Asset CleanUp افزونه افزایش سرعت و کم کردن حجم وردپرس
سرعت یکی از جنبههای مهم وب سایتهای وردپرس است که باید اهمیت زیادی برای آن قائل شوید. یکی از کارهایی که میتوانید برای افزایش سرعت وب سایت وردپرس خود انجام دهید، حذف کدهای HTML غیرضروری است و این دقیقاً همان کاری است که افزونه Asset CleanUp برای شما انجام میدهد.
موتورهای جستجو مانند گوگل برای مشخص کردن رنکینگها، سرعت سایت را در نظر میگیرند. همچنین احتمال اینکه بازدیدکنندگان، سایتهای کند را ترک کنند، بسیار زیاد است. بنابراین افزایش سرعت وردپرس مهم است.
کارهای زیادی وجود دارد که شما میتوانید برای افزایش سرعت وب سایت وردپرس خود انجام دهید که در مقاله راهنمای جامع افزایش سرعت وردپرس میتوانید از آنها مطلع شوید.
اما اغلب اوقات شما از یک قالب و تعدادی افزونه در سایت وردپرس خود استفاده میکنید که فعال هستند و در تمام صفحات سایت اجرا میشوند. اما نیازی به استفاده از همه آنها در تمام صفحات نیست. در چنین شرایطی برای بهبود سرعت سایت و تمیزتر کردن کد منبع HTML، بهتر است از بارگیری آن استایلها و اسکریپتها جلوگیری کنید.
به عنوان مثال ممکن است از یک افزونه فرم ساز برای ایجاد فرم تماس با ما در سایت خود استفاده میکنید و این افزونه به جای اینکه داراییهایش شامل فایلهای CSS و JS را فقط در صفحه تماس با ما لود کند، در تمام صفحات وب سایت بارگیری میکند.
“Asset CleanUp” صفحه شما را اسکن کرده و تمام داراییهای بارگیری شده را شناسایی میکند. تمام آنچه که باید انجام دهید این است که CSS/JS ی که برای بارگیری لازم نیست را انتخاب کنید.
این افزونه در ترکیب با یکی از افزونههای کش وردپرس (مانند افزونه WP Rocket، افزونه WP Fastest Cache یا افزونه W3 Total Cache)، یک شرکتهاستینگ وب که پکیجهایی با کش در سطح سرور ارائه میدهد یا سرویسی مانند Cloudflare که کش صفحه آن فعال است، بهتر کار میکند.
دراین مقاله افزونه Asset CleanUp را مورد بررسی قرار داده و نحوه استفاده از آن را آموزش میدهیم.
آموزش افزونه Asset CleanUp و افزایش سرعت و کم کردن حجم سایت وردپرس
ابتدا افزونه را از پایین صفحه دریافت نموده و آن را در سایت خود در بخش افزونهها نصب کنید. اگر منو افزونه را ندیدید یا اطلاعات جزئی تری لازم دارید، به راهنمای گام به گام ما در مورد آموزش نصب افزونه وردپرس مراجعه کنید.
بعد از اینکه افزونه نصب شد آن را فعال کنید.
قبل از شروع کار با افزونه، توصیه میشود از وب سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. افزونه Asset CleanUp به شما این امکان را میدهد تا اسکریپتهای CSS و Java را غیرفعال کنید. اگرچه غیرفعال کردن آنها سرعت وب سایت شما را افزایش میدهد اما میتواند نتایج ناخواسته ای به دنبال داشته باشد. برای این کار می توانید از بهترین افزونه های پشتیبان گیر وردپرس استفاده کنید.
پس از فعال سازی افزونه در پیشخوان وردپرس زیرمنوی جدیدی به نام Asset CleanUp اضافه شده و صفحه خوش آمدگویی افزونه نمایش داده میشود.
تنظیمات پلاگین
روی زیرمنوی Settings کلیک کنید. صفحه ای مشابه شکل زیر مشاهده می کنید.
در صفحه تنظیمات Asset CleanUp ، گزینههای مختلفی برای عملکرد پلاگین در اختیار شما قرار میگیرد که در سمت راست صفحه می توانید آنها را مشاهده کنید. در بیشتر موارد، تنظیماتی که در این تب ها باید اعمال کنید، به سایت شما و آنچه میخواهید انجام دهید بستگی دارد.
Plugin Usage Preferences
این بخش، رفتار کلی Asset CleanUp را مدیریت میکند. مواردی مانند مدیریت در داشبورد، مدیریت در فرانت اند، طرح بندی لیست داراییها، ردیابی استفاده و موارد دیگر در این قسمت یافت میشود.
فعال بودن گزینه Manage in the Dashboard باعث میشود لیست داراییها در یک متاباکس در صفحه ویرایش نوشته یا برگه در پیشخوان نمایش داده شود.
توجه داشته باشید که بعضی اوقات لیست داراییها در داشبورد لود نمیشود. این امر میتواند به این دلیل باشد که “mod_security” ماژول Apache فعال است یا برخی از پلاگینهای امنیتی درخواست AJAX را مسدود میکنند. اگر این گزینه کار نمیکند، مدیریت لیست را در فرانت اند فعال کنید.
فعال کردن گزینه Manage in the Front End باعث میشود که اگر وارد سیستم شده باشید، لیست داراییها در زیر صفحه ای که در حال مشاهده آن هستید (صفحه اصلی، نوشته یا یک برگه)، نمایش داده شود.
در قسمت Allow managing assets to میتوانید گزینه مدیریت لیست داراییها را برای نقش کاربری خاصی که بهتر است همان گزینه پبش فرض مدیر باشد، فعال کنید.
در قسمت Assets List Layout میتوانید طرح بندی لیست داراییها را انتخاب کنید.
دیگر تب های موجود در صفحه تنظیمات افزونه Asset CleanUp عبارت است از:
Test Mode: در تب Test Mode میتوانید اشکال زدایی را فعال کنید. اگر بخواهید دقیقاً مشخص کنید که چهCSS و JavaScript ی در وب سایت خود نیاز دارید، این گزینه مفید است.
Optimize CSS: بخش بهینه سازی CSS به شما این امکان را میدهد که استایل شیتها را برای کاهش اندازه کل صفحه سایت خود ترکیب کنید. همچنین گزینههای مینیفای کردن، به تعویق انداختن و ترکیب کردن را ارائه میدهد.
Optimize JavaScript: بخش بهینه سازی JavaScript دقیقاً مانند Optimize CSS کار میکند. در صورت لزوم میتوانید JavaScript را مینیفای، ترکیب و درون خطی کنید. البته inline کردن در نسخه Pro ارائه شده است.
Site-Wide Common Unloads: اگر المانهایی در سایت دارید که آنها را نیاز ندارید، در این قسمت میتوانید آنها را آپلود کنید. شما میتوانید ایموجیها، oEmbedها، بلوکهای CSS گوتنبرگ و سایر عناصر را غیرفعال کنید.
HTML Source CleanUp: در این قسمت میتوانید برچسبها را در بخش <head> وب سایت خود حذف کنید. به عنوان مثال میتوانید برچسبهایRSD ، Windows Live Writer و برچسبهای نسخه وردپرس را حذف کنید.
Local Fonts: اگر از فونتهای محلی در سایت خود استفاده میکنید، میتوانید آنها را برای پیش بارگذاری تنظیم کنید. این گزینه میتواند بسته به فونتهایی که در اختیار دارید، باعث سرعت بخشیدن به سایت شما شود.
Google Fonts: گرچه فونتهای گوگل برای افزودن استایل به وب سایت شما بسیار مناسب هستند، اما در برخی شرایط سرعت آن را کاهش میدهند. در این بخش میتوانید آنها را برای بهبود عملکرد ترکیب، پیش بارگیری و پیش اتصال کنید. یک افزونه قدرتمند برای اضافه کردن فونت های گوگل به وب سایت وردپرس افزونه Easy Google Fonts است.
Disable XML-RPC: اگر نیاز به غیرفعال کردن XML-RPC دارید، Asset CleanUp این کار را آسان میکند. شما میتوانید از این گزینه صرف نظر کنید، فقط پینگ بکها را غیرفعال کنید یا کلاً XML-RPC را غیرفعال کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره پینگ بک می توانید مقاله پینگ بک و ترک بک در وردپرس را مطالعه کنید.
توجه داشته باشید که اگر از افزونه بهینه سازی دیگری استفاده میکنید، برخی از این گزینهها ممکن است غیرفعال شده باشند. به عنوان مثال افزونه W3 Total Cache دارای گزینههای مینیفای کردن است. اگر اینگونه باشد Asset CleanUp به شما اطلاع میدهد.
مدیریت بارگیری CSS و JS
در پیشخوان وردپرس به مسیر Asset CleanUp » CSS/JS Load Manager بروید.
در این قسمت میتوانید CSS ها و جاوااسکریپتها را غیرفعال کنید. چندین تب در این قسمت وجود دارد که هر کدام به شما میگویند که اسکریپتها را کجا بازیابی کنید. اما همه موارد غیرفعالسازی و فعالسازی از تب Homepage انجام میشوند.
ابتدا در قسمت Asset List Layout جایی که افزونه باید اسکریپتها را لیست کند را انتخاب کنید. این گزینه مشخص میکند که کدام اسکریپتها قابل مشاهده باشند و توسط گروهها به صورت واضح برچسب گذاری شوند. گزینه ای که با نیازهای شما منطبق است را انتخاب کنید.
به پایین اسکرول کنید و همه اسکریپتهایی که برای منطقه خاصی از وب سایت شما اعمال میشوند را خواهید دید.
هر اسکریپت چندین گزینه برای انتخاب دارد. برای غیرفعال کردن یک اسکریپت، روی دکمه کشویی کلیک کنید. اگر اسکریپت غیرفعال شود، قرمز میشود.
در کنار دکمه کشویی، یک چک باکس پیدا میکنید. اگر آن را فعال کنید، اسکریپت در سراسر وب سایت شما غیرفعال میشود.
اگر لازم است اسکریپت را در یک نوشته یا برگه خاص فعال کنید، آن نوشته یا برگه را به حالت ویرایش باز کنید و به سمت پایین صفحه اسکرول کنید تا متاباکس Asset CleanUp را مشاهده کنید. سپس روی چک باکس مربوط به آن کلیک کنید.
اگر چندین مدیر دارید که به این افزونه دسترسی دارند، میتوانید با اعمال هر تغییری یک یادداشت بگذارید. با کلیک روی گزینه Add Note میتوانید این کار را انجام دهید. همچنین با استفاده از این ویژگی میتوانید آنچه که اسکریپت در انجام میدهد را یادداشت کنید تا آن را فراموش نکنید.
با دقت اسکریپتهای موجود در وب سایت خود را مرور کرده و در صورت لزوم آنها را غیرفعال کنید. برای ذخیره تغییرات، روی دکمه “Update” در پایین صفحه کلیک کنید.
شما با موفقیت Asset CleanUp را تنظیم کردید.
جمع بندی
افزونه Asset CleanUp به شما امکان می دهد که دارایی های افزونه هایی که در سایت وردپرس شما نصب شده اند را در صحفه اصلی، نوشته ها یا برگه های خاصی غیرفعال کنید و به این ترتیب حجم سایت را کم کرده و سرعت بارگذاری آن را افزایش دهید.
تشخیص اینکه آیا وب سایت شما بدون ابزار سریعتر است، بسیار دشوار است. توصیه میشود از GTMetrix برای اجرای تست سرعت در وب سایت خود استفاده کنید.
امیدواریم این آموزش مورد توجه و استفاده شما قرار گرفته باشد.
دانلود افزونه
دیدگاه ها