ساخت فرم جستجو در وردپرس و معرفی بهترین افزونه های جستجو
در یک وب سایت محتوا حرف اول را می زند. کاربرانی که به سایت شما مراجعه کرده و از قسمت جستجوی آن استفاده می کنند، به دنبال یافتن یک مطلب مشخص هستند و به طور تصادفی این کار را انجام نمی دهند. بنابراین ساخت فرم جستجو در وردپرس و بهینه سازی آن از طریق افزونه های مناسب، یکی از اقدامات ضروری در طراحی سایت با وردپرس است تا بتوانید مناسب ترین اطلاعات را در اختیار بازدیدکنندگان خود قرار دهید.
در طی چند سال گذشته، تابع جستجوی پیش فرض وردپرس پیشرفت زیادی کرده است. در اواخر سال 2013 یک بروزرسانی در هسته وردپرس اتفاق افتاد که مکانیسم جستجو را ارتقا داده و یک مکانیسم مرتب سازی جدید که نتایج را به ترتیب زیر در اولویت قرار می داد، معرفی شد:
- نتایجی که عنوان محتوای آنها مطابقت کامل را با کوئری جستجو داشته باشند، در ابتدا نشان داده می شوند.
- نتایجی که ترم جستجو در عنوان آنها شامل شود اما مطابقت کامل با کل جمله را ندارند، پس از مورد اول نشان داده می شوند.
- نتایجی که بعضی از ترم های جستجو در عنوان آنها باشد، در مرحله بعد نشان داده می شوند.
- نتایجی که کل ترم جستجو در محتوای متن وجود داشته باشد، در انتها نشان داده می شوند.
- در هر گروه نتایج به ترتیب زمانی بر اساس تاریخ انتشار طبقه بندی می شوند.
این بروزرسانی باعث شد که تابع جستجوی پیش فرض وردپرس برای سایت های کوچک و متوسط تا حدودی کاربردی و مفید باشد. اما اگر سایت بزرگ و پیچیده ای دارید که حاوی هزاران نوشته و برگه است، احتمالاً از نتایج آن راضی نیستید و تابع جستجوی درون ساخته وردپرس هنوز تا ایده آل شما فاصله طولانی دارد. خوشبختانه روش های مختلفی برای بهینه سازی و بهبود جستجو در وردپرس وجود دارد.
در این مقاله ابتدا در مورد اهمیت قرار دادن نوار جستجو در سایت وردپرس توضیح می دهیم سپس در مورد روش های ساخت فرم جستجو در سایت وردپرس صحبت کرده و در انتها افزونه های بهینه سازی جستجو در وردپرس را معرفی می کنیم.
چرا ساخت فرم جستجو در سایت وردپرس اهمیت دارد؟
اگر وب سایت خود را به درستی طراحی کرده باشید، بازدیدکنندگان برای پیدا کردن مطالب مورد نظر خود مسیری که از قبل برای آنها قرار داده اید را به طور طبیعی طی می کنند. یک فهرست ناوبری وردپرس که به خوبی سازمان دهی شده باشد، می تواند کمک بزرگی به آنها نماید.
اما در این میان نمی توان نقش جستجو را نادیده گرفت. جستجو در واقع یک میانبر برای وب سایت وردپرس شما است. اگر تابع جستجو به درستی عمل کند، می تواند بازدیدکنندگان را در عرض چند ثانیه از مرحله 1 به مرحله 5 برساند. این امر بخصوص برای وب سایت های بزرگ با حجم بالای مطالب بسیار مفید است.
ساخت و بهینه سازی فرم جستجو در سایت وردپرس مزایای زیادی دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- باعث می شود محتوای شما قابل مشاهده تر و دستیابی آن آسان تر باشد.
- این امکان را به شما می دهد تا علایق مخاطبان خود را فهمیده و بدانید که که در سایت شما به دنبال چه چیزی هستند.
- ناوبری را آسان تر می کند.
- نرخ کلیک و آمار بازدید صفحات را افزایش داده و درآمد بیشتری را نصیب شما می کند.
آموزش ساخت فرم جستجو در سایت وردپرس
چند راه مختلف برای پیاده سازی و فعال کردن جستجوی پیش فرض وردپرس وجود دارد که در ادامه آموزش به بررسی آنها می پردازیم.
ساخت فرم جستجو در فهرست وردپرس با استفاده از قالب
بسته به نوع قالبی که در سایت وردپرس خود نصب کرده اید، می توانید با چند کلیک فرم جستجو را به فهرست خود اضافه کنید.
به عنوان مثال در قالب Enfold، پس از نصب و فعال سازی قالب، منوی جدید به نام Enfold در پیشخوان وردپرس اضافه می شود که با کلیک بر روی آن صفحه ای مشابه شکل زیر نشان داده می شود.
در تب منوی اصلی، گزینه ای با عنوان آیکون جستجو را به منوی اصلی اضافه کنید وجود دارد که با فعال کردن آن باکس جستجو به فهرست اصلی اضافه می شود.
هنگام استفاده از سایر قالب های وردپرس ، تنظیمات فعال سازی جستجو ممکن است در قسمت دیگری در دسترس باشد. به عنوان مثال در قالب Astra باید به مسیر نمایش » سفارشی سازی رفته و از قسمت فهرست، باکس جستجو را به فهرست اصلی خود اضافه کنید.
اگر قالب شما از باکس جستجو پشتیبانی نمی کند، باید با استفاده از یکی از گزینه های زیر آن را به صورت دستی اضافه کنید.
اضافه کردن فرم جستجو با ابزارک وردپرس
ابزارک های وردپرس شما را قادر می سازند تا بلوک های مورد نظر خود (در اینجا باکس جستجو) را در المان های مختلف اطراف محتوا مانند نوار کناری و فوتر، اضافه کنید.
یک نوع بلوک محتوا که می توانید با ابزارک ها اقدام به ساخت آن در وردپرس کنید، فرم جستجو است.
برای این کار در پیشخوان وردپرس به مسیر نمایش » ابزارک ها بروید.
بسته به قالبی که استفاده می کنید، نواحی مختلفی برای قرار دادن ابزارک ها در اختیار شما قرار داده شده است. ابتدا باید تصمیم بگیرید که می خواهید نوار جستجو را در کدام یک از نواحی ابزارک های خود قرار دهید.
سپس ابزارک جستجو را کشیده و در ناحیه مورد نظر خود رها کنید.
شما می توانید عنوان جستجو را تغییر داده و آن را به دلخواه خود سفارشی سازی کنید.
تغییرات خود را ذخیره کنید. حال می توانید به وب سایت خود مراجعه کرده و فرم جستجو را در ناحیه ابزارک های مورد نظر خود مشاهده کنید.
ساخت فرم جستجو در نوشته ها و برگه های وردپرس
اگرچه قرار دادن نوار جستجو در المان های همیشه موجود وب سایت شما مفید است، اما ممکن است بخواهید آنها را در نوشته ها و برگه های وردپرس نیز وارد کنید.
ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس امکان انجام این کار را به شما می دهد.
برای اضافه کردن نوار جستجو به محتوای سایت وردپرس، نوشته/برگه مورد نظر خود را به حالت ویرایش باز کنید.
سپس روی آیکون + که مربوط به اضافه کردن بلوک است کلیک کرده و در قسمت ابزارک ها، بلوک جستجو را به محتوای خود اضافه کنید.
هنگام استفاده از این گزینه، کنترل بیشتری بر نحوه ظاهر شدن نوار جستجو دارید. به عنوان مثال ، می توانید عنوان نوار جستجو ، متن placeholder و همچنین متن دکمه را تغییر دهید.
حتی می توانید استایل بلوک جستجو را با کلاس های CSS سفارشی تغییر دهید.
همچنین با استفاده از یک افزونه صفحه ساز وردپرس می توانید نوار جستجو را به محتوای خود اضافه کنید.
کسانی که ترجیح می دهند با افزونه های کشیدن و رها کردن سازنده صفحه مانند افزونه Elementor کار کنند، می توانند با این افزونه به ابزارک جستجو نیز دسترسی پیدا کنند. روند انجام این کار مشابه ویرایشگر گوتنبرگ است.
کافی است ابزارک جستجو را کشیده و در مکان مورد نظر خود رها کنید.
به عنوان مثال، ساخت فرم جستجو در صفحه خطای 404 می تواند به کاربران کمک کند تا با استفاده از نوار جستجو در مسیر برگشت سایت وردپرس شما قرار گیرند.
افزونه صفحه ساز کنترل بیشتری درباره مکان نمایش نوار جستجو در سایت وردپرس نسبت به گوتنبرگ می دهد و به شما امکان می دهد آن را در سایر قسمت های محتوا لایه بندی کنید.
ساخت فرم جستجو در وردپرس با استفاده از کد
یک راه دیگر برای اضافه کردن نوار جستجوی پیش فرض در وردپرس، استفاده از کدنویسی است.
برای این کار در پیشخوان وردپرس، به مسیر نمایش » ویرایشگر پوسته بروید:
کاری که باید در این قسمت انجام دهید، ایجاد یک کد کوتاه برای فرم جستجو با استفاده از فایل قالب function.php است:
در انتهای فایل، اسنیپت زیر را اضافه کنید.
add_shortcode( 'shortcodename', 'get_search_form');
” shortcodename” را با نام مورد نظر خود برای شورت کد فرم جستجو جایگزین کنید. اطمینان حاصل کنید که همه حروف آن کوچک، بدون فاصله و نماد هستند. پس از به روزرسانی فایل، می توانید از کد کوتاه خود در وب سایت استفاده کنید. کافی است نامی که در این قسمت وارد کرده اید را داخل براکت قرار داده و از آن در نوشته ها و برگه های وردپرس خود استفاده کنید.
به یاد داشته باشید که شورت کد را داخل براکت قرار دهید.
به عنوان یک نکته، بهتر است هرگز کد قالب خود را ویرایش نکنید و به جای آن، یک قالب فرزند برای سایت وردپرس خود ایجاد کنید. در مقاله ساخت قالب فرزند می توانید اطلاعات کاملی درباره نحوه انجام این کار به دست آورید.
همچنین برای اضافه کردن کد اسنیپت به فایل functions.php سایت وردپرس خود می توانید از افزونه هایی مانند افزونه Code Snippets استفاده کنید.
چرا لازم است فرم جستجوی پیش فرض وردپرس را بهینه سازی کنید؟
فرم جستجوی پیش فرض وردپرس، انواع محتوای زیر را در برگه ها و نوشته های وب سایت شما می گردد تا ترم های جستجو را پیدا کند.
- عناوین صفحه
- متن پاراگراف
- عناوین تصویر
- کپشن های تصاویر
- متن جایگزین تصویر
- نام فایل ها
گزینه های فوق برای کاربران شما فوق العاده محدود کننده است. اگر نیاز به بازیابی نتایج حاصل از انواع دیگر صفحات یا مطالب موجود در وب سایت خود (مانند محصولات افزونه WooCommerce ) دارید ، فرم جستجوی پیش فرض وردپرس نتایج قابل قبولی را به کاربران نشان نمی دهد. در مورد سایر المان های وب سایت شما شامل موارد زیر نیز این امر صادق است:
- ابزارک ها
- دیدگاه های کاربران
- دسته ها و برچسب ها
- عناوین گالری تصاویر ، کپشن ها و متن های alt
- فیلدهای سفارشی
- و بسیاری موارد دیگر
همانطور که قبلاً توضیح داده شد، اگرچه جستجوی پیش فرض وردپرس از لحاظ تکنیکی عملکرد قابل قبولی دارد اما بخصوص در سایت های بسیار بزرگ، تابع کارآمدی نیست و الگوریتم های پیشرفته ای ندارد. بنابراین این احتمال وجود دارد که کاربران دقیقاً آنچه را که می خواهند پیدا نکنند.
جستجوی پیش فرض وردپرس تنها از نظر نتایج نشان داده شده محدود کننده نیست بلکه نظر اندازه نیز محدود کننده است. هرچه وب سایت شما بزرگتر شود ، پردازش نتایج برای دیتابیس شما دشوارتر خواهد بود و مدت زمان طولانی تری طول خواهد کشید تا کاربران نتایج مورد نظر خود را دریافت کنند.
بنابراین نیاز به یک جستجوی قدرتمندتر و پایدارتر از آنچه که جستجوی پیش فرض وردپرس ارائه می دهد، نیاز دارید.
اگر حداقل یکی از موارد زیر در مورد سایت شما صدق می کند ، باید بخش جستجوی وب سایت وردپرس خود را بهینه سازی کنید:
- بیش از هزار صفحه محتوا یا محصولات در وب سایت خود دارید.
- داده های شما نشان می دهد که فرم جستجوی داخلی محبوب است اما منجر به تبدیل نمی شود.
- فرم جستجوی شما اقدامات زیادی دریافت می کند اما سرور میزبانی وب برای رسیدگی به درخواست ها تلاش زیادی می کند (یعنی بارگیری نتایج بیش از دو ثانیه طول می کشد).
- شما می خواهید وب سایت خود را بدون نگرانی در مورد عدم موفقیت قسمت جستجوی سایت توسعه دهید.
در ادامه آموزش روش های بهبود و بهینه سازی فرم جستجو در وردپرس را بررسی می کنیم.
معرفی افزونه های جستجو در وردپرس برای بهبود آن
خوشبختانه افزونه های زیادی وجود دارند که به شما کمک می کنند فرم جستجوی پیش فرض وردپرس را بهینه سازی کرده و آن را بهبود دهید. در ادامه آموزش به معرفی این افزونه ها می پردازیم.
Relevanssi – A Better Search (فرم جستجو در وردپرس و افزونه های جستجو)
Relevanssi با بیش از 100،000 نصب فعال، یکی از محبوب ترین افزونه های جستجو در وردپرس است. Relevanssi همه ویژگی های جستجوی پیش فرض وردپرس را جایگزین کرده و الگوریتم های پیشرفته تری ارائه می دهد.
نسخه رایگان این افزونه برای سایت های کوچک یا شخصی مناسب است، در حالی که نسخه پرمیوم عملکرد شگفت انگیزی را برای مدیران سایت های بزرگ و Multisite ارائه می دهد. این افزونه علاوه بر بهینه سازی فرم جستجو در وردپرس ، ویژگی املای پیشنهادی، مجموعه ای از گزینه ها از جمله امکان جستجوی برچسب ها ، دیدگاه ها و دسته ها را نیز در اختیار شما قرار می دهد.
اگر می خواهید اطلاعات بیشتری درباره این افزونه و نحوه استفاده از آن به دست آورید، مقاله افزونه Relevanssi را مطالعه کنید.
Ivory Search – WordPress Search Plugin (فرم جستجو در وردپرس و افزونه های جستجو)
یک راه دیگر برای نگه داشتن افراد در سایت و مشتاق کردن آنها به جستجوی بیشتر، اضافه کردن یک باکس جستجو در صفحه نتایج جستجو است. این امر به ویژه در صورت عدم یافتن نتیجه مفید است و به کاربران این امکان را می دهد تا یک جستجوی متفاوت را امتحان کنید. یک روش آسان برای اضافه کردن باکس جستجو با افزونه Ivory Search است.
شما می توانید با استفاده از تابع اصلی وردپرس “get_search_form ()” ، کادر جستجو را مستقیماً به هر صفحه ای اضافه کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این افزونه و نحوه استفاده از آن مقاله افزونه Ivory Search را مطالعه کنید.
Ajax Search Lite
یکی از افزونه هایی که امکان جستجوی زنده را در وب سایت وردپرس شما فراهم می کند، افزونه Ajax Search Lite است. این افزونه به کاربران امکان می دهد تا سایت شما را با نتایجی که به محض تایپ کردن آنها بروز می شود، جستجو کنند.
افزونه Ajax Search Lite گزینه های بیشتری شامل فیلتر دسته، تکمیل خودکار گوگل و پیشنهادات کلمات کلیدی است.
نسخه پرمیوم این افزونه از افزونه bbPress و افزونه BuddyPress و افزونه WooCommerce و JigoShop پشتیبانی می کند تا کاربران بتوانند انواع پست های سفارشی شما را جستجو کنند. به علاوه ویژگی هایی برای کش کردن، فیلد های سفارشی ، بیش از 100 قالب ، 4 طرح بندی و موارد دیگر را دارد.
در مقاله آموزش افزونه Ajax Search Lite می توانید اطلاعات کاملی درباره این افزونه و نحوه استفاده از آن به دست آورید.
Search & Filter
Search & Filter یک افزونه جالب و رایگان برای ساخت فرم جستجوی پیشرفته در وردپرس همراه با ویژگی فیلتر کردن است. با استفاده از این افزونه می توانید از تمام دسته ها، برچسب ها، طبقه بندی های سفارشی ، انواع پست ها و تاریخ های انتشار برای فیلتر کردن نتایج جستجو استفاده کنید.
گزینه های فیلتر کردن را می توانید به صورت چک باکس، دکمه رادیویی، پنجره های کشویی یا انتخاب تاریخ نمایش دهید. علاوه بر این ، می توانید از جستجوی کلمه کلیدی نیز استفاده کرده یا آن را غیرفعال کنید ، به این معنی که می توانید از Search & Filter به عنوان یک المان ناوبری استفاده کنید. نتایج با استفاده از AJAX نمایش داده می شوند ، بنابراین بازدید کنندگان سایت مجبور نیستند برای بارگیری مجدد یک صفحه جستجو منتظر بمانند.
اگر می خواهید اطلاعات بیشتری درباره این افزونه و نحوه استفاده از آن به دست آورید، مقاله آموزش افزونه Search & Filter را مطالعه کنید.
Google Custom Search Engine
یکی از ابزارهایی که برای بهبود جستجوی پیش فرض وردپرس استفاده می شود، موتور جستجوی سفارشی وردپرس است. Google Custom Search Engine یا GCS یک ابزار رایگان است که گوگل در اختیار کاربرانش قرار داده تا از فناوری قدرتمند جستجوی گوگل برخوردار شده و نتایج مرتبط تری را به بازدیدکنندگان نشان دهند.
شما هم می توانید با استفاده از افزونه و هم بدون آن موتور جستجوی سفارشی گوگل را به سایت وردپرس خود متصل کنید. افزونه WP Google Search یکی از بهترین افزونه ها برای این کار است.
WP Google Search
WP Google Search یک افزونه ساده برای ادغام جستجوی سفارشی گوگل در سایت وردپرس از طریق ابزارک است. این افزونه گزینه ای برای نمایش نوار جستجو در بالای نتایج جستجو ، گزینه ای برای باز کردن لینک ها در یک تب جدید و گزینه هایی برای ویرایش CSS دارد.
اما اکثر گزینه های سفارشی سازی را می توان در منطقه جستجوی سفارشی گوگل یافت. شما می توانید ظاهر نتایج جستجو را در آنجا تغییر داده و همچنین ویژگی هایی مانند تکمیل سازی خودکار را فعال کنید.
اگر به دنبال ادغام نتایج جستجوی گوگل در وب سایت خود هستید ، WP Google Search یک پل ارتباطی با کاربر را برای انجام همین کار فراهم می کند.
در مقاله اضافه کردن جستجوی گوگل به وردپرس با افزونه WP Google Search و بدون افزونه می توانید با هر دو روش ادغام موتور جستجوی سفارشی گوگل در سایت وردپرس آشنا شوید.
Search Exclude
Search Exclude یکی از بهترین افزونه های جستجوی وردپرس است که با حذف ترم های غیر مرتبط در نتایج جستجو، باعث افزایش کارایی و پیشرفت آن می شود.
افزونه Search Exclude به شما امکان می دهد نوشته ها، برگه ها و هر آنچه که بخواهید را از نتایج جستجوی وردپرس مستثنی کنید. این افزونه از ویرایش سریع و دسته جمعی نیز پشتیبانی می کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این افزونه و نحوه استفاده از آن، مقاله افزونه Search Exclude را مطالعه کنید.
Advanced Woo Search
افزونه Advanced Woo Search از بهترین افزونه های جستجو در وردپرس است که از جستجوی آژاکس و نمایش صفحه نتایج پشتیبانی می کند. این افزونه برای کسانی که می خواهند یک فرم جستجوی قدرتمند و حرفه ای در فروشگاه ووکامرس خود داشته باشند و به مشتریان امکان پیدا کردن آسان محصولات مورد نظر را بدهند، بسیار مناسب است.
برخی ویژگی های اصلی افزونه Advanced Woo Search عبارت است از:
- پشتیبانی از گوگل آنالیتیکس
- جستجو در تمام محصولات ووکامرس
- جستجو در عنوان محصول، محتوا، چکیده، دسته، برچسب، ID و SKU
- صفحه تنظیمات کاربرپسند با گزینه های فراوان
- پشتیبانی از ابزارک و شورت کد
- امکان نمایش تصویر و قیمت محصول و بسیاری ویژگی های دیگر
- نمایش نتایج جستجو براساس اولولیت منبع
- پشتیبانی از محصول متغیر
- و بسیاری ویژگی های دیگر
افزونه Advanced Woo Search هم به صورت رایگان و هم پرمیوم عرضه شده است. در نسخه Pro این افزونه می توانید به ویژگی های بیشتری شامل طرح بندی نتایج جستجو، فیلتر، جستجو در طبقه بندی های سفارشی و صفحات آرشیو ویژگی ها و بسیاری موارد دیگر دسترسی پیدا کنید.
در مقاله آموزش افزونه Advanced Woo Search می توانید اطلاعات جامعی درباره این افزونه و نحوه استفاده از آن به دست آورید.
Better Search
یکی از بهترین راهها برای استفاده بهتر از صفحه نتایج جستجو، ارائه مطالب مشابه با آنچه کاربران به دنبال آن هستند در کنار اطلاعات جستجو شده است.
اگر سری به سایت آمازون زده و محصولی را در آن جستجو کنید، مشاهده می کنید که بر اساس جستجوی شما پیشنهاداتی را برای سایر محصولات مشابه نیز ارائه می دهد. قرار دادن مطالب ارزشمند در مقابل چشمان بازدید کنندگان می تواند مدت زمانی که در سایت شما می گذرانند را افزایش دهد. با پیشنهاد کردن بازدید از صفحات مختلف به خوانندگان می توانید کارهای زیادی در جهت کاهش بونس ریت سایت خود انجام دهید.
اگر به دنبال قابلیت جستجویی مشابه آنچه که Amazon یا eBay ارائه می دهند هستید، افزونه Better Search برای شما مناسب است.
Highlight Search Terms
یکی از اقداماتی که می توانید برای بهینه سازی نوار جستجو در سایت وردپرس خود انجام دهید، برجسته کردن عبارت جستجو در نتایج جستجو است. به این ترتیب، وقتی کوئری های جستجو به بازدید کنندگان سایت ارائه می شود، عبارت جستجوی آنها در نتایج هایلایت می شود. افزونه Highlight Search Terms این کار را برای شما انجام می دهد. این افزونه اگرچه ساده است اما می تواند به شما کمک کند تا بازدید کنندگان را به آنچه که در جستجوی آن هستند، هدایت کنید.
جمع بندی
وردپرس به عنوان محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا، یک تابع جستجو را به صورت پیش فرض ارائه کرده است که با استفاده از آن می توانید فرم جستجو را در وب سایت وردپرس خود اضافه کنید. با این حال اگر وب سایت بزرگی با هزاران نوشته و برگه دارید، فرم جستجوی پیش فرض وردپرس نمی تواند پاسخگوی نیازهای شما باشد. در این حالت باید از افزونه های جستجو وردپرس برای بهینه سازی و قدرتمندتر کردن بخش جستجوی سایت خود استفاده کنید.
امیدواریم این آموزش مورد توجه و استفاده شما قرار گرفته باشد. دیدگاه های خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاه ها