بهترین افزونه های پشتیبان گیر وردپرس و آموزش پشتیبان گیری به صورت دستی
پشتیبان گیری از جمله کارهای بسیار ضروری برای هر وب سایت وردپرسی است. تهیه نسخه پشتیبان یا بک آپ (backup) در وردپرس اگرچه کار چندان جذابی نیست اما انجام ندادن آن ممکن است به از دست رفتن همه فایلها و اطلاعات پایگاه داده شما منجر شود. پشتیبان گیری در وردپرس هم به صورت دستی و هم با استفاده از افزونه های مخصوص این کار امکان پذیر است. در این مقاله بهترین افزونه های پشتیبان گیر وردپرس را معرفی کرده و نحوه پشتیبان گیری به صورت دستی را نیز آموزش خواهیم داد.
پشتیبان گیری از وردپرس به شما این امکان را می دهد که وب سایت خود را به نقطه ای از زمان که سایت به درستی عمل می کرد، بازگردانید. بنابراین نه تنها در برابر مشکلات امنیتی مانند حملات هکرها از اطلاعات شما محافظت می کند بلکه در برابر مشکلاتی که ممکن است هاست شما با آن درگیر شده و باعث از بین رفتن اطلاعات شما شود یا اشتباهاتی که ممکن است خودتان مرتکب شده و باعث پاک شدن اطلاعات یا فایل خاصی شوید نیز از محتواها و اطلاعات شما محافظت می نماید. به همین دلیل است که بهترین افزونه های پشتیبان گیر جزء افزونه های ضروری کسب و کار وردپرس نیز هستند.
با توجه به مطالب فوق توصیه می شود بهطور مستمر از سایت خود پشتیبان تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل نسخه پشتیبان را بازیابی کرده و از همان نقطه کارتان را دوباره از سر بگیرید. همانطور که می دانید پشتیبان گیری اولین قدمی است که برای افزایش امنیت وردپرس برمی دارید. بنابراین آن را جدی بگیرید.
در این مقاله به شما نشان می دهیم که چگونه از سایت خود بدون استفاده از افزونه پشتیبان بگیرید. اما توصیه ما به شما استفاده از بهترین افزونه های پشتیبان گیر وردپرس است. این افزونه ها طراحی و کد نویسی بسیار قوی دارند و نه تنها هیچ مشکلی برای سایت شما به وجود نمی آورند بلکه استفاده از آنها اطمینان بخش تر بوده و باعث می شود خیالتان از نتیجه کار راحت باشد.
در ابتدا باید بدانید که یک وب سایت وردپرسی از چه فایل ها و قسمت هایی تشکیل شده و شما باید از کدامیک پشتیبان تهیه کنید.
از چه اطلاعاتی باید بک آپ بگیرید؟
یک سایت وردپرسی از سه بخش اصلی تشکیل شده است:
- هسته وردپرس
- فولدر wp-content شامل قالب ها، افزونه ها و آپلودها
- پایگاه داده شما
مهمترین بخش، پایگاه داده است. پایگاه داده شامل همه اطلاعات موجود در وبسایت شماست. این اطلاعات شامل تمام نوشته ها، برگه ها، دسته ها، لینک ها، کامنتها و اطلاعاتی است که کاربران در وبسایت شما وارد میکنند.
دومین بخش مهم فولدر آپلودها است که شامل تمام تصاویر و دیگر فایل هایی است که آپلود کرده اید.
افزونه ها و قالب ها اگر از نسخه اصلاح نشده آنها استفاده می کنید چندان مهم نیستند و می توانید بعداً دوباره آنها را آپلود کنید. اما اگر از نسخه سفارشی استفاده می کنید اهمیت بیشتری پیدا خواهند کرد زیرا جایگزینی آنها سخت تر می شود.
در انتها کدهای وردپرس چندان مهم نیستند زیرا در هر زمان از طریق یک دانلود ساده در دسترس عموم قرار دارند.
در یک سناریوی ایده آل توصیه می شود برای اطمینان، از کل دیتابیس وردپرس و کل فولدر wp-content بک آپ تهیه کنید. به این ترتیب شما تمام اطلاعاتی که برای بازیابی کامل وب سایتتان لازم دارید را در اختیار خواهید داشت.
در این مقاله دو روش ساده پشتیبان گیری از وردپرس را برای شما معرفی می نماییم:
- پشتیبان گیری از وردپرس با افزونه
- پشتیبان گیری از وردپرس به صورت دستی
در ابتدا با معرفی بهترین افزونه های پشتیبان گیر وردپرس شروع می کنیم.
معرفی بهترین افزونه های پشتیبان گیر وردپرس
تقریباً در ۹۵% موارد استفاده از افزونه برای پشتیبان گیری از وردپرس کافی است. اغلب افزونه های پشتیبان گیر وردپرس که مورد استفاده زیادی داشته و کیفیت بالایی نیز دارند به خوبی برای پشتیبان گیری و در عین حال بازیابی وب سایت مناسب هستند.
خوشبختانه سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارای افزونه های رایگان یا با قیمت پایین زیادی برای پشتیبان گیری است. در این مقاله چند افزونه پشتیبان گیری از وردپرس که استفاده زیادی توسط کاربران داشته اند را معرفی می کنیم.
UpdraftPlus (بهترین افزونه های رایگان پشتیبان گیر وردپرس)
با بیش از یک میلیون نصب فعال و گرفتن امتیاز ۴٫۸ از ۵، UpdraftPlus یکی از بهترین افزونه های پشتیبان گیر رایگان وردپرس است.
از مزایای این افزونه این است که بارگذاری نسخه پشتیبان را از طریق پلتفرم های ابری مانند Dropbox، Google Drive، Rackspace Cloud و… انجام می دهد که از بهترین راهها برای بارگذاری است و البته از همان فضای ابری هم نسخه ی پشتیبانی شده را بازیابی میکند. این افزونه نسخه پشتیبان را به ایمیل شما نیز ارسال خواهد کرد.
توجه داشته باشید اگر عمل پشتیبان گیری روی همان سرور قبلی انجام شود دیگر نمی توان آن را پشتیبان گیری نماید. نسخه پشتیبان همیشه باید در جای دیگری ذخیره شود تا مطمئن شوید در هر شرایطی می توان آن را بازیابی کرد.
یکی از ضعفهایی که سایر افزونههای موجود دارند، عدم سازگاری آنها با نسخه PHP هاست است اما این افزونه با تمامی نسخههای PHP وب سرور سازگاری کامل دارد.
این افزونه دارای دو نسخه رایگان و پرمیوم است. نسخه رایگان این افزونه دارای امکاناتی عالی برای پشتیبان گیری از وردپرس است. در واقع عموم کاربران میتوانند نیازهای خود را به خوبی با نسخه رایگان این افزونه برآورده کنند و هرگز هم نیازی به نسخه پرمیوم آن نداشته باشند.
برخی از ویژگیهای دیگر این افزونه عبارت است از:
- قابلیت تهیه نسخه پشتیبان از سایت
- قابلیت بازیابی بک آپ تهیه شده
- قابلیت ذخیرهسازی نسخه پشتیبان بر روی فضاهایی نظیر گوگل درایو، آمازون و وان درایو
- سرعت بالای افزونه در بازیابی اطلاعات
- قابلیت زمانبندی برای تهیه بک آپ
- تهیه خودکار بک آپ در زمانهای تعیین شده
- قابلیت مدیریت بک آپگیری چندین سایت توسط پیشخوان یک سایت
- قابلیت بک آپگیری دوباره در صورت وجود مشکل در فرآیند بک آپگیری
- پشتیبانی از تمامی نسخههای PHP
برای آشنایی با نحوه کار این افزونه و انجام تنظیمات آن روی لینک آموزش افزونه UpdraftPlus کلیک کنید.
BackUpWordPress (بهترین افزونه های رایگان پشتیبان گیر وردپرس)
افزونه BackUpWordPress یکی دیگر از بهترین افزونه های پشتیبان گیر وردپرس است که تاکنون توانسته بیش از ۲۰۰.۰۰۰ نصب فعال داشته باشد و امتیاز ۴.۷ از ۵ را از آن خود نماید.
این افزونه به شما این امکان را می دهد تا از وردپرس خود به طور کامل نسخه پشتیبان تهیه کنید. فایل پشتیبانی می تواند شامل پایگاه داده موجود شما و تمام فایل ها به همراه زمانبندی های موجود روی آنها می باشد.
دقت داشته باشید که قبل از نصب این افزونه ، نسخه PHP وبسایت خود را بررسی کنید . این افزونه با نسخه های وردپرس ۵٫۳٫۲ به بعد سازگار است. چنانچه نسخه وردپرس شما قبل از ۵٫۳٫۲ است نیاز است تا ابتدا وردپرس سایت خود را بروز رسانی کنید و سپس این افزونه را نصب کنید .
برخی ویژگیهای این افزونه عبارت است از:
- فوقالعاده ساده است و نیاز به تنظیمات خاصی برای راهاندازی ندارد.
- میزان حافظه مصرفی افزونه بسیار کم است و در محیط هاست اشتراکی نیز کار میکند.
- امکان مدیریت برنامههای چندگانه
- امکان ارسال فایل پشتیبان مورد نظر به ایمیل
- برای پشتیبانگیری سریعتر استفاده از mysqldump و zip
- در سرور لینوکس و ویندوز کار میکند.
پشتیبان گیری به سرورهای عمده ابری و همچنین ویژگی های دیگر در نسخه پرمیوم آن آورده شده است. برای آشنایی بیشتر با این افزونه و دریافت نحوه انجام تنظیمات آن روی لینک آموزش افزونه BackUpWordPress کلیک کنید.
BackWPup (بهترین افزونه های رایگان پشتیبان گیر وردپرس)
یکی دیگر از محبوب ترین و بهترین افزونه های پشتیبان گیر وردپرس افزونه BackWPup است. این افزونه قادر است از تمام پایگاه داده و فایل های شما پشتیبان گیری کرده و آنها را روی یک سرور یا در یک مکان ذخیره سازی دیگر مانند Dropbox یا Amazon ذخیره کند.
بزرگترین قدرت این افزونه تعداد سرورهای موجودی است که می توان نسخه های پشتیبان را برای آنها ارسال کرد. هرچند افزونه BackWPup دارای دو نسخه ی رایگان و پرمیوم است ولی امکانات نسخه رایگان آن کاملا کافی و عالی است.
برخی از ویژگی های این افزونه عبارت است از:
- ایجاد بکاپ از دیتابیس
- ایجاد خروجی XML از وردپرس
- گرفتن بکاپ از پلاگین های نصب شده
- بهینه سازی دیتابیس
- بررسی و تعمیر دیتابیس
- بکاپ گیری از فایل ها
- قابلیت ذخیره بکاپ ها در پوشه ی دلخواه، ارسال به FTP، ارسال به دراپ باکس، Microsoft Azure, RackSpaceCloud, Amazon S3 و …
- ارسال بکاپ ها از طریق ایمیل
- پشتیبانی از شبکه وردپرس چند سایته
برای دریافت اطلاعات بیشتر از نحوه کار این افزونه روی لینک آموزش افزونه BackWPup کلیک کنید. در نسخه pro این افزونه ویژگی های بیشتری وجود دارد.
Duplicator
Duplicator یکی از بهترین افزونه های پشتیبان گیر وردپرس است که نه تنها از داده های شما نسخه پشتیبان تهیه می کند، بلکه کل سایت وردپرس شما را نیز کپی می کند و از بهترین افزونه های انتقال سایت وردپرس است. شاید به همین دلیل است که افزونه Duplicator بیش از یک میلیون نصب فعال داشته و در حال حاضر امتیاز 4.9 از 5 را کسب کرده است.
این افزونه به شما امکان مهاجرت، کپی یا کلون کردن کل سایت خود از یک مکان به مکان دیگر را می دهد. بنابراین اگر به دنبال افزونه ای هستید که وقتی سایت شما در حال پایین رفتن است، آن را failover کند، Duplicator انتخاب مناسبی است.
برای استفاده صحیح از افزونه Duplicator به دانش فنی نیاز خواهید داشت و نمی توانید مانند سایر افزونه های موجود در این مقاله، برنامه خودکار تنظیم کنید.
برخی ویژگی های این افزونه عبارت است از:
- ساده برای تنظیم و پیکربندی.
- پشتیبان گیری از کل وب سایت یا بخش هایی از آن
- پشتیبان گیری از طریق Dropbox ، FTP ، Google Drive یا Amazon S3 برای ذخیره سازی ایمن
- محدود کردن تعداد نسخه های پشتیبان ذخیره شده
- پشتیبانی مشتری در نسخه Pro.
برای آشنایی بیشتر با این افزونه قدرتمند و نحوه استفاده از آن روی لینک افزونه Duplicator کلیک کنید.
VaultPress (بهترین افزونه های پرمیوم پشتیبان گیر وردپرس)
افزونه VaultPress تاکنون بیش از ۷۰۰۰۰ نصب فعال داشته و توانسته امتیاز ۴٫۴ از ۵ را کسب کند. این افزونه توسط شرکت Automatic، همان شرکتی که بخش عمده ای از هسته وردپرس را توسعه می دهد، ساخته شده است. بنابراین افزونه ای حرفه ای و قابل اعتماد و از بهترین افزونه های پشتیبان گیر وردپرس است.
اخیراً Automattic تصمیم گرفته که VaultPress را به صورت بخشی از اشتراک افزونه Jetpack تبدیل کند. حال به جای فروش VaultPress به عنوان یک محصول جداگانه، آن را به صورت بخشی از خدمات نسخه پرمیوم افزونه Jetpack ارائه می دهد.
Jetpack Backup یکی از افزونه های قدرتمند پشتیبان گیر وردپرس است و از آنجا که به عنوان یک افزونه پرمیوم قیمت بالایی ندارد و همچنین با استفاده از آن دیگر نیازی به یک افزونه امنیتی ندارید، بسیار مقرون به صرفه است.
این افزونه دارای منوی کاربری ساده ای است به طوریکه میتوانید به راحتی از هر قسمت از وردپرس که بخواهید، پشتیبان تهیه کنید. شما می توانید فایل ها را از پیشخوان خود به راحتی بازیابی کنید، فعالیت سایت خود را در زمان واقعی رصد کنید و از سایت خود در برابر تهدیدات امنیتی محافظت کنید..
تنها مشکل این است که شما باید یک پیشخوان جداگانه برای مدیریت مواردی مانند پشتیبان گیری، امنیت، آمار و فعالیت خود باز کنید.
برخی از ویژگی های این افزونه عبارت است از:
- پشتیبان گیری خودکار روزانه با ذخیره سازی نامحدود
- آرشیو پشتیبان ۳۰ روزه
- بازسازی وب سایت از نسخه پشتیبان با یک کلیک
- مانیتورینگ روزمره و حفاظت در برابر حمله بروت فورس
- حفاظت از اسپم
BackupBuddy
افزونه BackupBuddy در واقع یک افزونه بک آپ گیری پرمیوم و غیررایگان و از بهترین افزونه های پشتیبان گیر وردپرس است. پشتیبان گیری از تمام فایل های وردپرس، فایلهای رسانه، قالب و افزونه ها، نوشته ها، برگه ها، تنظیمات، حساب کاربری کاربران، نظرات، تنظیمات وردپرس، پایگاه داده، دسته بندی و برچسب ها، عکس ها و فیلم ها با استفاده از افزونه BackupBuddy به سادگی صورت می گیرد و در قالب یک فایل زیپ این نسخه های پشتیبان قابل دانلود بوده تا در مواقع لازم و ضروری از آنها استفاده کنید.
برخی از ویژگی های این افزونه عبارت است از:
- قابلیت ریستور اطلاعات بر روی سایت وردپرسی دیگر
- پشتیبان گیری کامل از پایگاه داده
- قابلیت مستثنی کردن جدول ها و فایل ها در هنگام گرفتن بکاپ برای کاهش حجم بکاپ و جلوگیری از مصرف زیاد منابع
- قابلیت ارسال ایمیل اطلاع رسانی در هنگام کامل بودن و حتی ناقص بودن بکاپ
- گرفتن و بازیابی بکاپ با چند کلیک ساده
- قابلیت اسکن تروجان
- اسکن و تعمیر کامل پایگاه داده در صورت وجود مشکل
- قابلیت مدیریت Cron برای وردپرس
اگر می خواهید اطلاعات بیشتری درباه این افزونه و نحوه استفاده از آن داشته باشید، مقاله آموزش افزونه BackupBuddy را مطالعه کنید.
BlogVault
افزونه پشتیبان گیری BlogVault بدون شک یکی از بهترین افزونه های پشتیبان گیر وردپرس است که بدون بالا بردن زمان بارگذاری سایت شما از سایتتان نسخه پشتیبان تهیه میکند. این افزونه نیز رایگان نیست ولی هزینه آن اندک است.
برخی از ویژگی های این افزونه عبارت است از:
- افزونه بدون پیکربندی و مناسب برای مبتدیان
- پشتیبان گیری خودکار روزانه+پشتیبان گیری براساس تقاضا
- بازیابی خودکار با تنها یک کلیک
- تعداد نامحدود پشتیبان گیری
- مهاجرت وب سایت با تنها یک کلیک
- پشتیبان گیری ابری امن (Dropbox، Amazon S3)
- پشتیبانی فنی
از دیگر افزونه های پشتیبان گیری در وردپرس می توان به WP-DB-Backup که تنها برای پشتیبانی دیتابیس است اشاره کرد.
پس از معرفی بهترین افزونه های پشتیبان گیر وردپرس نوبت به نحوه پشتیبان گیری از وردپرس به صورت دستی و بدون استفاده از افزونه می رسد.
آموزش پشتیبان گیری از وردپرس به صورت دستی
پشتیبان گیری از وردپرس به صورت دستی (بدون افزونه) مزایا و معایبی دارد.
مزایای پشتیبان گیری از وردپرس به صورت دستی
- از آنجا که در این روش به هیچ یک از افزونه های پشتیبان گیر وردپرس متکی نیستید بنابراین نگرانی بابت بروزرسانی آنها یا کیفیت شان ندارید.
- هیچ گاه نمی توانید از کیفیت یک افزونه ۱۰۰% مطمئن باشید. استفاده از افزونه های قوی باعث می شود وب سایت امن تر و سریعتر شود.
- بسیاری از افزونه های پشتیبان گیر رایگان وردپرس فایلهای پشتیبانی وب سایت شما را در فولدر wp-content ذخیره می کنند و این به این معنی است که در صورت هک شدن وب سایت شما، نسخه پشتیبان می تواند خراب شود.
معایب پشتیبان گیری از وردپرس به صورت دستی
- زمان صرف شده در فرآیند شکل گیری و راه اندازی و زمان بندی برای بک آپ گیری توسط خود فرد
- شانس از بین بردن فایل های سایت در صورت انتقال نامناسب آنها
به چند روش می توان پشتیبان گیری از وب سایت به صورت دستی را انجام داد:
روش های پشتیبان گیری از وردپرس بدون استفاده از افزونه
۱- پشتیبان گیری خودکار در سطح سرور:
این بک آپ گیری از طریق شرکت ارائه دهنده خدمات هاستینگ وردپرسی شما انجام می شود. بیشتر هاست های معروف، پشتیبان گیری اتوماتیک رایگان را در همه جا ارائه می دهند. نکته مهمی که در این مورد باید توجه داشته باشید این است که هاست باید کپی های بک آپ را در سرورهای مجزا ذخیره کند در این صورت مطمئن هستید که نسخه های پشتیبان در یک محل قابل اطمینان ذخیره شده اند.
۲- پشتیبان گیری دستی در سطح سرور:
این روش به این معنی است که شما باید بک آپ گیری را از طریق پنل هاست خود انجام دهید.
پشتیبان گیری از کنترل پنل هاست یکی از ساده ترین راه های تهیه نسخه پشتیبان در وردپرس است. اینکه چه هاستی باشد زیاد تفاوتی ندارد فقط محیط آنها با یکدیگر متفاوت است. پس از ورود به پنل هاست باید به دنبال backup باشید. مثلاً در دایرکت ادمین از قسمت your account گزینه ی Create/Restore Backups را انتخاب نمایید.
سپس در صفحه ی جدیدی که باز می شود کلیه گزینه ها را تیک بزنید (در این صورت می توانید فول بک آپ بگیرید). البته به صورت پیش فرض تمام گزینه ها تیک خورده اند و شما لازم نیست کار خاصی انجام دهید مگر اینکه مدیر هاست در تنظیمات پیشفرض دایرکت ادمین تغییری داده باشد. سپس روی دکمه ی Create Backup که پایین صفحه قرار دارد کلیک کنید تا فرایند بک آپگیری آغاز شود.
این مرحله بسته به اینکه شما چقدر فایل بر روی هاست خود داشته باشید و سروری که در حال بک آپگیری است چقدر قدرتمند باشد از چند دقیقه الی چند ساعت طول خواهد کشید.
سپس پیام موفقیت آمیز بودن تهیه نسخه پشتیبان به صورت زیر به شما نمایش داده خواهد شد.
به صفحه قبل بازگردید .در انتهای صفحه عبارت Click here for a list of your current backups را مشاهده می کنید روی آن کلیک کنید .
اکنون وارد قسمتی شده اید که فایل بکاپ شما در آنجا قرار دارد می توانید روی آن کلیک کرده و فایل را در کامپیوتر خود ذخیره کنید.
معمولا پس از اتمام بک آپگیری اگر ایمیل شما در بخش Message System دایرکت ادمین هاستتان تنظیم شده باشد، یک ایمیل برای شما از طرف سروری که هاست شما بر روی آن نصب شده است ارسال خواهد شد.
برای اینکه بتوانید فایل بکاپ خود را بازیابی کنید روی Create/Restore Backups کلیک کرده و پس از وارد شدن به صفحه مورد نظر در انتهای صفحه می توانید فایل های پشتیبان تهیه شده را مشاهده کنید آن را انتخاب کرده و روی گزینه Select Restore Options کلیک نمایید تا نسخه پشتیبان تهیه شده بازیابی شود.
۳- پشتیبان گیری دستی از طریق FTP
با استفاده از client های محبوب FTP مانند FileZilla (یک نرم افزار متن باز آزاد) می توانید اقدام به اتصال به هاست وردپرس با FTP کرده و از وب سایت خود پشتیبان بگیرید.
به منظور مبادله داده های محلی شما با سرورتان و بالعکس، FileZilla به شما اجازه می دهد فایل های وب سایت و پایگاه داده را در کامپیوتر محلی خود کپی کنید و سپس آنها را در مکان های موردنیاز ذخیره نمایید. اگر اکانت FTP ندارید می توانید با ارائه دهنده خدمات هاست خود مشورت کنید.
هرچقدر وب سایت شما فایل های بیشتری داشته باشد فرآیند انتقال از طریق FTP طولانی تر خواهد بود.
اگرچه تنظیمات، پیکربندی و فرآیند دانلود فایل ممکن است طول بکشد اما خود فرآیند به سادگی انتقال فایل ها از یک فولدر به فولدر دیگر است. به طور کلی FileZilla نرم افزاری عالی در بین ابزارهای کاربری ورپرس است.
توصیه های مهم و کاربردی پشتیبان گیری از وردپرس
- به طور مرتب از وب سایت وردپرسی خود پشتیبان گیری کنید. مخصوصاً اگر سایت را زیاد بروزرسانی می کنید.
- از پایگاه داده وردپرس قبل از ارتقا و تغییر در آن، پشتیبان بگیرید.
- نسخه های پشتیبان سایت را در مکان های مختلف ذخیره کنید. سرورهای ابری را نادیده نگیرید. حداقل از یکی از آنها استفاده کنید.
- یکی از بهترین افزونه های پشتیبان گیر وردپرس را انتخاب کنید که ابزارهای بازیابی آسان، مهاجرت آسان و فول بک آپ و بک آپ جزئی را داشته باشند.
- اگر وب سایت شما واقعاً بزرگ است، از پایگاه داده خیلی بیشتر از افزونه ها و قالب ها (اگر آنها را اغلب بهینه سازی نمی کنید) بکاپ تهیه کنید.
- اگر نمی دانید از فایل ها پشتیبان بگیرید یا پایگاه داده، از هر دو پشتیبان تهیه کنید.
- افزونه هایی را که برای پشتیبان گیری استفاده می کنید، حتماً بروزرسانی کنید.
سخن آخر در مورد پشتیبان گیری از وردپرس
اگرچه ممکن است پشتیبان گیری از وردپرس کار پردردسری به نظر بیاید اما باید به صورت بخشی از برنامه روتین سایت وردپرسی شما دربیاید. بهترین افزونه های پشتیبان گیر وردپرس به شما کمک می کنند تا پشتیبان گیری از وردپرس را خودکارسازی و مدیریت کنید و این برای کسانی که کار با وردپرس را تازه شروع کرده اند عالی است. اگر برای پشتیبان گیری از وردپرس استفاده از افزونه را انتخاب کرده اید توصیه ما به شما این است که گاهی اوقات پشتیبان گیری به صورت دستی را نیز انجام دهید تا اطمینان داشته باشید که تنها به افزونه ها وابسته نیستید.
امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد. شما از چه افزونه ها و روشهای دیگری برای پشتیبان گیری از سایت وردپرسی خود استفاده می کنید. نظرات و دیدگاههای خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاه ها