آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل (cPanel)
در این مقاله چگونگی نصب وردپرس روی هاست سی پنل به صورت دستی را آموزش می دهیم.
وردپرس پرکاربردترین سیستم مدیریت محتوای جهان است. سهولت استفاده از وردپرس، قالب ها و افزونه های بی شمار آن و پشتیبانی قوی باعث شده است که این CMS تبدیل به شماره یک جهان شود. وردپرس برای همه چیز از وبلاگ های ساده تا وب سایت های پیچیده مورد استفاده قرار می گیرد.
در این آموزش ابتدا توضیح مختصری درباره کنترل پنل cPanel داده سپس نحوه نصب وردپرس روی هاست سی پنل را بررسی می کنیم.
cPanel چیست؟
وردپرس با هاست لینوکس سازگاری بیشتری دارد که به دو صورت cPanel و Direct admin موجود هستند.
cPanel یک رابط گرافیکی مبتنی بر لینوکس (GUI) است که به عنوان یک کنترل پنل برای ساده سازی مدیریت سرور و وب سایت استفاده می شود. cPanel به شما امکان می دهد وب سایت ها را منتشر کنید، دامنه ها را مدیریت کنید، فایل های وب را سازماندهی کنید، حساب های ایمیل ایجاد کنید و موارد دیگر. در واقع cPanel مکانی است که شما اکانت سرور میزبانی وب خود را اداره و مدیریت می کنید.
cPanel یکی از محبوب ترین کنترل پنل ها در بین کاربران است. بسیاری از شرکت های هاستینگ وب، cPanel را به عنوان بخشی از پکیج هاستینگ خود به مشتریان عرضه می کنند.
cPanel دارای دو رابط است. یک رابط کاربری سمت کاربر به نام cPanel و یک رابط کاربری سمت مدیریت سرور به نام Web Host Manager (WHM) . این ترکیب هم به کاربران امکان می دهد وب سایت خود را مدیریت کنند و هم ارائه دهندگان هاستینگ را به ابزارهایی برای مدیریت سرور مجهز می کند.
بسیاری از سرویس های هاستینگ که هاست وردپرس را ارائه می دهند، یک نصب کننده خودکار وردپرس مانند Softaculous و Fantastico را از پیشخوان cPanel در اختیار شما قرار می دهند که با یک کلیک می توانید به راحتی وردپرس را نصب کنید. در صورتی که هاست شما فاقد این ویژگی است می توانید وردپرس را به صورت دستی روی هاست سی پنل نصب نمایید.
نصب وردپرس بصورت دستی شامل سه مرحله اصلی است:
- فایل های وردپرس را روی سرور خود بارگذاری کنید.
- پایگاه داده را ایجاد کرده و لینک دهید.
- نصب معروف 5 دقیقه ای وردپرس را اجرا کنید.
این مراحل تقریباً در هر نصب وردپرس خواه روی هاست مشترک باشد خواه هاست وردپرس مدیریت شده یا یک نصب آفلاین مانند نصب وردپرس روی لوکال هاست ، بدون تغییر باقی می ماند.
در این آموزش نحوه نصب وردپرس روی هاست سی پنل را بررسی می کنیم. به این ترتیب کاملاً متوجه خواهید شد که اجزاء مختلف وردپرس چگونه به صورت داخلی لینک می شوند.
قبل از شروع کار مطمئن شوید که موارد زیر را آماده کرده اید:
- یک نام دامنه ثبت شده
- اکانت هاستینگ وب که Cpanel، PHP و MySQL را پشتیبانی می کند.
- نام کاربری و رمز عبور cPanel
آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل به صورت دستی
گام 1: دانلود وردپرس
برای نصب وردپرس روی هاست سی پنل، اولین گام دانلود کردن پکیج وردپرس از وب سایت رسمی وردپرس است. شما می توانید وردپرس فارسی را از وب سایت رسمی وردپرس فارسی دانلود کنید یا نسخه اصلی وردپرس را دریافت کرده و هنگام نصب، زبان فارسی را انتخاب کنید. وردپرس از بیشتر زبانهای دنیا پشتیبانی میکند.
گام 2: آپلود کردن وردپرس در اکانت هاستینگ وب
برای این کار به ترتیب زیر عمل کنید:
به اکانت CPanel خود وارد شوید. برای لاگین کردن به اکانت سی پنل در مرورگر خود آدرس URL زیر را وارد کنید: www.example.com/cpanel (www.example.com نام دامنه شما است) سپس نام کاربری و رمز عبوری که از شرکت فراهم کننده خدمات هاستینگ خود دریافت کرده اید را وارد نمایید.
File manager را باز کنید. این فولدر جایی است که تمام داده های سایت خود را در آن خواهید داشت.
از ساید بار سمت چپ صفحه فولدر public_html را باز کنید و از منوی ناوبری cPanel روی گزینه upload کلیک کنید.
یک تب جدید در مرورگر باز می شود. در این صفحه می توانید فایل WordPress را از کامپیوتر خود انتخاب کنید.
هنگامی که مراحل آپلود فایل وردپرس کامل شد، به دایرکتوری public_html برگردید.
حال می توانید یک فایل زیپ شده را مشاهده کنید. روی فایل کلیک راست کرده و گزینه extract را انتخاب کنید.
یک پنجره پاپ آپ برای شما باز می شود که باید مکان استخراج فایل zip شده را در آن مشخص کنید. به همان صورتی که در public_html است، روی دکمه Extract File(s) کلیک کنید.
یک پنجره پاپ آپ جدید باز می شود که نتایج استخراج را نشان می دهد. روی دکمه Close کلیک کنید.
همانطور که مشاهده می کنید همراه با فایل zip یک فولدر WordPress نیز وجود دارد. اگر نصب را داخل این فولدر نگه دارید، در آدرس URL وب سایت باید مسیر /wordpress/ را نیز بیاورید که درست نیست.
بنابراین باید تمام فایل ها و فولدرها را از wordpress خارج کرده و مستقیماً در public_html قرار دهید.
بنابراین فولدر را باز کنید. همه قسمت ها را انتخاب کرده و راست کلیک کنید. سپس گزینه move را انتخاب نمایید.
یک پاپ آپ ظاهر می شود که در آن می توانید مکان استخراج را مشخص کنید. به صورت public_html/wordpress/ است که شما باید کلمه wordpress را از مسیر مشخص شده در شکل پاک کنید و برای نصب درست وردپرس روی هاست سی پنل تمام فایلها را به پوشه public_html انتقال دهید.
بنابراین public_html را در باقی گذاشته و روی دکمه Move File(s) کلیک کنید.
تا این مرحله نصف کار نصب وردپرس روی هاست سی پنل را انجام داده اید.
گام 3: ساخت پایگاه داده و اختصاص کاربر به آن (نصب وردپرس روی هاست سی پنل)
همانطور که می دانید، وردپرس پایگاه داده MySQL را اجرا می کند. بنابراین باید یک دیتابیس جدید و کاربر آن را بسازید. اطلاعاتی را در سایت شما قرار داده می شود، به صورت جدولهای مشخصی در پایگاه داده ذخیره و جمع میشوند.
برای ساخت پایگاه داده به صفحه اصلی cPanel بازگشته و MySQL Databases را باز کنید.
در این مرحله باید سه گام را به ترتیب زیر طی کنید.
یک دیتابیس جدید بسازید: به پایین صفحه اسکرول کنید و در قسمت Create New Database، یک عنوان برای دیتابیس خود وارد کرده و روی دکمه Create Database کلیک کنید.
یک کاربر جدید برای دیتابیس جدید بسازید: حال که یک دیتابیس جدید ساخته اید باید یک کاربر جدید نیز برای آن بسازید. برای این کار به پایین اسکرول کنید و در قسمت Add New User، یک نام کاربری و رمز عبور اختیاری برای کاربر جدید بسازید. سپس روی دکمه Create User کلیک کنید.
این نام دیتابیس و نام کاربر آن را در جایی ذخیره کنید زیرا بعداً به آن نیاز خواهید داشت.
دیتابیس جدید را به کاربر جدید اختصاص دهید: حال که دیتابیس و کاربر آن را ساخته اید باید دیتابیس را به کاربر جدید اختصاص دهید. در قسمت Add User to Database باید نام کاربر و دیتابیس را وارد کرده و روی دکمه Add کلیک کنید.
گام 4: وارد کردن آدرس سایت در مرورگر و اجرای نصب وردپرس روی هاست سی پنل
حال اگر آدرس URL وب سایت خود را در مرورگر وارد کنید می توانید صفحه نصب 5 دقیقه ای معروف وردپرس را مشاهده کنید.
روی دکمه “بزن بریم” کلیک کنید. صفحه ای مشابه شکل زیر مشاهده می کنید.
نام پایگاه داده و نام کاربر دیتابیس را مطابق آنچه که قبلاً ساخته بودید، وارد کرده و باقی موارد را همانطور که هست باقی بگذارید. سپس روی دکمه بفرست کلیک کنید.
وردپرس اتصال را آزمایش کرده و پیام موفقیت آمیز بودن عملیات را صادر می کند.
روی دکمه “اجرای نصب” کلیک کنید تا آخرین گام نصب وردپرس روی هاست سی پنل کامل شود. صفحه ای مشابه شکل زیر به شما نشان داده می شود که در آن اطلاعاتی درباره سایت شامل نام کاربری و رمز عبور ادمین از شما خواسته می شود.
عنوان سایت، یک نام کاربری و رمز عبور دلخواه و آدرس ایمیل خود را در این صفحه وارد کرده و روی دکمه “راه اندازی وردپرس” کلیک کنید.
توجه داشته باشید که نام کاربری و رمز عبور فقط برای این نصب وردپرس است. از همان نام کاربری و رمز عبور کاربر دیتابیس استفاده نکنید.
حال می توانید با نام کاربری و رمز عبور خود وارد صفحه مدیریت وردپرس شوید.
امیدواریم این آموزش مورد توجه و استفاده شما قرار گرفته باشد.
دیدگاه ها