تفاوت برچسب و دسته در وردپرس و 10 ترفند کاربردی برای بهبود سئو
برچسب و دسته در وردپرس نقش مهمی در سازماندهی صحیح نوشته های سایت شما دارند. آنها می توانند به شما کمک کنند تا رتبه بهتری در گوگل و سایر موتورهای جستجو کسب کنید، بازدید صفحات خود را افزایش داده و یک تجربه عالی را به بازدید کنندگان خود ارائه دهید.
در نامگذاری وردپرس، دسته و برچسب هر دو به عنوان طبقه بندی (Taxonomy) شناخته می شوند. تنها هدف آنها مرتب کردن مطالب شما برای بهبود قابلیت استفاده از سایت شما است.
با استفاده صحیح از برچسب ها و دسته ها، می توانید هم به ربات های خزنده موتورهای جستجو و هم به خوانندگان خود کمک کنید تا صفحات مختلف سایت شما را به سرعت و به راحتی پیدا کنند. برچسب ها و دسته ها نه تنها کل ساختار سایت را مدیریت می کنند بلکه قابلیت استفاده و دسترسی سایت شما را نیز تقویت می کنند که یک جنبه اصلی یک کسب و کار اینترنتی موفق است.
از آنچه گفته شده نتیجه می گیریم که شما نمی توانید در هنگام ایجاد یا استفاده از برچسب ها و دسته ها در سایت وردپرس خود مرتکب اشتباه شوید. زیرا بر تجربه کاربری و رتبه بندی سئو سایت شما به شدت تأثیر می گذارد.
از آنجا که برچسب ها و دسته ها بخشی جدایی ناپذیر از سایت وردپرس شما هستند، اگر اقدام به طراحی سایت با وردپرس کرده اید، حتما آنها را در مراحل اولیه ایجاد کنید در غیر این صورت ممکن است بک لینک ها و رتبه بندی سئو را از دست دهید.
در این مقاله سعی کرده ایم تعریف صحیحی از برچسب و دسته در وردپرس ارائه دهیم و تفاوت های آنها را ذکر کنیم. همچنین در مورد اینکه چگونه کار می کنند و چگونه می توانند باعث افزایش رنکینگ کلی سایت شما شوند، توضیح می دهیم.
دسته (Category) در وردپرس چیست؟
دسته ها عمومی ترین روش برای گروه بندی محتوا در سایت وردپرس هستند. یک دسته نمادی از یک موضوع یا گروهی از موضوعات است که به نوعی به یکدیگر مرتبط هستند.
دسته ها در وردپرس به شما کمک می کنند تا تمام نوشته های مرتبط را در یک گروه خاص سازماندهی کنید. این کار کاربران را تشویق می کند تا به سرعت و به راحتی در میان نوشته های شما جستجو کرده و اطلاعات بیشتری درباره آنها به دست آورند.
به عبارت ساده ، دسته ها باعث می شوند که هم موتورهای جستجو و هم خوانندگان بتوانند مطالب موجود در سایت شما را بیابند.
به عنوان مثال اگر یک سایت مربوط به معرفی نقاط گردشگری جهان داشته باشید می توانید از دسته های آسیا، اروپا، آفریقا، آمریکا و استرالیا استفاده کنید.
دسته می تواند در بالا یا پایین نوشته ها، در فهرست ناوبری سایت، در نوار کناری یا در هر نوشته به تنهایی نمایش داده شود. بهترین بخش این است که شما می توانید دسته های مختلفی را به هر نوشته اختصاص دهید تا محتوای شما به راحتی پیدا شود.
گاهی اوقات یک نوشته می تواند به طور همزمان به چند دسته متعلق باشد. با این حال بهتر است یک نوشته را به بیش از 2-3 دسته اختصاص ندهید.
نکته اینجاست که محتوای شما باید به صورت منظم سازماندهی شود تا دسترسی به آن برای خواننده آسانتر شود.
به عنوان مثال اگر نوشته ای بنویسید که آخرین اخبار را اعلام می کند، می توانید آن را در دسته “اخبار” قرار دهید. اگر یک آموزش در مورد چگونگی ایمن نگه داشتن سایت وردپرس خود بنویسید می توانید آن را در دسته “امنیت” قرار دهید. اما اگر اخباری مربوط به امنیت را منتشر کنید می توانید آن را به هر دو دسته “اخبار” و “امنیت” اضافه کنید.
بهتر است نوشته های زیادی را به دو یا چند دسته اختصاص ندهید. اگر متوجه شدید که مجبورید برای نوشته های زیادی این کار را انجام دهید، شاید نیاز باشد بعضی دسته های شما برچسب داشته باشند یا به زیردسته های یک دسته اصلی طبقه بندی شوند که در بخش های بعدی آموزش به صورت مفصل درباره آنها صحبت خواهیم کرد.
برای ویرایش دسته ها در سایت خود، در پیشخوان وردپرس به مسیر نوشته ها/ دسته ها بروید:
هر دسته شامل موارد زیر است:
- یک نام
- نامک (ساختار URL دسته چیزی مانند پیوندهای یکتا)
- انتخاب دسته مادر (اگر متعلق به دسته بزرگتر دیگری باشد)
- توضیح
به غیر از ایجاد دسته، می توانید هر زمان که یک نوشته را منتشر یا ویرایش کردید، در ساید بار سمت چپ صفحه ویرایش نوشته، یک دسته به آنها اختصاص دهید.
برچسب (Tag) در وردپرس چیست؟
طبق گفته های وردپرس، برچسب به وبمسترها کمک می کند تا نوشته های مرتبط به هم را نشان دهند. هنگامی که بازدید کنندگان بر روی یک برچسب خاص کلیک می کنند، به صفحه ای می رسند که در آن همه نوشته ها با همان برچسب نمایش داده می شوند.
برچسب به کاربران امکان می دهد تا به راحتی محتوای مورد نظر خود را جستجو کنند. این به صاحبان وب سایت کمک می کند تا ترافیک بیشتری به وب سایت خود وارد کنند و شانس تعامل با بازدید کنندگان را داشته باشند. به طور خلاصه ، برچسب ها خاص تر از دسته ها هستند.
برای ویرایش برچسب ها، به مسیر نوشته ها / برچسب ها در پیشخوان وردپرس بروید:
اگرچه نیازی به بازدید از آن بخش ندارید، اما خوب است که هر چند وقت یکبار آن را بررسی کنید تا ببینید از چه برچسب هایی در سایت خود استفاده کرده اید.
درست مانند دسته ها، می توانید هنگام نوشتن یا ویرایش یک نوشته وبلاگ، برچسب ها را نیز به آنها اختصاص دهید.
هنوز بسیاری از افراد به ویژه مبتدیان بین تشخیص دسته و برچسب دچار اشتباه می شوند. بنابراین در بخش بعدی آموزش به بررسی تفاوت های این دو می پردازیم.
تفاوت بین دسته و برچسب وردپرس چیست؟
دسته ها گروه بندی گسترده نوشته های شما است. شما می توانید به دسته به صورت موضوعات کلی یا فهرست مطالب سایت خود نگاه کنید. دسته ها برای این ساخته می شوند که بگویند وبلاگ شما در مورد چه چیزی است و به کاربران کمک کنند تا مطالب مورد نظر خود را به راحتی پیدا کنند.
دسته ها سلسله مراتبی هستند. به این معنی که شما می توانید براساس نیازهای خود از زیردسته ها استفاده کنید. رابطه دسته و زیردسته مانند رابطه والد و فرزند است. به عنوان مثال فرض کنید دسته ای به نام آسیا در سایت خود دارید. شما می توانید زیردسته های ویتنام، ایران، چین و … را برای آن داشته باشید.
برچسب ها برای توصیف جزئیات خاصی از نوشته های شما هستند. به آنها مانند کلمات فهرست سایت خود نگاه کنید. در واقع داده های جزئی هستند که می توانید برای طبقه بندی کوچک محتوای خود از آنها استفاده کنید. برچسب ها سلسله مراتبی نیستند. یعنی هیچ ارتباطی بین آنها وجود ندارد و همچنین اختیاری هستند.
در مثال قبل که از دسته آسیا و زیردسته ایران استفاده کردید می توانید برچسب های شیراز، تهران، اصفهان و غیره را برای آن بسازید. در این حالت اگر مطلبی برای مثال درباره تخت جمشید یا حافظیه نوشتید می توانید از برچسب شیراز برای آن استفاده کنید. کاربران با کلیک کردن بر روی برچسب شیراز می توانند تمام مطالبی که در وب سایت شما درباره شیراز است را بخوانند.
یکی از بزرگترین تفاوت ها بین برچسب و دسته این است که شما باید نوشته خود را در یک دسته قرار دهید اما نیازی به اضافه کردن برچسب ندارید. اگر نوشته خود را طبقه بندی نکنید، وردپرس آن را به صورت پیش فرض در دسته “طبقه بندی نشده” قرار می دهند. افراد غالباً دسته “طبقه بندی نشده” را به نام دیگری تغییر می دهند.
تفاوت دیگر در ظاهر پیوندهای یکتای دسته و برچسب است. اگر از “ساختار دلخواه” برای پیوندهای یکتای سایت خود استفاده می کنید، پیشوند پایه شما متفاوت خواهد بود به عنوان مثال URL شما برای دسته به صورت:
yoursite.com/category/iran
و برای برچسب به صورت:
yoursite.com/tag/shiraz/
خواهد بود.
ترفندهای کاربردی استفاده از دسته ها و برچسب ها برای بهبود سئو وردپرس
تحقیق کلمات کلیدی
اگر می خواهید رنکینگ وب سایت خود را در نتایج جستجوی گوگل بهبود ببخشید و ترافیک وب با کیفیت داشته باشید، می بایست برای سایت وردپرس خود از دسته ها و برچسب های حاوی کلمات کلیدی استفاده کنید.
با انجام یک تحقیق عمیق درباره کلمات کلیدی می توانید مجموعه ای از کلمات کلیدی مرتبط را برای سایت خود انتخاب کنید و آنها را در برچسب ها و دسته های سایت خود استفاده کنید تا موتورهای جستجو و بازدیدکنندگان شما آنها را فوراً پیدا کنند.
فقط اطمینان حاصل کنید که هر دو برچسب و دسته به نوشته های وبلاگ شما مرتبط باشند زیرا می توانند قابلیت دسترسی و خوانایی نوشته های وبلاگ شما را افزایش دهند.
دسته ها و برچسب های وردپرس را ساختار دهی کنید
قبل از انتشار محتوا، بهتر است یک ساختار سازمانی برای سایت خود ایجاد کنید. این کار باعث می شود هنگامی که مجبورید دسته ها، زیر دسته ها و برچسب ها را تغییر دهید، نیازی به تغییر مسیرهای صفحه نداشته باشید.
بسته به تحقیق کلمات کلیدی خود می توانید از برچسب ها و دسته ها برای مشاهده بهتر نوشته های وبلاگ خود استفاده کنید. اما به خاطر داشته باشید که نباید از دسته های زیاد در وب سایت خود استفاده کنید زیرا سایت شما را پیچیده تر می کند.
بهتر است در ابتدا با دسته های عمومی شروع کنید و با رشد سایت، در صورت نیاز زیردسته ها را اضافه کنید. البته هیچ اجباری به اضافه کردن زیر دسته ها نیست.
توجه داشته باشید که اگر مجبور شدید که به عقب بازگشته و دسته ها و/یا برچسب های نوشته های قدیمی خود را ویرایش کنید و همچنین ساختار پیوندهای یکتای سایت شما /category/postname/ است، حتماً از یک افزونه ریدایرکت وردپرس مانند افزونه Redirection یا نسخه پرمیوم افزونه Yoast SEO استفاده کنید.
در استفاده از برچسب ها در WordPress.org با دقت عمل کنید
وردپرس در دو نسخه مختلف موجود است:
- WordPress.com: پلتفرم وبلاگ نویسی رایگان
- WordPress.org: پر استفاده ترین سیستم مدیریت محتوا در جهان
این دو نسخه وردپرس اساساً انواع مختلفی از خدمات را ارائه می دهند، بنابراین باید در استفاده از برچسب ها و دسته ها روی این دو پلتفرم کاملاً مراقب باشید.
وقتی با WordPress.com کار می کنید ، می توانید از برچسب های زیادی استفاده کنید. این کار اجازه می دهد تا بازدید کنندگان بتوانند نوشته های مورد علاقه خود را با برچسب های مختلف پیدا کنند.
اما ، هنگامی که یک وب سایت WordPress.org را راه اندازی می کنید ، استفاده از برچسب های بیشمار می تواند منجر به مشکلات دوپلیکیت شود و تأثیر مخربی بر عملکرد کلی سایت بگذارد.
موتورهای جستجو ممکن است استفاده از برچسب های زیاد را کپی کردن دسته ها فرض کنند و محتوای شما را برای نمایش در نتایج شان مناسب ندانند.
دسته جداگانه ای برای نویسندگان ایجاد نکنید
در حین کار با وب سایت های چند نویسنده وردپرس، اکثر مدیر سایت ها برای جدا کردن نوشته ها و ساده تر کردن کار نویسندگان، دسته های خاصی را برای هر نویسنده ایجاد کنند. اما نیازی به این کار نیست زیرا وردپرس دارای سیستم طبقه بندی نویسنده است.
وقتی یک نوشته جدید را در یک سایت وردپرس با نام خود منتشر می کنید، نام شما در آن صفحه نمایش داده می شود.
از دوپلیکیت کردن دسته ها و برچسب ها در وردپرس خودداری کنید
از آنجا که دسته ها و برچسب ها برای کمک به افراد برای پیدا کردن دقیق و سریع محتوای مورد نظر آنها استفاده می شوند، بنابراین نباید از یک دسته و برچسب با نام مشابه در وب سایت خود استفاده کنید.
به عنوان مثال اگر یک دسته با نام “قالب وردپرس Tree” دارید ، نباید از یک برچسب با همین نام استفاده کنید. این کار باعث ایجاد مشکل دوپلیکیت یا تکراری بودن می شود و موتورهای جستجو را به اشتباه می اندازد که کدام صفحه را با توجه به جستجوی کاربر باید به او نشان دهند.
دسته ها و برچسب ها در وردپرس را نادیده نگیرید
موتورهای جستجو ممکن است وب سایتهایی که دسته ها و برچسب های نامناسب دارند را جریمه کنند. این امر موجی از وحشت را در بین اپراتورهای مختلف وب سایت ایجاد کرده است. در نتیجه، هنگام انتشار مطالب خود برای جلوگیری از احتمال جریمه شدن توسط موتورهای جستجو، به هیچ وجه از دسته ها و برچسب های غیر ضروری استفاده نمی کنند.
اما این کار برای بهینه سازی سایت اصلاً جایز نیست. اگر از دسته ها و برچسب ها در وب سایت خود استفاده نکنید، کاربران به سختی می توانند در نوشته های سایت شما جستجو کنند. همچنین بر عملکرد صفحات وب تأثیر می گذارد و ممکن است در نتایج موتور جستجو جای کمتری داشته باشید و تعداد کلیک های کمتری نصیب وب سایت شما شود.
بنابراین هرگز چنین ایده هایی را به کار نبرید. هر وقت لازم بود از هر دوی آنها استفاده کنید. اگر در مورد استفاده مناسب دسته ها و برچسب ها دچار مشکل هستید، می توانید از متخصصان سئو که در زمینه بهینه سازی وب سایت وردپرس تجربه دارند، مشاوره بگیرید.
اگر به شدت نگران مجازات محتوای تکراری در سایت خود هستید می توانید طبقه بندی دسته را (noindex ، follow) کنید. با استفاده از افزونه Yoast SEO می توانید این کار را انجام دهید.
برای این کار کافی است در پیشخوان وردپرس به مسیر سئو » ظاهر جستجو بروید و گزینه ” نمایش دسته ها در نتایج جستجو” را به حالت خیر تغییر دهید.
اگر می خواهید تنها دسته های خاصی را (noindex،follow) کنید، می توانید خود دسته ها را ویرایش کنید. افزونه Yoast تنظیماتی دارد که تنظیمات کلی را بازنویسی می کند.
وقتی شما چیزی را در سایت خود (noindex، follow) می کنید، به گوگل و سایر ربات های موتورهای جستجو می گوید تا تمام لینک نوشته ها را در آن دسته فالو کند بنابراین نوشته ها می توانند ایندکس شوند. اما بایگانی دسته اصلی ایندکس نمی شود تا از محتوای تکراری جلوگیری شود.
از اسامی ساده، واضح و توصیفی برای دسته ها استفاده کنید
برای استفاده بهتر از دسته های وردپرس، حتما از اسامی واضح و توصیفی استفاده کنید. این امر به بازدید کنندگان جدید این امکان را می دهد تا درباره وب سایت شما و نوع نوشته هایی که دارید ، تصویری روشن داشته باشند. آنها به راحتی می توانند مطالب مورد نظر خود را با کمک نام ساده و واضح دسته پیدا کنند.
بنابراین ، به جای پیچیده کردن کارها، باید بر روی ایجاد دسته های کاربر محور و توصیفی برای نوشته های متعدد وبلاگ خود تمرکز کنید.
از برچسب های وردپرس بیش از حد استفاده نکنید
استفاده بیش از حد از برچسب ها می تواند بر قابلیت استفاده و دسترسی سایت شما تأثیر بگذارد. مشخص نیست که چه تعداد برچسب برای استفاده در یک نوشته وبلاگ کافی است. اما باید از این واقعیت آگاه باشید که هر برچسبی که ایجاد می کنید، یک صفحه بایگانی جداگانه در سایت شما ایجاد می کند.
بنابراین ، اگر تعداد زیادی نوشته وبلاگ دارید، بهتر است برچسب هایی که حداقل 2 تا 3 نوشته به آن لینک می شوند را استفاده کنید.
ساختار درستی برای دسته های خود داشته باشید
اگر می خواهید همه نوشته های مرتبط شما به یک دسته خاص تعلق داشته باشند، ساختار دهی به دسته را فراموش نکنید. از آنجا که وردپرس می خواهد که هر نوشته حداقل به یک دسته تعلق داشته باشد، حتماً قبل از انتشار مطالب خود این کار را انجام دهید.
این کار هم به موتورهای جستجو و هم به خوانندگان کمک می کند تا نوشته های وبلاگ موجود در دسته خاصی را پیدا کنند.
برچسب ها کلمات کلیدی متا نیستند
اغلب افراد گمان می کنند که برچسب ها مانند کلمات کلیدی متا برای نوشته های وبلاگ هستند. دلیل اصلی که آنها سعی می کنند تا حد ممکن برچسب های بیشتری اضافه کنند نیز همین است.
توجه داشته باشید که برچسب ها کلمات کلیدی متا برای وبلاگ شما نیستند. حداقل به طور پیش فرض این طور نیست. افزونه های محبوب مانند افزونه Yoast به شما امکان می دهد تا از مقادیر برچسب خود در قالب کلمات کلیدی متا استفاده کنید. اما اگر این افزونه برای انجام این کار پیکربندی نشده باشد، برچسب های شما مانند کلمات کلیدی متا کار نمی کنند.
جمع بندی
سایت شما برای کاربران شما است نه برای ربات های گوگل. هدف هر موتور جستجو هنگام ارزیابی محتوای شما فکر کردن به همان شیوه ای است که کاربران در مورد سایت شما فکر می کنند.
اگر تصمیمات خود را براساس قابلیت استفاده اتخاذ کنید، مسلماً از مزایای سئو نیز بهره مند خواهید شد. دسته ها و برچسب ها تنها طبقه بندی های پیش فرض وردپرس هستند.
به وب سایت خود مانند یک کتاب نگاه کنید. فهرست مطالب (دسته ها) را هوشمندانه انتخاب کنید. مطمئن شوید که موضوعات کلی هستند اما مراقب باشید که ساده و صریح باشند. از برچسب ها برای ارتباط بین نوشته ها استفاده کنید.
هدف همیشه این است که سایت شما تا آنجا که ممکن است کاربرپسند باشد.
ممنون از مطالب مفیدی ارائه میدهید سپاسگزارم
تشکر