WP Reset افزونه ریست کردن وردپرس و بازگشت به تنظیمات اولیه

WP Reset

اگر مدتی است که با وردپرس کار کرده اید، حتماً با شرایطی روبرو شده اید که آرزو می کردید کاش وردپرس یک دکمه ریست داشت و همه چیز به حال اول بازمی گشت. این دقیقاً کاری است که افزونه WP Reset برای شما انجام می دهد.

راه اندازی مجدد یا ریست کردن وردپرس فرآیندی است که طی آن وردپرس را به تنظیمات پیش فرض بازمی گردانید. مشابه کاری که برای تلفن همراه خود انجام می دهد و آن را به تنظیمات کارخانه برمی گردانید.

ریست کردن وردپرس باعث می شود تمام اپلیکیشن ها و شخصی سازی های شما حذف شده و شما بتوانید از نو شروع کنید.

برخی موقعیت ها وجود دارند که ممکن است باعث شوند به ریست کردن وردپرس و راه اندازی مجدد آن نیاز داشته باشید. به عنوان مثال:

  • از یک سایت دمو در کامپیوتر شخصی خود استفاه می کنید. اگر اقدام به نصب وردپرس روی لوکال هاست کرده اید، پس از انتقال سایت از لوکال هاست به یک سرور زنده، ممکن است بخواهید سایت را ریست کنید. همچنین اگر توسعه دهنده هستید و مرتباً قالب ها و افزونه ها را در نصب محلی خود آزمایش می کنید، می توانید هر چند وقت یکبار سایت تست خود را ریست کنید.
  • گاهی اوقت پیش می آید که در حال کار بر روی یک سایت جدید هستید و از تنظیمات و سفارشی سازی هایی که اعمال کرده اید، راضی نیستید. در این حالت می توانید به راحتی سایت خود را ریست کنید.
  • برای مشتری سایتی طراحی کرده اید و او چیزی بسیار متفاوت از آنچه که در حال حاضر وجود دارد می خواهد. در این حالت ممکن است لازم باشد وردپرس را ریست کنید.

افزونه WP Reset دیتابیس وردپرس را به حالت پیش فرض نصب آن برمی گرداند بدون اینکه هیچ فایلی را تغییر دهد. این افزونه تمام شخصی سازی ها و محتواها یا قسمت های انتخاب شده مانند تنظیمات قالب را پاک می کند. همچنین دارای مکانیسم هایی است که باعث می شود هیچ اطلاعاتی به صورت تصادفی پاک نشود.

WP Reset برای توسعه دهندگان قالب ها و افزونه ها بسیار مناسب است و فرآیند تست کردن و اشکال زدایی را با فراهم کردن راهی برای ریست کردن تنظیمات و تست مجدد کدها، آسان می کند. همچنین تنها ابزار توسعه وردپرس برای  افراد غیر توسعه دهنده است. در این مقاله به آموزش این افزونه می پردازیم.

آموزش افزونه WP Reset و نحوه ریست کردن تنظیمات وردپرس

قبل از نصب و فعال سازی افزونه بهتر است از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. به این ترتیب اگر بعد از ریست کردن سایت پشیمان شدید می توانید از نسخه پشتیبان سایت خود را بازیابی کنید. برای این کار می توانید از بهترین افزونه های پشتیبان گیر وردپرس استفاده کنید.

ابتدا افزونه را از پایین صفحه دریافت نموده و آن را در سایت خود در بخش افزونه ها نصب کنید. اگر منو افزونه را ندیدید یا اطلاعات جزئی تری لازم دارید، به راهنمای گام به گام ما در مورد آموزش نصب افزونه وردپرس مراجعه کنید.

پس از اینکه افزونه نصب شد آن را فعال کنید. پس از فعال سازی افزونه در پیشخوان وردپرس به مسیر ابزارها » WP Reset بروید. صفحه ای مشابه شکل زیر مشاهده می کنید.

WP Reset

در این صفحه جدولی را مشاهده خواهید کرد که نشان می دهد دقیقاً چه قسمت هایی از سایت شما ریست می شود. همانطور که در این جدول مشاهده می کنید ریست کردن باعث حذف همه نوشته ها ، برگه ها، انواع پست های سفارشی ، دیدگاه ها، ورودی های رسانه، کاربران و همه جداول های پیش فرض پایگاه داده وردپرس شما می شود.

اما فایل های رسانه، افزونه ها، قالب ها، هر فایل آپلود دیگر، تنظیمات سایت شما و حساب کاربری ورود به سیستم مانند گذشته باقی خواهند ماند.

باید به خاطر داشته باشید که فایل های رسانه پس از ریست، در کتابخانه رسانه شما نشان داده نمی شوند، اما در سرور شما موجود هستند.

تمام قسمت هایی که به صورت پیش فرض پس از ریست باقی می مانند می توانند به صورت جداگانه پاک شوند. در مورد نحوه انجام این کار در قسمت بعدی به صورت کامل توضیح خواهیم داد.

به سمت پایین صفحه اسکرول کنید تا قسمتی مشابه شکل زیر مشاهده کنید.

WP Reset

قبل از اینکه اقدام به ریست کردن سایت وردپرس خود کنید، سه گزینه به شما نشان داده می شود:

  • با فعال کردن گزینه Reactivate current theme می توانید قالب فعلی سایت خود را پس از ریست کردن، مجدداً فعال کنید (به صورت پیش فرض غیرفعال است).
  • با فعال باقی گذاشتن گزینه Reactivate WP Reset plugin، افزونه WP Reset پس از ریست کردن سایت، مجدداً فعال می شود.
  • با فعال کردن گزینه Reactivate all currently active plugins تمام افزونه هایی که در حال حاضر در سایت وردپرس شما فعال هستند، مجدداً فعال می شوند.

برای ریست کردن وردپرس، قبل از کلیک بر روی دکمه قرمز رنگ Reset Site باید عبارت reset را در فیلد تأیید بنویسید.

WP Reset پیامی را ارسال می کند که از شما می خواهد مجدداً تأیید کنید که می خواهید سایت خود را ریست کنید. برای ادامه روی دکمه “Reset WordPress” کلیک کنید.

WP Reset

برای چند ثانیه پیام “تنظیم مجدد در حال پیشرفت” را مشاهده خواهید کرد. سپس ، سایت شما ریست می شود.

در مرحله بعد ، صفحه اصلی پیشخوان وردپرس خود را با یک پیام موفقیت آمیز در بالای صفحه مشاهده خواهید کرد.

روشی که توضیح داده شد، هر آنچه که برای ریست کردن سایت وردپرس خود لازم دارید را در اختیار شما قرار می دهد. با این حال ، گزینه های دیگری نیز در WP Reset وجود دارد که ممکن است بخواهید از آنها نیز استفاده کنید.

پاک کردن فایل های قدیمی وردپرس در افزونه WP Reset

دکمه Reset وردپرس برای بازیابی پایگاه داده سایت شما به وضعیت اولیه آن بسیار عالی است و تضمین می کند که نصب وردپرس شما به حالت اولیه خود بازمی گردد. اما همه فایل های قدیمی سایت شما پاک نمی شوند.

برای پاکسازی کامل سایت وردپرس، WP Reset یک مجموعه ابزار اضافی در تب Tools در اختیار شما قرار می دهد.

با کلیک بر روی این تب صفحه ای مشابه شکل زیر مشاهده می کنید:

WP Reset

در این صفحه قسمت های مختلفی است که لینک دسترسی به همه قسمت ها در ابتدای صفحه قرار داده شده است. با کلیک بر روی هر لینک، به قسمت مربوطه دسترسی پیدا خواهید کرد.

Delete Transients: این گزینه کلیه ورودی های مربوط به transient پایگاه داده، از جمله ورودی های منقضی شده، غیرقابل انقضا و یتیم را حذف می کند. transient ها گزینه های وردپرس با زمان انقضا هستند. آنها به سرعت بخشیدن به سایت وردپرس شما و/یا کاهش بار منابع سرور به شما کمک می کنند. این گزینه دیتابیس را پاکسازی می کند اما هیچ فایلی را تغییر نمی دهد.

Purge Cache: این گزینه همه اشیاء کش ذخیره شده در فایل ها و پایگاه داده را حذف می کند.

Delete Local Data: با استفاده از این گزینه می توان همه داده های ذخیره سازی محلی و جلسه را حذف کرد. کوکی هایی که مسیر تنظیم سفارشی ندارند نیز حذف می شوند. حذف همه کوکی های وردپرس (از جمله کوکی های تأیید اعتبار) باعث حذف کلیه کوکی های مربوط به وردپرس می شود و کاربر (شما) در بارگذاری مجدد صفحه بعدی از سیستم خارج خواهید شد.

Delete Themes و Delete Plugins: افزونه WP Reset به طور پیش فرض فایل های افزونه ها و قالب ها را پاک نمی کند و تنها آنها را غیرفعال می کند. اما امکان پاک کردن فایل های قالب و افزونه ها را فراهم کرده است. برای حذف فایل های قالب ها و افزونه ها به ترتیب روی دکمه “Delete Themes” و “Delete Plugins” کلیک کنید. توجه داشته باشید که افزونه WP Reset نسخه پشتیبان تهیه نمی کند و حذف قالب ها و افزونه ها قابل بازگشت نیستند.

Clean Uploads Folder: با این کار تمام فایل های فولدر /wp-content/uploads ، از جمله هر زیر فولدر و فایل در داخل آن حذف می شود. همچنین تمام فایل های رسانه شما حذف خواهد شد.

Empty or Delete Custom Tables: اگر در پایگاه داده خود جداول دلخواهی با پیشوند wp_ دارید، این گزینه آنها را خالی یا حذف می کند. خالی کردن جداول، تمام محتوا را از جداول حذف می کند، اما ساختار آنها را سالم نگه می دارد. این گزینه جداول را به طور کامل از پایگاه داده حذف می کند.

Delete .htaccess File: این گزینه فایل htaccess را در پوشه root نصب وردپرس شما حذف می کند (انجام این کار توصیه نمی شود مگر اینکه بدانید چه کاری انجام می دهید). اگر فقط می خواهید فایل htaccess را از داشبورد خود ویرایش کنید ، می توانید از افزونه رایگانWP Htaccess Editor استفاده کنید.

گرفتن snapshot از سایت وردپرس قبل از ریست کردن آن

WP Reset

WP Reset  به شما امکان می دهد قبل از ریست کردن سایت از آن یک snap shot بگیرید. اسنپ شات یک نقطه بازیابی برای پایگاه داده وردپرس است و این امکان را به شما می دهد که ببینید از زمان گرفتن عکس فوری چه تغییراتی را ایجاد کرده اید. در صورت لزوم می توانید از آن برای بازگرداندن تغییرات استفاده کنید.

توجه داشته باشید که اسنپ شات پشتیبان گیری از وردپرس نیست. برای بازگرداندن وب سایت خود هنوز باید نسخه پشتیبان تهیه کنید.

برای ایجاد عکس فوری ، بر روی تب Snapshots کلیک کنید. سپس به سمت پایین صفحه اسکرول کرده و روی دکمه Create Snapshot کلیک کنید.

از شما خواسته می شود برای اسنپ شات ، یک نام یا توضیح وارد کنید. پس از وارد کردن مقادیر، روی دکمه “Create snapshot” کلیک کنید.

بازیابی اطلاعات پس از راه اندازی مجدد سایت وردپرس

پس از راه اندازی مجدد سایت وردپرس ، هر نوشته یا برگه ای که سایت شما وجود داشت از بین می رود. اما برگه های پیش فرض و نوشته “سلام دنیا” را مشاهده خواهید کرد.

برای بازیابی اطلاعات قدیمی خود ، باید افزونه پشتیبانی که نسخه پشتیبان سایت خود را با استفاده از آن تهیه کرده اید، نصب و فعال سازی کنید.

سپس می توانید دستورالعمل های آن را دنبال کنید تا سایت خود را از نسخه پشتیبان بازیابی کنید. هنگامی که سایت خود را از نسخه پشتیبان تهیه کردید ، محتوای شما باید به سایت شما برگردد.

شما می توانید همه نوشته های خود را در قسمت نوشته ها » همه نوشته ها پیدا کنید.

امیدواریم این آموزش مورد توجه و استفاده شما قرار گرفته باشد.

دانلود افزونه

دانلود افزونه WP Reset
صفحه افزونه WP Reset

درباره ی مینا قدسی

مطلب پیشنهادی

AccessPress Social Icons

AccessPress Social Icons افزونه نمایش آیکون شبکه های اجتماعی وردپرس

AccessPress Social Icons افزونه ای است که به شما امکان می دهد آیکون های شبکه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *