nofollow کردن لینک ها در وردپرس | معرفی sponsored و ugc
در این مقاله قصد داریم به آموزش nofollow کردن لینک خارجی در ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس و نیز ویرایشگر کلاسیک آن بپردازیم و در مورد تغییرات اخیر nofollow کردن لینک های خارجی در بروزرسانی جدید گوگل توضیح داده و تگ های جدید sponsored و ugc که در این بروزرسانی اضافه شده اند را به صورت کامل معرفی کنیم.
هنگامی که شما به یک وب سایت خارجی لینک می دهید، موتورهای جستجو بخش کوچکی از قدرت لینک (Link authority) را از وب سایت شما به وب سایت دیگر منتقل می کنند. اگر شما صاحب آن وب سایت نبوده یا کنترلی روی آنها نداشته باشید بهترین کار برای سئو این است که ویژگی nofollow را به آن لینک اضافه کنید.
در این آموزش در مورد اینکه لینک nofollow چیست و چگونه می توانید لینک های nofollow را در نوشته ها، برگه ها و فهرست های ناوبری وردپرس ایجاد کنید، توضیح می دهیم. سپس تغییراتی که در آپدیت جدید گوگل برای nofollow کردن لینک ها ایجاد شده است و ویژگی های جدید sponsored و ugc که به nofollow اضافه شده است را به طور کامل توضیح داده و در مورد استراتژی که شما به عنوان مالک وب سایت باید در نظر بگیرید، صحبت می کنیم.
لینک nofollow چیست؟
وقتی به یک وب سایت لینک می دهید بخش کوچکی از Page authority یا اعتبار صفحه شما به آن وب سایت منتقل می شود. لینک nofollow یک نوع لینک است که به موتورهای جستجو می گوید از صفحه شما به وب سایتی که به آن لینک داده اید هیچ link authority منتقل نکند.
موتورهای جستجو مانند گوگل، ربات هایی دارند که برای کاوش کردن در وب سایت شما طراحی شده اند. این ربات های جستجو سعی می کنند بفمهند محتوای شما در مورد چیست، چگونه سازمان دهی شده است و بسیاری اطلاعات دیگر را از محتوای شما دریابند. به این ترتیب می توانند محتوای شما را در نتایج جستجوهای مرتبط نشان دهند.
یکی از مواردی که ربات های جستجو به آنها اهمیت زیادی می دهند، لینک های سایت شما هستند. به صورت پیش فرض تمام لینک ها به منابع شان “followed” هستند و برای ربات ها اطلاعاتی در مورد اینکه محتوای شما با چه صفحاتی در وب مرتبط شده است، فراهم می کند. در اکثر موارد شما می خواهید ربات های جستجو لینک های صفحات سایت را دنبال کنند.
با این حال انواع خاصی از لینک ها وجود دارند که می توانند به سئو سایت شما آسیب بزنند. در چنین مواردی می توانید لینک های nofollow در وردپرس ایجاد کنید. این لینک ها، لینک هایی معمولی هستند که کدی به آنها اضافه شده است. این کد به ربات های جستجو دستور می دهد منابع شان را دنبال نکنند. شما می توانید با وارد کردن ویژگی “rel=”nofollow ، هر لینکی را به لینک nofollow تبدیل کنید. بازدیدکنندگان انسانی شما متوجه هیچ تفاوتی بین این دو لینک نمی شوند.
توجه داشته باشید که nofollow کردن لینک ها باعث نمی شود این لینک ها از دید موتورهای جستجو پنهان شوند. بلکه از موتورهای جستجو درخواست می کند این لینک ها را نادیده بگیرند و موتورهای جستجو نیز این درخواست را می پذیرند. بنابراین استفاده از ویژگی nofollow در لینک ها تضمین نمی کند که هیچ تأثیری در سئو نداشته باشند. با این حال یک راه هوشمندانه برای به حداقل رساندن این تأثیر است.
چه زمانی باید از لینک nofollow استفاده کنید؟
در این قسمت از آموزش به بررسی این موضوع که در چه موقعیت هایی باید اقدام به nofollow کردن لینک ها کنید، می پردازیم.
دلایل زیادی برای استفاده از لینک های nofollow وجود دارد. ولی در کل بهتر است تنها زمانی از آنها استفاده کنید که دلیل خوبی برای انجام این کار داشته باشید.
متداول ترین موقعیت هایی که استفاده از لینک های nofollow توصیه می شود به صورت زیر است:
1- لینک های ارسال شده توسط کاربر
اگر بازدیدکنندگان شما اجازه داشته باشند که در قسمت کامنت ها لینک ارسال کنند ممکن است از این موقعیت سوء استفاده کنند. این لینک ها اغلب بی ربط بوده و حتی ممکن است به سایت های مخرب منجر شوند. کاربران می توانند در هر جایی از سایت لینک پست کنند و سایت شما همراه با آن Page Rank و link juice منتقل نماید. بهترین کار این است که این لینک ها را nofollow کنید. البته وردپرس به صورت پیش فرض این کار را انجام می دهد.
2- لینک های که تولیدکنندگان محتوا برای رفرنس دادن به مطالب خود ایجاد می کنند.
گاهی اوقات لازم است تولید کنندگان محتوا به سایتی به عنوان رفرنس لینک دهند اما نمی خواهند به آن مرتبط شوند. به عنوان مثال ممکن است نیاز باشد یک اینفوگرافیک را به یک سایت خبری لینک دهند اما نخواهند با آن سایت خبری تبادل لینک داشته باشند. در چنین موقعیت هایی استفاده از لینک nofollow بهترین راه حل ممکن است. ممکن است این لینک دهی باعث دریافت تعداد کمی بازدیدکننده برای آن سایت شود ولی این افزایش دائمی و قدرتمند نخواهد بود.
3- لینک هایی که ربطی به دیگر مطالب موجود در سایت ندارند.
فرض کنید یک فروشگاه دوچرخه سواری دارید. اگر به دلایلی در وبلاگ خود یک نوشته مربوط به دستور پخت کیک قرار دادید یا صفحه ای در سایت خود دارید که مربوط به تبلیغات یک فستیوال استوری تلینگ محلی است، ممکن است به منابع مربوط به آن موضوع تعداد زیادی لینک بدهید. در این حالت ممکن است گوگل یک نگاه کلی به وب سایت شما بیندازد و از آنجا که مطالب این صفحه با کل محتوای سایت شما مغایرت دارد فرض را بر این قرار دهد که صفحه شما بخشی از کمپین لینک سازی سئوی کلاه سیاه است و شما را برای آن مجازات کند. در چنین مواردی می توانید یک متاتگ nofollow به هدر سایت خود اضافه کنید. در این حالت تمام لینک های صفحه nofollow می شوند.
جالب است بدانید اتربیوت nofollow در ابتدا برای این موضوع به وجود آمد سپس برای دیگر موارد ذکر شده گسترش پیدا کرد.
4- لینک های افیلیت و دیگر لینک های اسپانسر شده
یکی از راه های خوب کسب درآمد از طریق وبلاگ قرار دادن محتوای دارای اسپانسر در سایت است. با این وجود خوانندگان شما و همچنین موتورهای جستجو باید بدانند که این محتوا دارای اسپانسر است. هر زمان که در وب سایت خود لینکی قرار می دهید که تنها به این دلیل در آنجا قرار داده شده که شما اسپانسر آن هستید، این لینک باید nofollow باشد.
اسپانسر شما به خاطر ترافیک بازگشتی از سایت شما براساس مخاطبان تان به شما مبلغی پرداخت می کند نه به خاطر link juice براساس Page Rank شما. این موضوع شامل لینک های افیلیت نیز می شود. بنابراین rel=”nofollow را به این لینک ها نیز اضافه کنید زیرا باید از آنها منفعتی به شما برسد نه اینکه رنکینگ جستجوهای شما را تحت تأثیر قرار دهند.
5- لینک هایی که در ساید بار یا فوتر سایت قرار می گیرند
اگر لینک هایی در ساید بار سایت خود قرار داده اید که در تمام صفحات وب سایت شما ظاهر می شوند آنها را nofollow کنید. به این دلیل که هر زمان یک نوشته جدید می سازید یا یکی از نوشته های قدیمی را بروزرسانی می کنید یک بک لینک جدید ایجاد می شود و در نهایت به صورت یک سایت نامطلوب در نگاه گوگل ظاهر می شوید.
این مورد شامل لینک های فوتر نیز می شود. به عنوان مثال اگر یک سایت طراحی سایت دارید و در فوتر سایت مشتریان به صفحه اصلی خود لینک داده اید، این لینک باید nofollow باشد. در این حالت بازدیدکنندگان می توانند روی لینک ها کلیک کنند اما در این حالت گوگل شما را مجازات نمی کند.
6- لینک به منابعی که به صورت بالقوه غیر قابل اعتماد و سوال برانگیز هستند.
در آپدیت جدید گوگل که در تاریخ 10 سپتامبر 2019 آن را اعلام کرد، برای هریک از موارد فوق تگ خاصی در نظر گرفته شده و تغییرات اساسی در تگ های nofollow به وجود آمده است. در ادامه آموزش ابتدا در مورد نحوه nofollow کردن لینک های خارجی در ویرایشگر گوتنبرگ و کلاسیک وردپرس توضیح داده و سپس به توضیح کامل تگ های sponsored و ugc و تغییرات جدید گوگل در nofollow کردن لینک ها می پردازیم.
آموزش تشخیص nofollow بودن لینک ها
تمام لینک های nofollow باید اتربیوت rel=”nofollow” را داشته باشند. مثالی از کد HTML لینک nofollow به صورت زیر است:
<a
href="https://example.com"
rel="nofollow">Google</a>
برای بررسی این موضوع که یک لینک nofollow است یا خیر باید موس خود را بر روی آن لینک قرار داده و روی آن کلیک راست کنید. سپس روی ابزار Inspect مرورگر خود کلیک کنید.
پنجره مرورگر شما به دو بخش تقسیم می شود. در پنجره پایینی سورس کد HTML لینک با ویژگی nofollow را مشاهده می کنید.
در ادامه مقاله نحوه nofollow کردن لینک ها را در ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس، ویرایشگر کلاسیک وردپرس و فهرست ناوبری سایت را آموزش می دهیم.
آموزش nofollow کردن لینک ها در وردپرس
آموزش nofollow کردن لینک ها در ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس
در این بخش از آموزش نحوه nofollow کردن دستی لینک ها در ویرایشگر گوتنبرگ را به صورت گام به گام توضیح می دهیم.
ابتدا در پیشخوان وردپرس به مسیر نوشته ها » افزودن نوشته رفته و یک نوشته جدید ایجاد کنید. متنی که می خواهید به آن لینک اضافه کنید را انتخاب کرده و روی آیکون لینک کلیک کنید.
یک فیلد متنی درست در زیر متن انتخاب شده ظاهر می شود. لینک خارجی را در باکس نشان داده شده وارد کنید.
اگر می خواهید لینک در یک تب جدید باز شود روی آیکون نشانگر پایین کلیک کنید. یک منوی جدید باز می شود که می توانید دکمه “باز کردن در زبانه تازه” را فعال کنید.
پس از وارد کردن لینک و انجام تنظیمات روی آیکون اینتر کلیک کنید تا لینک به متن اضافه شود.
برای اضافه کردن اتریبیوت nofollow به لینک باید بلوکی که لینک در آن قرار دارد را انتخاب کرده و روی آیکون سه نقطه در گوشه سمت چپ بالای بلوک کلیک کنید.
فهرستی برای شما باز می شود. روی گزینه “ویرایش به عنوان HTML” کلیک کنید.
کد HTML لینک را مشاهده می کنید. اتریبیوت rel=”nofollow” را به المان های لینک اضافه کنید.
اگر ویژگی”rel=”noopener noreferrer را در کد HTML مشاهده کردید یک فاصله (space) بعد از noreferrer زده و بعد از آن nofollow را وارد کنید.
سپس مجدداً روی آیکون سه نقطه کلیک کرده و این باز گزینه “ویرایش بصری” را انتخاب کنید تا به فرمت بصری برگردید.
این عملیات لینک follow شما را به لینک nofollow تبدیل می کند.
این روش برای زمانی که می خواهید ویژگی nofollow را به تعداد کمی از لینک ها اضافه کنید مفید است. اما اگر در نوشته های خود تعداد زیادی لینک خارجی و افیلیت داشته باشید، برای سرعت بخشیدن به کار از ویرایشگر کد استفاده کنید.
برای این کار روی آیکون سه دکمه در بالای صفحه سمت چپ کلیک کنید. یک منوی کشویی باز می شود که از آنجا می توانید ویرایشگر کد را پیدا کنید.
با کلیک بر روی ویرایشگر کد، کد HTML صفحه را مشاهده خواهید کرد. لینک های خارجی و افیلیت را پیدا کرده و به همه آنها ویژگی nofollow را اضافه کنید.
پس از انجام کار مجدداً روی آیکون سه دکمه کلیک کرده و ویرایشگر دیداری را انتخاب کنید.
آموزش nofollow کردن لینک ها در ویرایشگر کلاسیک وردپرس
بسیاری از کاربران ترجیح می دهند از ویرایشگر کلاسیک وردپرس برای ایجاد نوشته ها استفاده کنند. Nofollow کردن لینک ها در ویرایشگر کلاسیک وردپرس برخلاف ویرایشگر گوتنبرگ با استفاده از افزونه بسیار راحت است ابتدا نحوه nofollow کردن لینک ها را به صورت دستی آموزش داده سپس افزونه ای را برای انجام این کار معرفی می کنیم.
برای انجام این کار باید با کلیک کردن روی تب Text به ویرایشگر متنی بروید. سپس “rel=”nofollow را به تمام لینک هایی که می خواهید اضافه کنید.
برای بازگشت به ویرایشگر بصری باید روی تب دیداری که در کنار تب متن قرار دارد کلیک کنید.
یکی از افزونه هایی که می توانید برای nofollow کردن لینک ها در ویرایشگر کلاسیک وردپرس از آن استفاده کنید افزونه Title and Nofollow For Links است. این افزونه تا تاریخ انتشار این مقاله برای استفاده در ویرایشگر گوتنبرگ بروزرسانی نشده است.
ابتدا این افزونه را نصب و فعال سازی کنید. برای انجام این کار می توانید راهنمای آموزش نصب افزونه وردپرس را مطالعه کنید. کار با این افزونه بسیار راحت است و احتیاج به تنظیمات خاصی ندارد.
در پیشخوان وردپرس به مسیر نوشته ها » افزودن نوشته رفته و یک نوشته جدید ایجاد کنید. سپس روی آیکون لینک در نوار ابزار کلیک کنید.
سپس لینک خارجی را در باکس متنی وارد کرده و روی آیکون تنظیمات کلیک کنید.
یک پنجره جدید برای شما باز می شود که می توانید چک باکس nofollow را مشاهده کنید. این چک باکس را تیک زده و روی بروزرسانی کلیک کنید.
آموزش nofollow کردن لینک ها در فهرست وردپرس
اگر در منوی ناوبری سایت خود لینک خارجی قرار داده اید می توانید به ترتیب زیر آن را nofollow کنید.
در پیشخوان وردپرس به مسیر نمایش » فهرست ها بروید. منویی که لینک خارجی در آن قرار دارد را انتخاب کرده و روی دکمه “گزینش” کلیک کنید.
سپس روی تب “پیوندهای دلخواه” کلیک کرده و متن لینک و آدرس URL لینک خارجی را وارد کنید. سپس روی دکمه “افزودن به فهرست” کلیک کنید تا آیتم جدید ساخته شود.
حال لینک خارجی در کنار دیگر آیتم های منو ظاهر می شود.
سپس روی دکمه “تنظیمات صفحه” در گوشه چپ بالای صفحه کلیک کنید و گزینه های پیوندهای هم سو (XFN) و هدف پیوند را انتخاب کنید.
سپس به سمت پایین صفحه اسکرول کرده و روی آیکون نشانگر پایین آیتم جدیدی که ایجاد کرده اید کلیک کنید تا تنظیمات آن باز شود.
در این صفحه می توانید در زیر متن پیوند گزینه های “پیوندهای هم سو (XFN)” و “باز کردن پیوند در زبانه تازه” را مشاهده کنید.
در فیلد “پیوندهای هم سو” عبارت nofollow را وارد کرده و تیک باز کردن پیوند در زبانه تازه را بزنید. سپس روی دکمه “ذخیره فهرست” کلیک کنید.
به این ترتیب می توانید لینک های خارجی موجود در سایت خود را nofollow کنید. اگر نگران nofollow کردن لینک ها در بخش کامنت ها هستید همانطور که قبلاً گفته شد وردپرس به صورت پیش فرض این کار را انجام می دهد.
برای nofollow کردن خودکار تمام لینک های خارجی در سایت باید بدانید که بسیاری از روش هایی که برای این کار استفاده می شوند از جاوااسکریپت استفاده می کنند که برای سئو سایت خوب نیستند. پس بهتر است از افزونه برای نوفالو کردن خودکار لینک های خارجی استفاده کنید. یکی از بهترین افزونه ها برای مدیریت لینک های داخلی و خارجی و نوفالو کردن خودکار لینک های خارجی، افزونه External Links است. این افزونه به تازگی بروزرسانی شده و با اضافه کردن تگ های sponsored و ugc با آپدیت جدید گوگل کاملاً هماهنگ است.
تغییرات nofollow کردن لینک ها در آپدیت جدید گوگل و تأثیرات آن روی سئو
گوگل در 10 سپتامبر 2019 دنیای سئو را با اعلام تغییرات بزرگی که در نحوه nofollow کردن لینک ها ایجاد کرد، تکان داد. در حالیکه این تغییرات برای کمک به گوگل در درک وب مفید است اما باعث سردرگمی کاربران شده و سوال های زیادی را به وجود آورده است.
معرفی تگ های جدید sponsored و ugc و تأثیر آنها بر سئو وردپرس
بعد از 14 سال از معرفی لینک های nofollow ، گوگل تغییرات مهمی را در سال 2019 در ویژگی nofollow ایجاد کرد. نکات مهم این تغییرات عبارت است از:
- انتساب لینک به سه روش قابل انجام است: nofollow ، sponsored و ugc که هر یک معنی متفاوتی دارد.
- ویژگی sponsored برای لینک هایی است که به هر طریقی پشتیبانی می شوند. از جمله این لینک های می توان به لینک های افیلیت و Ads و اسپانسر شده اشاره کرد. بنابراین اگر لینک هایی دارید که بابت آنها مبلغی دریافت می کنید، می توانید از این اتریبیوت برای آنها استفاده کنید.
- ویژگی ugc مخفف User Generated Content است که به محتوای ارسال شده از طرف کاربران اشاره دارد. به عنوان مثال می توان به کامنت های وبلاگ، وب سایت های QA و فروم ها و پلتفرم های وبلاگ نویسی اشاره کرد. یکی از اهداف اصلی “ rel=” ugc مبارزه با هرزنامه ها است. گوگل استفاده از ugc را برای لینک هایی که توسط کاربران ارسال می شود، مانند کامنت ها و پست های فروم ها، قرار داده است. البته تصریح کرده است که این ویژگی را می توانید برای کاربرانی که کاملاً شناخته شده هستند و به آنها اعتماد دارید، به کار نبرید.
- اکنون گوگل برای رتبه بندی سایت ها با هر یک از ویژگی های nofollow به عنوان “hint” رفتار می کند. به این معنی که این لینک ها به احتمال زیاد در رتبه بندی تأثیر نمی گذارند ، اما ممکن است گوگل تصمیم بگیرد که بخواهد دستورالعمل را نادیده گرفته و از لینکهای nofollow برای رتبه بندی استفاده کند.
- گوگل همچنان لینک های nofollow را برای خزیدن و ایندکس کردن نادیده می گیرد اما این رفتار در اول مارس 2020 تغییر می کند. در این مرحله گوگل با ویژگی nofollow به صورت hint برخورد می کند، به این معنی که ممکن است انتخاب کند در لینک های nofollow بخزد و آنها را ایندکس کند.
- شما می توانید از ویژگی های جدید در ترکیب با یکدیگر استفاده کنید. به عنوان مثال ، rel = “nofollow sponsored ugc” معتبر است و می توانید از آن استفاده کنید.
- پیوندهای پرداخت شده باید یا از ویژگی nofollow یا sponsored استفاده کنند (به تنهایی یا به صورت ترکیبی) و استفاده از ugc در پیوندهای پرداخت شده احتمالاً منجر به مجازات می شود.
- انتشار دهندگان محتوا لازم نیست کاری انجام دهند. گوگل هیچ پاداشی برای تغییر دادن لینک های قدیمی یا مجازاتی برای تغییر ندادن آنها قرار نداده است.
- انتشار دهندگان محتوا که از nofollow برای کنترل خزیدن ربات های گوگل استفاده می کنند نیاز به تجدید نظر در استراتژی خود دارند.
در ادامه آموزش nofollow کردن لینک ها در وردپرس توضیح بیشتری درباره هریک از موارد ذکر شده در بالا ارائه می کنیم.
تأثیر لینک های nofollow روی سئو در آپدیت جدید گوگل چیست؟
تا قبل از آپدیت جدید گوگل سئو کاران معتقد بودند که لینک های nofollow به صورت زیر عمل می کنند:
- برای خزیدن و ایندکس کردن استفاده نمی شوند (Google آنها را فالو نمی کند).
- برای رتبه بندی استفاده نمی شوند ، همانطور که توسط گوگل تأیید شده است ( البته بسیاری از سئوکاران سالها معتقد بودند که در واقع اینگونه نبوده است).
بحث و گمانه زنی های زیادی پیرامون بیانیه دوم وجود دارد و گوگل نسبت به این موضوع شفاف سازی نکرده است. شواهد و داده های تجربی حاکی از آن است که گوگل مدتهاست لینک های nofollow را به عنوان یک سیگنال رتبه بندی بالقوه در نظر گرفته است.
در آپدیت جدید گوگل بیان شد است که با ویژگی های جدید لینک های nofollow –شامل sponsored و ugc – به صورت زیر رفتار می شود:
- هنوز برای خزیدن و ایندکس کردن استفاده نمی شوند (در ادامه مقاله می توانید تغییراتی که در آینده رخ می دهند را مطالعه کنید)
- برای رتبه بندی در نتایج جستجو، همه دستورالعمل های nofollow اکنون رسماً یک “hint” هستند. به این معنی که ممکن است گوگل تصمیم بگیرد آنها را نادیده گرفته و از آنها برای اهداف رتبه بندی استفاده کند. بسیاری از سئوکاران معتقدند گوگل مدتی است که همین استراتژی را در پیش گرفته و اتفاق تازه ای نیست.
از اول مارچ 2020 این ویژگی های لینک به عنوان hint در نظر گرفته می شوند. به این معنی که:
- در بعضی موارد ممکن است برای خزیدن و ایندکس کردن از آنها استفاده شود
- در بعضی موارد ممکن است از آنها برای رتبه بندی استفاده شود
با تأکید بر روی کلمه “برخی”، گوگل صراحتاً اعلام کرده است که در بیشتر موارد به طور معمول به نادیده گرفتن پیوندهای nofollow ادامه می دهد.
آیا انتشار دهندگان محتوا باید تغییراتی در سایت خود ایجاد کنند؟
برای بیشتر وب سایت ها جواب منفی است. تنها در دو مورد است که صاحبان وب سایت ها باید از ویژگی های جدید sponsored و ugc استفاده کنند.
- سایت هایی که می خواهند به گوگل کمک کنند تا سایتهایی که به آنها لینک می دهند را بهتر بشناسد. به عنوان مثال اینکه سایتهایی مانند ویکی پدیا این تغییرات را اعمال کنند می تواند به نفع همه باشد. یا شاید سایت هایی که کاربرانشان به منابع با کیفیت بالا لینک می دهند بتوانند در بخش پرسش و پاسخ از ویژگی های جدید استفاده کنند.
- سایتهایی که از nofollow برای کنترل خزیدن استفاده می کنند. برای سایتهایی که دارای منوهای ناوبری بزرگ هستند، nofollow می تواند ابزاری مؤثر برای جلوگیری از هدر رفتن بودجه خزیدن گوگل باشد. خیلی زود است که بگوییم آیا انتشار دهندگانی که از nofollow به این روش استفاده می کنند قبل از اینکه Google شروع به استفاده از nofollow به صورت hint کند، باید تغییری در سایت خود ایجاد کنند یا خیر. اما بهتر است به این نکته توجه داشته باشند.
بسیاری از سئوکاران برای حفظ بودجه خزیدن یا جلوگیری از خزیدن ربات های گوگل در صفحات غیر ضروری شان، از nofollow استفاده می کنند.
بر اساس گفته های گوگل، به نظر می رسد شما هنوز هم می توانید از nofollow به این روش استفاده کنید، اما بعد از اول مارس 2020 ممکن است تصمیم بگیرند که این موضوع را نادیده بگیرند. سئو کارانی که از nofollow به این روش استفاده می کنند، برای جلوگیری از خزیدن ربات های گوگل در بخش های ناخواسته سایت خود نیاز به خلاقیت دارد.
امیدواریم این آموزش و نحوه nofollow کردن لینک ها مطابق با آپدیت جدید گوگل و استفاده از ویژگی های sponsored و ugc مورد توجه شما قرار گرفته باشد. منتظر دریافت پیشنهادات و انتقادات شما عزیزان هستیم.
ممنون از مقاله بسیار مفید و ارزشمندتون
سوالم اینه که نظرتون در مورد ویدیوهایی که بصورت embed از طریق پلتفرم های آپارات و یوتیوب استفاده می کنیم چیه؟
آیا اینها هم باید لینک شون nofollow باشه یا بشه؟
سلام محسن عزیز .. وقت بخیر .. معمولا لینکی که از سمت سرویس ها به سایت داده میشه، به سیاست اون سرویس دهنده بر می گرده که ما نقشی در نوع اون لینک نداریم…
کد تعبیه شو در سایت ما هم صرفا از سمت خود سرویس دهنده تعیین میشه… ولی لینکی که ما به اون کانال میدیم، اگه کانال خودمون باشه فالو مناسبه اما اگر کانال دیگران هستش، قطعا باید نوفالو باشه