراین وردپرس کاران می توانند به راحتی بدون کوچکترین هزینه ای یک فروشگاه را با ووکامرس مدیریت کنند. علاوه بر این، اگر شما در حال حاضر یک وب سایت یا وبلاگ وردپرس دارید، می توانید به راحتی آن را با استفاده از WooCommerce به یک فروشگاه آنلاین تبدیل کنید.
WooCommerce همراه با ویژگی های درون ساخته متعددی مانند حمل و نقل، فرآیند پرداخت، مدیریت موجودی، کوپن ها، گزارش ها و موارد زیاد دیگری عرضه شده است. همچنین افزونه های رایگان و پرمیوم زیادی وجوه دارد که می توانید با استفاده از بهترین افزونه های ووکامرس فروشگاه اینترنتی خود را قویتر کنید.
برخی مزایا و معایب استفاده از ووکامرس عبارت است از:
مزایا:
- کنترل کامل سایت شما
- ووکامرس یک نرم افزار منبع باز است که سفارشی سازی آن با افزونه های زیاد آن به راحتی امکان پذیر است.
- ارزان تر از سایر پلتفرم های تجارت الکترونیک.
- بدون نیاز به پرداخت هزینه معاملات
معایب:
- شما باید امنیت، به روز رسانی ها، پشتیبان گیری و … سایت خود را خودتان مدیریت کنید.
- ویژگی های نامحدود می تواند یادگیری آن را اندکی سخت کند.
- توسعه فروشگاه آنلاین اندکی دشوار است، زیرا شما مجبور هستید خودتان سایت را مدیریت کنید یا هزینه بیشتری برای میزبانی وب مدیریت شده پرداخت کنید.
در مقاله آموزش افزونه WooCommerce می توانید اطلاعات کاملی درباره نحوه استفاده از این افزونه، پیکربندی آن و ساخت صفحات محصول به دست آورید.
از آنجا که مخاطبان این مقاله مالکان سایت های وردپرسی هستند، در ادامه به آموزش ساخت فروشگاه آنلاین در وردپرس با استفاده از ووکامرس یعنی محبوب ترین افزونه ای که یک وب سایت وردپرسی را به یک فروشگاه آنلاین تبدیل می کند، می پردازیم.
آموزش ساخت فروشگاه آنلاین در وردپرس
برای ساخت هر فروشگاه اینترنتی به اولین چیزی که نیاز دارید نام دامنه، گواهینامه SSL و اکانت میزبانی وب است.
انتخاب هاست و نام دامنه
گام اول برای ساخت فروشگاه اینترنتی انتخاب هاست و نام دامنه است.
انتخاب هاست مناسب از این جهت دارای اهمیت است که نقش مهمی در سرعت بارگذاری سایت، پشتیبانی از حجم اطلاعات بارگذاری شده، امنیت وب سایت، پاسخگویی و پشتیبانی، قابلیت پشتیبانی کردن از بازدید بالای سایت و سایر موارد مرتبط با فروشگاه آنلاین دارد.
انتخاب یک نام مناسب برای فروشگاه نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. این نام باید با زمینه فعالیت شما هماهنگی داشته و یکتا و جذاب باشد. شما باید نام دامنه (Domain) را با استفاده از یک شرکت ثبت کننده دامنه ثبت کنید.
گواهینامه SSL یک لایه امنیتی خاص به وب سایت شما اضافه می کند، بنابراین می توانید اطلاعات حساسی مانند شماره کارت اعتباری و سایر اطلاعات شخصی را از مشتریان خود دریافت کنید. این کار برای ساخت فروشگاه آنلاین لازم است و تنها در این صورت می توانید اطلاعات کارت اعتباری مشتریان را بپذیرید. در مقاله آموزش نصب SSL نحوه فعال سازی SSL برای یک سایت وردپرس توضیح داده شده است.
نصب وردپرس و ووکامرس به عنوان بهترین افزونه برای ساخت فروشگاه اینترنتی
قبل از اینکه اقدام به ساخت یک فروشگاه اینترنتی کنید و محصولات خود را به معرض فروش برسانید باید یک سایت داشته باشید. برای ساخت وب سایت قویاً توصیه می کنیم که از وردپرس استفاده نمایید.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای بسیار محبوب برای ساخت وب سایت است که با استفاده از امکانات سفارشی سازی بسیار زیادی که دارد به شما امکان ساخت هر نوع وب سایتی که بخواهید را می دهد.
ابتدا وردپرس را روی هاست خود نصب کنید. شما می توانید وردپرس را در ابتدا روی لوکال هاست نصب و آزمایش کرده سپس آن را به هاست خود منتقل کنید. برای این کار می توانید آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست را مطالعه کنید.
پس از اینکه وردپرس را نصب کردید، برای ساخت فروشگاه آنلاین باید افزونه ووکامرس را روی سایت وردپرسی خود نصب و فعال سازی کنید. آموزش کامل نصب و فعال سازی افزونه ووکامرس و ساخت صفحات محصول را در مقاله آموزش افزونه WooCommerce مطالعه کنید.
حال فروشگاه شما تقریباً آماده است و می توانید صفحات محصول را در آن مشاهده کنید.
انتخاب قالب مناسب
نکته بسیار مهمی که پس از ساخت فروشگاه اینترنتی باید به آن توجه داشته باشید انتخاب قالب مناسب است.
قالب وردپرس ظاهر بصری وب سایت شما را کنترل می کند. برای اینکه یک ظاهر منحصر به فرد به وب سایت خود بدهید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک قالب مناسب پیدا کرده و روی آن نصب کنید. وردپرس امکان ویرایش قالب را هم به صورت دستی و هم با استفاده از افزونه های ویرایش قالب وردپرس فراهم می کند.
ووکامرس به صورت پیش فرض از قالب Storefront استفاده می کند. Storefront یک قالب رایگان وردپرس است که کاملاً با ووکامرس ادغام شده است.
اگر می خواهید قالب Storefront را بدون کدنویسی سفارشی کنید، می توانید بسته نرم افزاری Storefront را تهیه کنید که به شما کمک می کند یک ظاهر منحصر به فرد به سایت خود بدهید.
از طرف دیگر ، به راحتی می توانید از قالب های رایگان و غیررایگان سازگار با WooCommerce استفاده کنید. برای خرید قالب های غیررایگان باید به سایت های فروشنده قالب مراجعه کنید.
اگر تصمیم دارید از یک قالب رایگان استفاده کنید، می توانید از پیشخوان وردپرس اقدام به پیدا کردن قالب وردپرس سازگار با ووکامرس کنید.
برای این کار کافی است در پیشخوان وردپرس به مسیر نمایش » پوسته ها بروید. سپس بر روی دکمه “افزودن پوسته تازه” کلیک کنید. اکنون می توانید چند تا از بهترین قالب های وردپرس را در پیشخوان خود پیدا کنید.
وردپرس امکان ساخت وبلاگ در کنار فروشگاه آنلاین و ایجاد صفحات وب مستقل را می دهد. در ادامه آموزش به بررسی موارد زیر می پردازیم:
- چگونه به فروشگاه آنلاین خود یک وبلاگ اضافه کنید
- چگونه صفحات مستقل ایجاد کنید.
- چگونه یک منوی ناوبری اضافه کنید.
- چگونه یک ابزارک اضافه کنید.
- چگونه یک صفحه اصلی ثابت تنظیم کنید.
چگونه به فروشگاه آنلاین خود یک وبلاگ اضافه کنید؟
اگر می خواهید مشتریان با نام تجاری شما در ارتباط باشند، بازدید کنندگان بیشتری جذب کنید و فروش و درآمد بیشتری داشته باشید، باید یک وبلاگ را با فروشگاه آنلاین خود ادغام کنید. برای پی بردن به تفاوت بین وبلاگ و وب سایت روی لینک کلیک کنید.
تمام کسب و کارهای حوزه تجارت الکترونیک به یک وبلاگ نیاز دارند. با ادغام وبلاگ با فروشگاه خود می توانید اخبار برند خود را بروز کنید و با مشتریان خود در ارتباط باشید. داشتن یک وبلاگ منظم یکی از بهترین راه ها برای هدایت ترافیک ارگانیک به سمت سایت شما است.
برای ساخت و انتشار یک پست وبلاگ در وب سایت وردپرس و فروشگاه اینترنتی به ترتیب زیر عمل کنید:
در منو سمت راست پیشخوان وردپرس، دو گزینه مشابه را پیدا خواهید کرد که ممکن است کاربران جدید آنها را اشتباه بگیرند: نوشته ها و برگه ها.
اگر می خواهید یک پست ایجاد کنید که به ترتیب زمانی معکوس (جدیدترین نسخه) در وب سایت وردپرس شما نشان داده شود، نوشته ها را انتخاب کنید. نوشته ها را می توانید به دسته ها و برچسب ها سازماندهی کنید.
برای ایجاد اولین نوشته وبلاگ خود، در پیشخوان وردپرس به مسیر نوشته ها » افزودن نوشته بروید.
با اضافه کردن عنوان برای نوشته وبلاگ خود شروع کنید. پس از آن می توانید محتوای مورد نظر خود را در ویرایشگر نوشته وارد کنید. برای بارگذاری تصاویر در نوشته، تمام کاری که باید انجام دهید این است که تصویر را از کامپیوتر خود به ویرایشگر متن کشیده و سپس رها کنید.
در ویرایشگر کلاسیک وردپرس می توانید از دکمه “افزودن رسانه” نیز برای بارگذاری تصاویر و فیلم های خود استفاده کنید.
در ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس می توانید از بلوک تصویر برای اضافه کردن تصاویر به نوشته های وبلاگ استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله آموزش بلوک تصویر در ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس را مطالعه کنید.
چگونه صفحات مستقل در فروشگاه خود بسازید؟
شما نیاز به ساخت و اضافه کردن صفحات مستقل مانند صفحه درباره ما، صفحه تماس، صفحه شرایط و ضوابط و غیره به فروشگاه اینترنتی خود دارید.
اضافه کردن برگه تقریباً با اضافه کردن یک نوشته وبلاگ مشابه است. تنها تفاوت این است که برای ایجاد برگه جدید باید در پیشخوان وردپرس به مسیر برگه ها » افزودن برگه بروید. پس از اتمام کار روی دکمه انتشار کلیک کرده و صفحه را منتشر کنید.
چگونه یک منوی ناوبری اضافه کنید؟
منوی ناوبری شما به بالای وب سایت شما می چسبد. بنابراین بازدید کنندگان می توانند مهم ترین صفحات و لینک ها را به راحتی پیدا کنند.
برای افزودن منوی ناوبری در پیشخوان وردپرس به مسیر نمایش » فهرست ها بروید.
ابتدا باید نام فهرست را مشخص کنید. سپس نوشته ها، برگه ها، لینک های دلخواه و دسته بندی های موجود در سایت خود را از ستون سمت راست انتخاب کنید. پس از انتخاب، روی افزودن به فهرست کلیک کنید. با کشیدن و رها کردن ، می توانید ساختار فهرست را تنظیم کنید. همچنین می توانید برای ساختن منو کشویی تو در تو ، آیتم ها را کشیده و در جای مورد نظر خود رها کنید. پس از اتمام کار ، مکان نمایش را انتخاب کرده و روی دکمه ذخیره فهرست کلیک کنید.
چگونه ابزارک ها را اضافه و سفارشی سازی کنید؟
در وب سایت وردپرس به راحتی می توانید ابزارک های نوار کناری را به دلخواه خود اضافه کنید.
ابزارک وردپرس در مواقعی که می خواهید محتوای پویا مانند دکمه های شبکه های اجتماعی، فید های فیس بوک و غیره را در نوار کناری سایت خود نمایش دهید، بسیار مفید است.
اگر قالب شما از ابزارک فوتر پشتیبانی می کند، می توانید از آن برای اضافه کردن اطلاعیه های کپی رایت، لینک ها و غیره استفاده کنید.
در پیشخوان وردپرس به مسیر نمایش » ابزارک ها بروید و از میان ابزارک های موجود، گزینه های مورد نظر خود را انتخاب کنید. سپس آنها را کشیده و در محل مورد نظر خود رها کنید.
چگونه یک صفحه اصلی استاتیک ایجاد کنید؟
وردپرس به طور پیش فرض به جای یک صفحه ثابت، آخرین نوشته های وبلاگ شما را به عنوان صفحه اصلی سایت نشان می دهد. اگر می خواهید یک صفحه استاتیک سفارشی به عنوان صفحه اصلی خود تنظیم کنید ، مراحل زیر را دنبال کنید.
پس از ایجاد برگه اصلی در پیشخوان وردپرس به مسیر تنظیمات » خواندن بروید.
در بخش “صفحه اصلی شما نمایش داده می شود” گزینه “یک برگه یکتا” را انتخاب کرده سپس در فهرست کشویی “صفحه نخست” برگه مورد نظر برای نمایش به عنوان صفحه اصلی را انتخاب کنید. پس از اتمام کار ، روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید.
آخرین بخش از آموزش ساخت فروشگاه آنلاین در وردپرس به بحث گسترش وب سایت اختصاص دارد.
فروشگاه اینترنتی خود را گسترش دهید
گسترش ویژگی های اصلی فروشگاه ووکامرس به راحتی نصب افزونه ها یا اپلیکیشن ها است. در حالی که هر فروشگاه آنلاین از نظر خطوط محصول، مخاطبان هدف و غیره یکتا است، اما افزونه هایی وجود دارند که تقریباً همه فروشگاه ها باید از آنها استفاده کنند ، مانند افزونه فرم تماس با ما، افزونه Google Analytics ، افزونه سئو و موارد دیگر.
افزونه هایی که استفاده از آنها در همه فروشگاه های اینترنتی توصیه می شود عبارتند از:
- افزونه های فرم ساز وردپرس مانند افزونه WPForms
- افزونه های سئو وردپرس مانند افزونه Yoast SEO
- افزونه های امنیتی وردپرس مانند افزونه Sucuri
- افزونه های پشتیبان گیر وردپرس مانند افزونه Updraft Plus
- افزونه های کش وردپرس مانند افزونه W3 Total Cache
- افزونه های ضد اسپم وردپرس مانند افزونه Akismet
- افزونه های جذب مخاطب هدفمند مانند افزونه OptinMonster
در ضمن تکنیک هایی برای افزایش فروش و جلب رضایت مشتریان وجود دارد که استفاده از آنها سطح کسب و کار آنلاین شما را تا حد بسیار زیادی ارتقا می دهد. برخی از مهمترین این تکنیک ها عبارتند از:
از شبکه های اجتماعی بهره بگیرید: با توجه به گسترش روزافزون استفاده از شبکه های اجتماعی چاره ای جز اتصال فروشگاه خود به شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیسبوک، توییتر، لیندکین و … ندارید. خوشبختانه وردپرس امکان این کار را برای شما فراهم می کند. شما می توانید با استفاده از بهترین افزونه های ارسال خودکار مطالب وردپرس به شبکه های اجتماعی مانند افزونه NextScript مطالب خود را به محض انتشار در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.
به مشتریان خود انگیزه خرید بدهید: روش های مختلفی برای انگیزه دادن به مشتریان برای خرید از فروشگاه وجود دارد. ساده ترین آنها ارائه کوپن تخفیف با استفاده از ویژگی کوپن درون ساخته ووکامرس است. روش دیگر برگزاری رقابت و مسابقه های مختلف است. افزونه های بسیار زیادی برای برگزاری مسابقه در وردپرس وجود دارد که می توانید پس از ساخت فروشگاه اینترنتی خود از آنها استفاده کنید.
برای مشتریان وفادار خود پیشنهادات ویژه بدهید: یکی از بهترین راه ها برای بازگرداندن مشتریان به فروشگاه ارائه پیشنهادات ویژه به آنها است. تخفیف ارسال کالا در صورت خرید عمده، تخفیف در صورت معرفی فروشگاه به دوستان و یا یک هدیه ویژه روز تولد می تواند مثال هایی از این مورد باشد.
خبرنامه داشته باشید: بهترین راه برای اطلاع رسانی در مورد تخفیف ها، ارائه محصولات جدید، پیشنهادات ویژه و … ساخت و ارسال خبرنامه است. شما می توانید از سرویس هایی مانند MailChimp و افزونه MailPoet برای ارسال خبرنامه استفاده کنید.
لیست ایمیل خود را افزایش دهید: یکی از بهترین راه ها برای برقراری ارتباط با مشتریان ایجاد لیست ایمیل است. حتی با وجود شبکه های مختلف اجتماعی باز هم ساخت و افزایش لیست ایمیل اهمیت خود را از دست نداده است. برای آشنایی بیشتر با لزوم ایجاد لیست ایمیل و نحوه انجام این کار مقاله آموزش ساخت لیست ایمیل در وردپرس را مطالعه کنید.
امیدواریم این آموزش مورد توجه و استفاده شما قرار گرفته باشد و در ساخت و توسعه فروشگاه اینترنتی خود موفق باشید.
دیدگاه ها